|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 11:10 am Naslov sporočila: LCD display 2×16 |
|
|
Ker ne vem, kam bi to vtaknil, sem pa semle. Moram pa povedati, da s tem nimam osebno nič.
LCD display 2×16, s tremi signalnimi ledikami in štirimi tipkami, kot na sliki. Nanj sem naletel bolj po naključju.
Zdelo se mi je zanimivo zaradi kar ugodne cene (pri recimo HTE je samo 1×16LCD dražji) in ker ima že zraven tisto, kar bi človek običajno poleg LCDja v svojem projektu še vključil.
Kupil sem ga tukaj ,iz Švedske je prispel po kakem tednu.
Original se nahaja v USA, tukajle , kjer pa je poštnina ulala.
In s tem Švedom sva se dopisovala (potoval je skozi naše kraje), potem pa mi je omenil, da jih ima še kakih 2000. Dodatno je omenil še, da je tovarniško pakiranje 20 kosov, pri čemer bi pa še znižal ceno.
To pa bi morebiti znalo biti zanimivo za društvo pri kakih morebitnih skupnih projektih.
Še enkrat, jaz nimam nič s tem. Pa tudi če kdo od moderatorjev smatra to kot reklamo, naj kar zbriše.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
268.61 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Precej zanimiva zadeva tole... Je znana okvirna cena v EUR?
_________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi drag. Recimo dvovstični z osvetlitvijo v SE stane 5.5Eur. Čez mejo ga dobiš še ceneje. ***klik*** Tiste tipke ter ledice ne upravičujejo toliko višje cene. Poleg tega je neroden za montažo v koliko tipk ne rabiš.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
@elson2k: preračun valut jaz izvajam tukaj
@Silvo: Ja če ne rabiš tipk in ledik, bi bil res neroden za vgradnjo. Jaz pa nekaj takega pri mojem projektu "usmernik/napajalnik/polnilec" potrebujem, tako da sem ga ravno zaradi tipk tudi kupil. Edinole ena LEDika je pri meni skoraj viška, ampak jo bom pa najverjetneje vseeno uporabil.
Vglavnem, meni je ustrezal bolj, kot pa da bi sam "packal" doma.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je kakšno zanimanje za skupinski nakup lahko pogledam cene v firmi. Na razpolago je:
- grafični LCD 128x64 z osvetlitvijo; 5V napajanjem + negativnim generatorjem
- segmentni LCD 2x16 brez osvetlitve; 3,3V napajanjem + negativnim generatorjem
Grafični mislim da je okrog 7€, za 2x16 bi moral pogledati.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni