|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Jun 01, 2011 5:06 pm Naslov sporočila: PDA-net povezava mobitel <->laptop |
|
|
Pozdravljeni!
Na laptop sem si namestil program PDAnet, katerega del se namesti tudi na telefon (v mojen primeru OMNIA PRO B7330 z windows mobile). Prek USB kabla povezem mobitel z laptopom in lahko grem na internet (na laptopu) preko interneta od telefona.
Na simobilu imam ORTO U NULO paket in imam 100MB prenosa na mesec.
Glede na to da imam na telefonu OPERA brskalnik, tako kljub vsakodnevnemu brskanju po internetu, porabim najvec 40MB.
Ker bi sedaj rad brskal prek laptopa, kjer uporabljam Google Chrome, me zanima v koliksnem casu porabim teh 100MB?
Na telefonu sem prib. 2-3h na dan na internetu in pregledujem forum in njemu podobne strani. Na laptopu bi pocel enake stvari...
Ima kdo idejo oz. ve za kaksno enostavno preverjanje, koliko Chrome "kuri" interneta?
Hvala! _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1235 Aktiv.: 5.66 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Sre Jun 01, 2011 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najboljšo oceno boš dobil, ko boš sam probal! _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.62 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Sre Jun 01, 2011 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj nimaš nobene nastavitve, ki ti meri porabo oziroma prenos? Verjetno kaj takega obstaja. Vprašaj googla. _________________ Neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2011 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem sedaj preveril stanje porabe na telefonu.
Neke tocne porabe ne morem izmeriti, priblizno pa lahko.
Brskal sem priblizno 10min, bil sem na elektroniku, facebooku, poklikal sem se kaksno stran, pogledal en video posnetek na youtube-u. Porabil pa sem prib. 10MB prenosa. Od tega, sklepam, da mi je najvec porabil youtube... _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2011 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na simobilu lahko vsak dan preveriš koliko si porabil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2011 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj to sem tudi storil. Sem samo mislil, ce kdo pozna kaksno resitev, kje bi lahko pisalo koliko sem porabil, kot nekaksen stevec prenosa na samem PCju...
Ne pa da ves cas pogledujem na simobilu koliko sem porabil... _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2011 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Saj to sem tudi storil. Sem samo mislil, ce kdo pozna kaksno resitev, kje bi lahko pisalo koliko sem porabil, kot nekaksen stevec prenosa na samem PCju...
Ne pa da ves cas pogledujem na simobilu koliko sem porabil... |
Obstoja program net meter, ki prikaže količino prenosov. NAstavitev pa je tako, da se ikona zažene v odpravni vrstici. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni