|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
filip Neznanec

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 15:12 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: rogatec
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2011 1:56 pm Naslov sporočila: sestep 530 |
|
|
Zanima me programiranje in povezava z ostalimi sklopi.Če še ima kdo kakšno knjigo ali program za ta sestep 530 bi bil zelo vesel, če mi lahko pomaga. Imamo v službi stroj Schlatter sgk letnik okoli 1988.Napaka, ki se pa pojavlja je ta, da se pri vsakem ponovnem kosu, ki ga je treba izdelati, program spet nalaga, ko pritisnemo start pedalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JamesQ Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05 Prispevkov: 362 Aktiv.: 1.60 Kraj: Novo mesto/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2011 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo.
Sam sem pred časom iskal programje za SESTEP 290. Mislim, da je tvoj krmilnik znan tudi pod imenom Hitachi. Stran PLC TALK zna biti uporabna. Morda celo dobiš vse kar rabiš. Meni je trajalo slaba dva tedna, da sem dobil email s vsem kar sem rabil.
LDŽ _________________ Baje sem inteligentna baraba ... FAE@Silica Slovenia (= |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2011 6:02 pm Naslov sporočila: Re: sestep 530 |
|
|
filip je napisal/a: |
Napaka, ki se pa pojavlja je ta, da se pri vsakem ponovnem kosu, ki ga je treba izdelati, program spet nalaga, ko pritisnemo start pedalo. |
Tole je bolj podobno težavam z napajanjem (sesedanje napetosti), ki povzroči reset krmilnika.
Lahko pedal nekam prebija, napravi kratek stik, sesede napajanje in resetira krmilnik. Lahko je že slab napajalnik in ga sesede poraba.
Program se ne mora sam od sebe pokvariti po toliko letih.
Ah, ja, možno je še, da je že slaba baterija od krmilnika. Samo pazi - nekateri krmilniki ob neprevidni menjavi baterije pozabijo program. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
filip Neznanec

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 15:12 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: rogatec
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2011 1:03 pm Naslov sporočila: SESTEP530 |
|
|
Najlepša hvala za pomoč.Te odgovore bom preučil.Se pa še priporočam za vsako idejo ali pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni