www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DSO Rigol DS1052E
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.82
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 6:28 pm    Naslov sporočila:  DSO Rigol DS1052E Odgovori s citatom

Zanima me, kaj menite o tem osciloskopu

shekat se ga da na 100Mhz

LP mare

Nazadnje urejal/a sscott Čet Jul 21, 2011 11:15 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.46
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot osciloskop je tale super zadeva, glede cene pa sploh! Se ravno odločam za nakup in sicer sem nameraval kar iz kitajskega ebaya... ampak ti hvala za tale link, bom očitno kar tule naročil!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
primozsu
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11
Aktiv.: 1.73
Kraj: MB - Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 18, 2011 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam s tem osciloskopom slabe izkušnje. Dvakrat se mi je zgodilo (na dveh enakih osciloskopih), da se mi je zazankal, ko sem nastavljal parametre za triganje. Rezultat je bil takšen, da se je na zaslonu prikazal nek nesmiseln izris, ki po ponovnem vklopu ni izginil.

Nazadnje urejal/a primozsu Sre Jul 20, 2011 2:43 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.29
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na fakulteti pravijo da so nekatere koristne funkcije zaklenjene.

Moj predlog: dobro preverite navodila pred nakupom če vam ustreza.

Lp.

Darko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ceni prištej še 20 eur za pošiljanje v Slo. Ceneje je na DX.
webmartin
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19
Aktiv.: 1.58
Kraj: Zg. Polskava

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko, da je naložen FW z napako.
Tukaj je več informacij:
http://www.eevblog.com/2010/04/18/eevblog-77-rigol-ds1052e-ds1102e-oscilloscope-hack-update/
in tole

http://www.eevblog.com/forum/index.php?topic=553.0

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred nekaj meseci sem dobil ta osciloskop od Batronik in deluje. Dobil sem ga preko GLS in brez dodatnih stroškov.
Res slika na ekranu ni enaka kot na Tektroniksu, vendar tudi cena ni primerljiva. Za to ceno je to zelo uporaben kos opreme. Veliko sem prebral tudi o updajtu na 100Mhz, vendar sem se odločil, da tega ne bom počel. Je preveč možnosti, da bi kaj zavozil in naredil tak update, da sploh ne bo delal.
Glede garancije se mora vsak sam sprijazniti, da je to problem pri vseh nakupih v tujini.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupil pri DX in ga prejšnji teden nadgradil na 100 MHz. Odšel do VolkD-a, kjer sva ga priklopila na F generator. Zelo lepo je meril vse do 170 MHz Smile Res da ga veliko ne rabim, vendar kakšnih napak do sedaj ni bilo. Za ta denar (360€) sem zadovoljen.
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Zelo lepo je meril vse do 170 MHz

Ali to pomeni, da sta izmerila 170MHz pasovne širine (-3dB)?
Kakšne sonde so bile uporabljene (po moji logiki bi moral 100MHz osciloskop v kombinaciji s 100MHz sondami pri 100MHz prikazati -6dB signal)?

Če DSO deluje z max. vzorčenjem, kolikšen je šum VPP (vhod kratkosklenjen na maso) v DC in AC načinu?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, ne,. Vse kar sva uspela je to, da se je signal na 170 MHz videl in da ga je frekvenc meter vgrajen v osciloskop izmeril. Na tej frekvenci je ta osciloskop zgolj še indikator.
maty
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jan 2010 0:57
Aktiv.: 0.66
Kraj: Svečina

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 19, 2011 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta osciloskop že imam kakšno leto in sem super zadovoljen z njim. Prav tako sem ga nadgradil na 100MHz in deluje brez napak.
Nazaj na vrh
sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.82
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2011 7:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo sem ga naročil. Nad 200eur ni poštnine, je pa treba prišteti še davek.

Cena 355eur, dobiš ga po GLS v 1-3 dni.

Bomo videli Smile

LP Mare
Nazaj na vrh
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 20, 2011 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi uporabljamo DS1302CA sedaj kakšen mesec in nismo imeli nobenih problemov. Za ta denar veliko boljši prenosni osciloskop od dosedanjega Tek-a za enak denar.

Vsako toliko časa se obesi tudi LeCroy SDA 13000, od kogar človek nebi pričakoval takšnih zadev.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 16, 2011 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče kdo ve kako je z garancijo, če tegale 1052 spremeniš v 1102? Gre k vragu?
Tudi sam namreč razmišljam v smeri nakupa...stari analogec se poslavlja (prvi kanal je že šel...)
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
miha_m
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Nov 2011 15:39
Aktiv.: 0.07
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2011 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Profesor Einstein je napisal/a:
Na fakulteti pravijo da so nekatere koristne funkcije zaklenjene.

Moj predlog: dobro preverite navodila pred nakupom če vam ustreza.

Lp.

Darko

Katere koristne funkcije so zaklenjene konkretno če lahko prosim ?

Ker ga nameravem kupiti me zanima ali so možnost da ga spremeniš na 100Mhz že onemogočili ?

Je osciloskop potem po spremembi identičen tistemu modelu z 100Mhz in ali se ga da nadgraditi potem z programsko opremo ki je namenjena 100Mhz modelu oz se ga da nadgraditi z novo pprogramsko opremo ne da bi padel nazaj na 50Mhz ?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni