www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

mi lahko kdo sprogramira PIC18F452?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kokoon
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Jun 2005 23:04
Aktiv.: 0.11
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 10:10 am    Naslov sporočila:  mi lahko kdo sprogramira PIC18F452? Odgovori s citatom

delam 2 midiboxa, potrebujem samo enkrat sprogramirat 2 PIC18F452 in me zanima ce bi se lahko s kom zmenil, pridem, se sprogramira, grem Smile

al je mogoce programator RES enostavno narediti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programator p16pro ni težko narediti. Med drugim podpira tudi omenjen pic. Od kot si?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kokoon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljubljana-bezigrad.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal sem predaleč. Kot sem napisal stroški za izdelavo p16pro ne presegajo niti 1000 sit + napajalni adapter. V koliko imaš namen še kdaj sprogramirat kak pic ti toplo priporočam izdelavo. O samem programatorju je bilo na forumu dosti napisanega. Uporabi iskanje. Software - polno verzijo lahko snameš z avtorjeve domače strani www.picallw.com. Prav tako tam najdeš PCB ter načrt. Lahko tudi naročiš kit. Tukaj na forumu pa boš našel verzijo tiskanine, ki sem jo narisal jaz.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V kakšnem ohišju pa imaš omenjene kontrolerje?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kokoon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jih se nimam, ampak jih grem danes kupit, in sicer tiste z nogicami (nevem kako se rece... ne-smd al kako ze...?)

frenki bi bla mogoce varjanta pri tebi?
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DIL varianto bi šlo, če se ti ne mudi preveč. Trenutno imam precej pestro, tako da bi se morala nekako uskladiti. Če se ne najde boljša varianta se bova zmenila.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kokoon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

okej, mogoce naslednji teden?
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 26, 2005 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če me najdeš v Črnučah ti ta teden lahko pomagam tudi jaz.
kokoon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2005 8:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

okej, spet imam tezave.
Highlag mi je prijazno sprogramiral oba PICa, seveda pa sem takrat imel napacen program.
V zelji po samostojnosti in ne-utrujanju ljudi na tem forumu sem sestavil JDM programator, ki, tudi po neprespani noci, ne dela (baje je to itak standardno za JDM)

v glavnem... gledam tale PIC16PRO - je to za vse PICe ali samo za PIC16 serijo?

se vedno pa bi mi bilo, seveda, enostavnejse ce bi mi kdo enostavno sprogramiral tale bootstrap v dva PIC18F452. potem ga bom lahko naprej sam za svoje potrebe programiral preko MIDI-ja.
Nazaj na vrh
kokoon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 03, 2005 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uspelo mi je!

na koncu sem sestavil ultra-enostaven broccoli18 programator in v linuxu uspel sprogramirati.

koncno! Very Happy Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 03, 2005 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitke Very Happy
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni