|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
primo Član

Pridružen-a: Sob 26 Jan 2008 11:36 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2011 1:46 pm Naslov sporočila: Kabel za hladilnik 12V |
|
|
Stvar je taka. Dobil sem en hladilnik za pijače. Deluje na 220V in 12V. Problem je ker zraven ni kabla za 12V in nikjer ga ne dobim. Tisti za 220V je takšen kot za brivnike. Vtičnica za 12V je podobna, samo da je malo krajša in ima zobek samo na eni strani. Sedaj bi rad izdelal kabel za napajanje preko 12V. Imam kabel z avtovtičnico. Ženski del sem odrezal. En kabel z abrivnik sem malo obrezal, da gre v luknjo na hladilniku in n adrugi strani odstranil vtičnico za 220V. Sedaj nameravam ta dva kabla združit, da bo na eni strani vtikač za v vžigalnik v avtu in na drugi strani vtikač kot je na brivnikih, ki paše v hladilnik. Ustavilo pa se mi je ker ne vem, če je važno kje je minus in kje je plus. Za 220V je vseeno kako obrneš kabel, za 12v pa verjetno ne, ker ima vtičnica zobček samo na eni strani. Prosim za nasvet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2011 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ni kompresorski hladilnik bo deloval v vsakem primeru, le da če boš narobe priklopil + in - ti bo namesto da bi hladil, bo grel.... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

Pridružen-a: Sob 26 Jan 2008 11:36 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2011 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za odgovor. Ne ni kompresorski. Je navaden bolj poceni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Jun 30, 2011 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Proizvajalec ?
Tip ?
...mogoče bi lažje pomagali, če bi vedeli več podatkov.. slika? _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Čet Jun 30, 2011 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
primo je napisal/a: |
hvala za odgovor. Ne ni kompresorski. Je navaden bolj poceni. |
Peltier. _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Pet Jul 01, 2011 7:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko je peltier, lahko je na grelec z uparjevalnikom (če je večji , malo starejši).
Pri peltierju priklopi in potipaj, ali znotraj hladi ali greje. Za takega z uparjevalnikom je vseeno, ker grelec je grelec...
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni