|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matematik Član

Pridružen-a: Pon 11 Okt 2010 7:56 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.30 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 8:11 pm Naslov sporočila: Regulacija hitrosti pri mikserju |
|
|
Imam mikser, ki ima regulacijo hitrosti izvedeno s triakom in diakom (glej shemo v prilogi). Ko se vrti hitro prekine kontakte med Rdečo, R/W in Modro žico, s stikalom pa z odmikom plošče nastavimo hitrost, pri kateri začne prekinjati kontakte. Nekaj časa nazaj je začel delati probleme in regulacija deluje le nad neko hitrostjo, počasneje pa ne gre. Naredil sem novo vezje z novimi elementi, pa še vedno isti problem. V service manual-u piše, da bi moral če prekinem te kontakte motor praktično mirovati, pri meni pa se vrti s precej veliko hitrostjo (sem tudi popolnoma odklopil te žice, pa se tudi vrti). Kaj bi bil lahko problem?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
13.19 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
1.62 MB |
Pogledana: |
6 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
kitchenaidservicemanual.pdf |
4.02 MB |
Downloadano: |
10 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem je problem nekje v motorju oziroma tisti mehanski regulaciji. Ker, če praviš, da si vezje naredil ponovno z novimi elementi, nebi smelo biti težav. Lahko pa malo pomeriš napetosti pred diacom in tok v gate triaka, vendar verjetno s samim vezjem ni nič narobe. Mi pa tvoja razlaga delovanja ni najbolj jasna.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.12 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem ni toliko v mikserju, kot v tistemu, ki ga popravlja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni