www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje kupiti skalpel
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 2:22 pm    Naslov sporočila:  Kje kupiti skalpel Odgovori s citatom

Iščem držalo za skalpel za hobby uporabo (fiksiranje rezila z navojem).

Če kdo ve kje se dobijo?

Lep pozdrav,
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.91
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 2:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako držalo kot pišeš sem jaz kupil v merkurju. V pakiranju je bilo aluminjasto držalo z navojem, plastičnim pokrovčkom in 5 rezil.

Tudi tu imaš kar nekaj rezil:
http://www.cool-pc.org/products.php?catid=343&orderby=naziv&start=0

L.p.

Nazadnje urejal/a hudamravljica Ned Jul 10, 2011 2:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prometej in Antus.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.47
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa se obnesejo skalpeli za medicinske namene? Tam se ročaj ne fiksira z navojem kolikor vem? Če ima kdo kakšne slike primerjave?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz jih nabavljam tule.
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi uporabljamo takšne:
http://media.conrad.com/xl/5000_5999/5300/5300/5301/530131_BB_00_FB.EPS.jpg

Zelo uporabno.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt je napisal/a:
Kako pa se obnesejo skalpeli za medicinske namene? Tam se ročaj ne fiksira z navojem kolikor vem? Če ima kdo kakšne slike primerjave?

Pri plastičnih je rezilo fiksno. Je poceni in pride sterilno zapakiran. Imajo rezilo različnih oblik. Ker je tanjši, menim, da reže bolje. Vendar sem sam ostal pri hoby kovinskem z enim rezilom

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.47
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem imel namen kupiti v enem podjetju v MB ročaj in rezila, ki so pač namenjene medicinski rabi. Ročaj je bolj masiven, kovinski cena pa okoli 5€, rezila pa so po 100kosov pakiranje za manj kot 10€, kar je po mojem mnenju za nekaj časa dovolj. Zanima me le če so takšna rezila primerna za razna popravila na tiskaninah in podobno - olfa nožek kar hitro izgubi ostrino pa še neroden je za fina dela.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt je napisal/a:
Sam sem imel namen kupiti v enem podjetju v MB ročaj in rezila, ki so pač namenjene medicinski rabi. Ročaj je bolj masiven, kovinski cena pa okoli 5€, rezila pa so po 100kosov pakiranje za manj kot 10€, kar je po mojem mnenju za nekaj časa dovolj. Zanima me le če so takšna rezila primerna za razna popravila na tiskaninah in podobno - olfa nožek kar hitro izgubi ostrino pa še neroden je za fina dela.

Napake na tiskaninah sem ponavadi odpravljal s kakšnimi špičastimi pilicami.
S skalpeli pa sem ponavadi rezal papir, karton in balzo. V tem primeru so se obnesli odlično.

bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt je napisal/a:

Bela mafija zase zahteva le najboljše od najboljšega! Seveda ti bodo zaračunali 10 x ceno 100 rezil.
Drugače pa, kot vajenec sem prerezal na 100 vezi na tiskaninah, pa je bila ostrina ohoho. Če boš že kupil, daj še en komplet zame. Prosim!

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70643.45

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2011 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz nabavljam klince za skalpel kar v lekarni. Cene tudi niso pretirane. Lahko povrašaš tudi v mikro polo v MB.

LP

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2011 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ni čisto v zvezi z naslovno temo, me je pa spomnilo na to: ali mogoče kdo ve naziv, naslov trgovine v Novih Fužinah, ki se omenja v tem članku ?
Nazaj na vrh
mkezmah
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Aktiv.: 1.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2011 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem jih kupoval kar v lekarni.

Mimogrede: je kdo poskusil uporabiti skalpel na CNC-ju in z njim rezati papir/folijo,...karkoli? (domnevam, da ga je treba montirati v kakšen ležaj, da se poravna s smerjo rezanja...?)

LP
Marko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.25

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2011 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da bi moral za CNC imeti oster kolešček (okroglo rezilo) ker ne verjamem da bi lahko vlekel z navadnim. Bi se prej vse strgalo.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni