|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
toncibalonci Član

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 21:12 Prispevkov: 331 Aktiv.: 1.52 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 9:20 am Naslov sporočila: Zbrisal sem fajle |
|
|
Rabil bi program za data backup. Predvsem za pdf-e. Kaj priporočate? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.25 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam vse podatke hranjene na strežniku v RAID1 polju, shranjujem jih pa preko FTPja.
Če se gre pa za shranjevanje sprememb med verzijami enega dokumenta so pa hranjeni v CVS repositoriju in prav tako na RAID1 polju.
RAID1 => pomeni samo da se na 2 diska piše identična kopija, če eden disk crkne se enostavno zamenja in se iz zdravega diska ponovno naredi 1:1 kopija. Verjetnost da ti oba diska hkrati odletita med normalnim obratovanjem pa je manjša kot da zadaneš na lotu  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toncibalonci Član

|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Razumem kaj misliš. Nismo se razumeli. Jaz sem malo preveč brisal in bi rad to nazaj. Dokumente v wordu sem dobil nazaj brez problema,pdf-f pa niso vredi,ali so neki čudni ali pa jih sploh ne gre odpreti. Zato bi rabil nek program ki bi mi pdf-e vrnil cele. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.25 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
to je pa potem data/file recovery  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toncibalonci Član

|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja to bo. Saj imam neko zadevico ki kar vredi deluje,sam pdf-ji pa niso vredi. Kaka ideja,delujoča .  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
red_mamba je napisal/a: |
Verjetnost da ti oba diska hkrati odletita med normalnim obratovanjem pa je manjša kot da zadaneš na lotu  |
Niti ne.
Dovolj je samo en blisk pa ti strela pokuri vso znanost.
Verjetnost strele enaka 3+1, da ti kaj skuri enaka 4, da te zelo užalosti pa 5 ali 6.
7 je verjetnost, da vseka točno v tvojo bučo in te upepeli  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2011 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
red_mamba je napisal/a: |
Verjetnost da ti oba diska hkrati odletita med normalnim obratovanjem pa je manjša kot da zadaneš na lotu  |
Niti ne.
Dovolj je samo en blisk pa ti strela pokuri vso znanost.
Verjetnost strele enaka 3+1, da ti kaj skuri enaka 4, da te zelo užalosti pa 5 ali 6.
7 je verjetnost, da vseka točno v tvojo bučo in te upepeli  |
to se šteje že pod višjo silo, zato pa sem napisal med normalnim obratovanjem
pa še tam ti ne sme odleteti če uporabljaš UPS, kar bi moral vsak resnejši strežnik imeti  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.98 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Ned Jun 12, 2011 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
...sam pdf-ji pa niso vredi. Kaka ideja,delujoča... |
Tale ti reši podatke na disku v, recimo, 98% primerov, če si takoj po brisanju prekinil z delom na PC-ju. Če si z delom nadaljeval, je velika verjetnost, da si "povozil" velike datoteke (tipa .pdf), manjših (tipa .doc) pa ne; zato ti program(i) za reševanje vrača(jo) smeti namesto datotek.
Delujoča rešitev za reševanje izbrisanih datotek so varnostne kopije (na katere ljudje običajno pomislijo, ko prvič izgubijo podatke). Mimogrede, za "Koš" so bili dokumenti ".pdf" preveliki, kajne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.12 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Get data back. Posebej verzija za NTFS, posebej za FAT32. Doslej boljšega programa še nisem videl. Tudi izbrisano particijo ti dobi nazaj z mapami in imeni datotek vred, brez problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem s temle uspešno rešil vse podatke na sd kartici.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59 Prispevkov: 252 Aktiv.: 1.19 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Jun 17, 2011 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam s Batman-om.
Odličen programček, mi je že večkrat pomagal pri prehitrm Shift+Del.
lp _________________ Ko zadeva ne deluje se umiri, preštej do 10 in poišči večje kladivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni