|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2011 6:05 pm Naslov sporočila: Kako pripeljati video signal na TFT LCD? |
|
|
Živijo!
V eni drugi temi sem že spraševal po gonilniku za TFT LCD, na kar sem ugotovil, da je le ta že zaliit z epoksijem na LCD. Iz njega pridejo pini, ki so zabeleženi na spodnji shemi(display connector).
Vprašanje. Na kakšen način bi jaz iz običajnih signalov kot so iz SCARTa, S-Videa ali Chinc-a pripeljal do LCDja?
Za vzorec sem si vzel tutoril iz slednje strani: http://www.ladyada.net/products/tfttouchbreakout/
Razlika je ta da je moj LCD AM TFT z 360x640 piksli in ima kakšen miljon barv.
Hvala za kakšen namig in lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2011 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj predlog je, da poiščeš takšen LCD, ki ima zraven že kontroler, ki podpira priključitev composite ali S-vdeo signala.
Druga opcija je, da poiščeš čip, ki opravlja to funkcijo, pa ga poizkusiš povezati s tvojim LCD-jem. Poglej npr. tukaj.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.12 Kraj: LJUBLJANA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2011 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede tega zadnjega sem imel v mislih kupiti, kar zaslon od vzvratne kamere(ala za kamion, kombi, itd.). Običajno ima činč priključek.
Gre se mi zato, da bi zdajšnjega uporabil(oživil), ker deluje. V prvotni napravi za katero je bil namenjen ni pravilno deloval in ga je bilo potrebno zamenjati z drugim.
Bom pogledal za tistimi čipi, ki jih je predlagal chaos, ampak težko verjamem, da bom si bom lahko z njimi pomagal.
Če bi se mi vsaj kaj svitalo, kje naj staknem podatkovni list od LCDja in skupek ustrezne kode za mikrokontroler, ki bi ta problem rešila bi se že nekaj odprlo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni