www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LED stroboskop
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
eagle
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:38
Aktiv.: 0.20
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 1:53 pm    Naslov sporočila:  LED stroboskop Odgovori s citatom

POZDRAVLJENI!

Na spletu sem našel tole shemo LED stroboskopa, ki naj bi "vlekel" 75 supersvetlih LEDic + 3x3W POWER LED
Ali mi lahko nekdo pogleda če je vezju OK oz. je kje kakšna napaka?

HVALA!

strobak_sch.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  20.1 KB
 Pogledana:  125 krat

strobak_sch.gif

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.70
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vezje je pravilno zrisano...
Ni nujno da uporabis oba sklopa diod, lahko samo enega ali samo drugega... (75 LED diod ali 3*3W LED)...

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
eagle
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK super hvala!!
Potem gre zadeva v realizacijo.

PS. kaj je bolje 75 super LEDic ali 3x3W PowerLED??

LP, Eagle
Nazaj na vrh
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakor ti je pri volji; če rad spajkaš in vrtaš luknje navadne 5mm ledike, če pa boš uporabil power led pa potrebuješ hladilna telesa.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če misliš glede svetlobe, po moje da so tri 3W LEDice svetlejše od 75 5mm LEDic, pa so lahko še tako superduper svetle. Res pa je da potem rabiš hladilo, ja. Nenazadnje lahko namesto 3x3W uporabiš 10W LED modul, ki je itak sestavljen iz 4 LEdic (če se ne motim), ima pa navedeno svetilnost se mi zdi da okoli 700 lm. JE pa spet vprašanje stroškov v primeru uporabe ene ali druge variante...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Urbinho
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Nov 2009 19:48
Aktiv.: 0.10
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje se bol splača dat samo nekaj highpower LED, recimo kaj takega. Svetilnosti teh so veliko večje od navadnih ledic, res pa je da so lahko precej drage in jih je treba tudi hladit.
Nazaj na vrh
eagle
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj malega sem gledal tudi na DX strani:

- 750lm
- 700lm
Nazaj na vrh
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Raje vzami TO .
Razlog? Dobiš reflektorje zanjo, in driverje tudi.

Pa daj se že enkrat preseli iz Butal. Tam vpiši npr. Ajdovščina.

xsyt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za stroboskop pa res ne potrebuješ driverja, saj kratkotrajno te LED zdržijo kar ornk tokove. Le en malo večji elko naj bo pri napajanju, da ne sesede napetosti.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj je narobe pri prvih dveh? Niso na aluminiju. Kako jih boš pritrdil? Za take LED rabiš PCB na aluminiju. Sem nabavil par takih 1W in sem pri vsaki sproti klel sto na uro. Model, ki ga priporoča stranaboy je že na koščku aluminija ter tako celo zadevo samo privijačiš na večji hladilnik.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
xsyt
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti dve, ki ju je @eagle predlagal so na alu laminatu in jo samo pritrdiš na večje telo. Težava je pri čem takšnem; http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16849
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, ravno eno tako imam jaz. Sveti res kot pes, ampak kako za vraga naj jo pritrdim? Imel sem dve, pa sem eno uničil pri poskusu pritrjevanja Brick wall d'oh! Mad
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2011 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je res, da bodo 3 moduli od 3W mocneje svetili, kot pa 75 visokosvetljecih LED diod, jaz bi raje delal s 75 LEDicami, ker jih lahko postavljas kakor hoces, oblikujes nek znak, simbol, kar koli... (Lih toliko za idejo...)

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
eagle
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@start kar se tiče oblikovanja kakega znaka ali simbola iz 5mm ledic je super ideja, pa še barvne LEDice lahko uporabiš.

LP, Eagle
Nazaj na vrh
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako ja, zadeva lahko pride zelo lepo in izvirno narejena.
Vezje je zelo preprosto, saj je glavni del NE555, ker imam vse elemente doma, ga bom sestavil tudi sam.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni