|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 11:05 am Naslov sporočila: Sprejem večih DVB-T kanalov in združitev v kabelsko |
|
|
Pozdravljeni zanimajo me vse podrobnosti v prilogi narisanega sistema. Predvsem me zanimajo zadeve za združitev signalov v kabelsko sistem.
Malo sem prečekiral po internetu in ugotovil sledeče. Za tak sistem bom potreboval DVB-T strešno anteno z vgrajenim ojačevalcem ki jo bom preko delilnika za DVB-T frekvenčno področje peljal na dvb-t sprejemnike. Le ti bodo preko SCART povezave povezani (vsak na svoj) TV modulator. Ki bo zmoduliral SCART AV signal na enega izmed kanalov kabelske TV. Te signale iz modulatorjev bom kasneje preko kretnice združil ojačal in poslal do TV.
Mogoče kje rinem z glavo skozi zid mogoče kakšna napačna razmišljanja .. mnenja dobrodošla !
Lp Uroš
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
24.79 KB |
Pogledana: |
47 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da nisi naumil takšnega sistema za boge 4 televizorje, ker si s stroški že "spodaj".
Takle sistem pride v poštev, kjer imaš število TVjev n-krat večje od števila DVB-T sprejemnikov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda je sistem krepko večji, ampak je bedarija risat ker me tista delitev na koncu v bistvu ne zanima oziroma je s pomočjo primernega števila ojačevalnikov in pravilne konstrukcije mačji kašel
Zanima me sistem od antene do združenega signala na COAX kablu.
V poštev v končni vrjanti seveda če bo delalo tako kot more in bo zadeva prestala teste pride večje število DVB-T sprejemnikov (večje število končnih kanalov). Gre se za sistem kjer je TV distribucija dokaj ne razvita in je problem sprejema signala. Satelitska TV pa ne pride v poštev. (npr. večje število apartmajev v apartmajskih hišah)
Lp Uroš
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Raje razmisli o kaki namenski postaji. S tem se izogneš težavam z modulatorji (takole, kot si si zamislil, je uporaben samo vsak 2 kanal, ko boš skupaj zvezal 10+modulatorjev, boš imel lepe vzorce-križne modulacije in podobno šaro), nadalje bo problem, ko se ti bodo low-cost DVB-T sprejemniki posodabljali v tri dni, ne pozabi na slučaj izpada elektrike itd.
Skratka, za resen sistem to ni, je pa principielna shema.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar se izpada elektrike tiče ni problem , bi bil sistem primerno UPS / agregat napajan. Muči me predvsem točno to kar ste omenili glede teh modulatorjev da vem le teoretično da bi to moglo bit to. Pa tudi če bi bil vsak 3 program nebo problem ker več kot 10 15 programov tako nebo. (predvidevam da ste mislili kot problem da se zna zgodit da ti modulatorji smetijo tud po drugih kanalih torej ne oddajajo le na enem in bi se potem vse skupaj pomešalo ? )
Namenska postaja ? mogoče kaj več podatkov na internetu nisem glih našel nekaj namenskega.
Kar se pa tiče posodabljanja pa niti nevem kako poteka ? Kajti doma imamo sprejemnike povsod vgrajene že v nove televizijske sprejemnike tam na pa nekega posodabljanja ni ....
Lp Uroš
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se ne bomo preveč ponavljali: klik!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni