|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 1:55 am Naslov sporočila: Rahlo utripanje LCD zaslona |
|
|
Pozdravljeni.
Pred par dnevi sem dobil pokvarjen lcd Samsung syncmaster 226BW.
Seveda sem najprej zamenjal napihnjene kondenzatorje in zaslon je deloval.
Čez nekaj minut uporabe je začelo vse kar je svetlejše, malo utrimati. Izgleda kot da bi po posameznih vrsticah hitro tekla senca. Utripanje čez par deset minut poneha.
Sumil sem še ostale kondenzatorje ampak je kljub zamenjavi, rezultat enak.
A so mogoče za menjat tudi kondenzatorji na DVI / VGA ploščici?
Je že kdo imel podoben problem?
Aja, tega "utripanja" se med gledanjem filma ne vidi, ko pa brskam po forumu, googlu utripajo vrstice 1 pixla.
Lp, Alen _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 2:09 am Naslov sporočila: |
|
|
verjetno so sitni še uni mali kondiji
25V in 50V in nekaj uF |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 2:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Na napajalni tiskanini sem menjal prav vse.
Nekaj elektrolitov je še na video ploščici (SMD).
Misliš da še ti zafrkavajo? _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Utripa sama matrika ali luči ?
Možno da je šel še kaki elektrolit h vragu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmm. Težko je povedati. Recimo če imam odprto mozilo mi utripa oz migeta besedilo v orodni vrstici ki je bele barve. Kar je svetlejšega besedila in črt migeta.
Ko bo začelo spet, bom pogledal odzadi, če bom mogoče videl ali migetajo lampe ali je napaka na matriki.
Sem pa dobil na internetu tudi servisna navodila, tako da bom ob prvi priložnosti pomeril signal na test points, da vidim če je enak grafom v navodilih. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni