|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2005 8:53 pm Naslov sporočila: Senzor za ABS Hyundai accent??? |
|
|
Imam okvarjen zadnji senzor na avtu, pa mi ne dela ABS. Sedaj me pa zanima nekaj... senzor je cca. 27k sit, meni pa je mehanik rekel, da se ga da "brikati" in sicer kar z navadnim uporom, ki naj bi ga vezal namesto senzorja. A ima kdo izkušnje s tem, pa kakšen upor mora biti? Koliko ohmov?
Hvala za pomoč!!!
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
djtech Član

Pridružen-a: Sob 18 Okt 2003 21:47 Prispevkov: 113 Aktiv.: 0.48 Kraj: Cerkvenjak
|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2005 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz ti samo povem da se z tem ni dobro špilati, 1. lahko še si narediš več škode, 2. ABS ti ziher nebo delal tako kot bi mogel,........ Rajši reskiraj 27k ali pa poišči ziher se da nekje dobit neoriginal dela za pol te cene, a seveda isto deluje le da ni gor napisano Hyundai |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2005 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od takega mehanika bi se jaz hitro poslovil.
Brikanje senzorjev z uporom počnejo pri airbagih. Premostitev ABS senzorja ne pride v poštev ker bo računalnik to takoj zaznal ... iz njega ne bo frekvence med vožnjo tako kot iz ostalih koles - senzorjev. Hkrati ti ne bo delal ABS.
Z varnostnimi elementi kot so zavore in airbagi se jaz ne bi igral. Hkrati pa krepko dvomim v ceno 27k sit, ker ta senzor za novega BMW-ja stane od 12 do 15k sit, kar ti lahko povem iz prve roke ker imam obe znamke doma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sailor Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38 Prispevkov: 698 Aktiv.: 2.95 Kraj: Ljubljana-Moste
|
Objavljeno: Čet Okt 06, 2005 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pod nohti cutim, da je moznost pokvarjenega
ABS senzorja pravzaprav zelo majhna.
-----------------------------------------------------
Svetujem, da pazljivo pregledas spojni kabel,
ce morda kaze kaksne sumljive odrgnine.
Pazljivo snemi eden po eden konektor,
pa z lucko poglej, ce je kaksen kontakt morda skrivljen.
Bodi pozoren tudi na eventuelno umazanijo
tako na konektorjih kot kot tudi na samem senzorju.
Pa sproti porocaj prosim, kako ti uspeva raziskovanje?
gl, DD+ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Okt 07, 2005 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
zmenjeno! takoj, ko bom imel čas, poročam, kaj bom naredil!!
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni