www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CO2 varilni aparat,podajalna unimag E6/1 in pomik žice
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mrsmok
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50
Prispevkov: 60
Aktiv.: 0.39
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 7:36 am    Naslov sporočila:  CO2 varilni aparat,podajalna unimag E6/1 in pomik žice Odgovori s citatom

Zdravo. Težava je, da ko spustim tipko na pištoli se žica ne ustavi takoj, ampak jo potisne še cca. 3cm ven. Prilagam shemo. Potenciometer P1 je za nastavljanje hitrosti pomika žice. Predvsem me zanima kako deluje ta motor. Podatke z motorja priložim popoldne.


shema.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.41 MB
 Pogledana:  227 krat

shema.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kvizko
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Prispevkov: 380
Aktiv.: 2.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj je pod oznako "REM 10"?? Če je to elektronika potem je tam sigurno še en trimerček oz. dva in sicer eden za nastavitev trajanja kako dolgo še bo odprt ventil za plin in drugi za nastavitev izteka varilne žice!!!! Preveri to dvoje!
_________________
LED je prihodnost!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
skat
Član
Član



Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10
Prispevkov: 401
Aktiv.: 2.49
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo !
Mislim da mora bit napaka na V2/4 kartici ali kje vmes, ker so tu releji ki vklaplajo rele motorja. Kartica Rem 10 ima tyristorsko regulacijo rotorskega toka- pravzaprav napetosti. z V2/4 pa vklaplaš rele C . Ko C vklopi motor zažene , ko izklopi pa preko mirnih kontaktov zavre in ustavi motor . Lahko je napaka tudi na preveliki upornosti mirnih kontaktov C da ne zavre motorja dovolj hitro ("Zašmelcani" kontakti zamenjaj rele C!)
Prilagam sheme

_________________
ne sekiraj se, če kaj crkne, vsaka šola nekaj stane!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skat
Član
Član



Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10
Prispevkov: 401
Aktiv.: 2.49
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 2:34 pm    Naslov sporočila:  shema rem10 Odgovori s citatom

nevem zakaj ni šla prej


REM10-kartica.tif
 Opis:
 Velikost datoteke:  181.71 KB
 Pogledana:  126 krat

REM10-kartica.tif



V2-4-kartica.tif
 Opis:
 Velikost datoteke:  144.15 KB
 Pogledana:  68 krat

V2-4-kartica.tif



_________________
ne sekiraj se, če kaj crkne, vsaka šola nekaj stane!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mrsmok
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50
Prispevkov: 60
Aktiv.: 0.39
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kartico VE2/4 smo zamenjali in ista zgodba. Kontakt 1 na c1 in kontakt 3 na c3 že prej nista bila povezana in je delovalo. Sem jih povezal in ni nič bolje. Bomo probali zamenjati rele. Mi lahko kdo razloži kaj naredi kontakt c2. To je zgleda nekdo že prej prevezal, ker na rele mi ne pridejo žice. Vendar je kljub temu prej delovalo.

Oznake na motorju:
MKM 0920
36V 5A
110W
Uvzb 36V 0,35A
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boriskozjan
Član
Član



Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Prispevkov: 956
Aktiv.: 5.81
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

da nimaš slučajno vkloplenega načina za "heftanje" ??
na prvi shemi sem opazil stikalo za točkanje, mogoče je to kar iščeš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mrsmok
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50
Prispevkov: 60
Aktiv.: 0.39
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 18, 2011 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

boriskozjan je napisal/a:
da nimaš slučajno vkloplenega načina za "heftanje" ??
na prvi shemi sem opazil stikalo za točkanje, mogoče je to kar iščeš.


ne nimam. tudi rele smo zamenjali in ni nic bolje. je mogoce zanic motor?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kvizko
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Prispevkov: 380
Aktiv.: 2.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 18, 2011 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si preveril tista dva trimerja oz. potenciometra na REM 10 plošči, kot sem ti že svetoval!!??
_________________
LED je prihodnost!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Azrael
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Prispevkov: 4432
Aktiv.: 27.36
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 18, 2011 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

....

Napačna tema, moderator, prosim zbriši ali vrži v smeti.

Hvala


Nazadnje urejal/a Azrael Sob Jun 18, 2011 8:30 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kvizko
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Prispevkov: 380
Aktiv.: 2.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 18, 2011 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael???...nisi teme pomešal???
_________________
LED je prihodnost!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Merlin
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47
Prispevkov: 288
Aktiv.: 1.64

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 18, 2011 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preglej velik rele od motorja. Ko je izključen sklene rotor kratko, in tako zavre motor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mrsmok
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50
Prispevkov: 60
Aktiv.: 0.39
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2011 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Merlin je napisal/a:
Preglej velik rele od motorja. Ko je izključen sklene rotor kratko, in tako zavre motor.


Sem ze probal z drugim relejem in povezal tako kot mora biti in ni nic bolje. Se tiste 2 potenciometra moram probat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iskra
Član
Član



Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Prispevkov: 777
Aktiv.: 3.90
Kraj: Lokev ,Boa KOPER

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2011 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preden kaj pokvariš : ta aparat ima možnost tudi "točkovnega" varjenja. Pri spajanju itd . Pod pokrovom imaš eno stikalo kjer sta narisana dva položaja, eden ima prekinjeno črto , drugi pa ravno. To preklopi in aparat bo normalno "varil" Wink
_________________
L.P. iskra
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mrsmok
Član
Član



Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50
Prispevkov: 60
Aktiv.: 0.39
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2011 6:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

iskra je napisal/a:
Preden kaj pokvariš : ta aparat ima možnost tudi "točkovnega" varjenja. Pri spajanju itd . Pod pokrovom imaš eno stikalo kjer sta narisana dva položaja, eden ima prekinjeno črto , drugi pa ravno. To preklopi in aparat bo normalno "varil" Wink


Ne, ni to. Vseeno hvala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skat
Član
Član



Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10
Prispevkov: 401
Aktiv.: 2.49
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2011 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se zadeva še ni rešila, je pa že kar zoprno!

Če hočeš ugotoviti kje je napaka, opazuj:
1: kako se ustavlja motor ob izklopu releja C: normalno je sunkovito ker ga "šlusa" rele . Če je leno, potem ga ne zavira. Pri izklopljenem releju mora biti motor kratko spojen - preveriš z ommetrom
lahko tudi ročno vklopiš motor tako da pritisneš kotvo releja čez luknjico v ohišju

2: kako se izklapla rele C ob pritiskanju na tipko gorilnika.

3. Na Rem 10 kartici verjetno ni napake, če se da regulirati hitrost pomika žice
.
zaenkrat toliko, potem pa že zmanjka idej
imel bi tudi kakšno REM10 kartico za podarit ker mečemo te omarice v odpad.
pozdrav

_________________
ne sekiraj se, če kaj crkne, vsaka šola nekaj stane!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 281 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group