|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
arnulfa Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Apr 2005 23:13 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 3:27 pm Naslov sporočila: Problem z 16F84 programatorjem |
|
|
Preizkusil sem ze dva programatorja, enega iz knjige programirajmo mikrokontrolerje se mi zdi in pa enega s strani http://pic16f84.hit.bg/
Za programiranje PIC-a (16f84) uporabljam program IC-prog verzije 1.05D.
Preizkuseno je bilo na dveh PC racunalnikih, ki imata instalirane Windows XP.
Pri obeh programatorjih pa se pojavi sledeci problem:
Ce dam read all, je vse ok in mi na koncu normalno spremeni kodo (Ce sem prej recimo imel nek *.hex file nalozen mi ga potem spremeni vse na 3FFF (ker je PIC verjetno se prazen)).
Ce pa dam Program All, se zgodi naslednje:
Programming code (1024) bytes - nardi do konca
Programming data (1024) words - nardi do konca
Verifying code (1024) words - nardi do konca
Verifying data (1024) bytes - Verify failed at address 0000h!
Ce dam Program All, koda je pa povsod nastavljena na 3FFF, potem napise, da je vredu sprogramiralo in na koncu napise Device successfully verified!
Sedaj pa vas prosim, ce mi lahko kdo svetuje kaj naj storim, ker pocasi ze izgubljam zivce
No se nekaj sem ugotovil, da mam v IC-prog nastavljeno na COM3, to je pa v resnici modem. Izbrati pa se ne da katerega drugega porta. Je mogoce tezava v tem? Kaj naj storim, da bom lahko v IC-progu izbral se kaksen drugi COM port?
Najlepsa hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš na voljo kak računalnik z Windows 98 ali starejšimi, preizkusi tam. Z XP-ji in COM vrati so včasih (no, baje kar pogosto) težave. Poskusi tudi izklopiti modem in v njegovo vtičnico priklopiti programator.
lp, Matija |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arnulfa Neznanec

|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
matijap je napisal/a: |
Če imaš na voljo kak računalnik z Windows 98 ali starejšimi, preizkusi tam. Z XP-ji in COM vrati so včasih (no, baje kar pogosto) težave. Poskusi tudi izklopiti modem in v njegovo vtičnico priklopiti programator.
lp, Matija |
Sem ze slisal za to, da so problemi ja
Modema ne morem izklopit, ker je interni... No ce ne bom kak drugace nastudiral, bom pa sformatiral racunalnik in instaliral Windows 98  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce je tvoj program za zapisovanje omejen samo na COM3 iz kakrsnegakoli razloga, lahko spremenis vrstni red COM portov. V Device Managerju izberi najprej port od modema in ga spremeni na nekaj drugega (Properties, Port Settings, Advanced), potem pa spremeni tvoj "normalni" serijski port6 na COM3. To naj bi potem teoreticno delovalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali ti drugi com porti delujejo? Lahko je problem v tem, da ti drugi ne delajo in ti zato kaže samo com3. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arnulfa Neznanec

|
Objavljeno: Sre Sep 07, 2005 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na COM 3 je priklopljen modem in deluje normalno. COM 1 in COM 2 pa sploh nista instalirana. Bi verjetno bilo potrebno to instalirat, samo zdaj spet ne vem kje naj drivere dobim, ker sem ze iskal pa nic pametnega nasel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Sep 08, 2005 6:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno imaš Com vrata v biosu izklopljena. Glede na to, da ti kaže samo ena in to tista od modema.
Torej najdi v biosu Com vrata in jih vklopi. Okna bodo zaznala novo strojno opremo in sama naložila ustrezne gonilnike.
Predvidevam, da konektorje za Com vrata imaš na matični plošči. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arnulfa Neznanec

|
Objavljeno: Pet Sep 09, 2005 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, končno sem prišel do svojega računalnika s COM-portom in programator je uspešno deloval! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni