|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boian Član

Pridružen-a: Sre 20 Jul 2011 22:08 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.07 Kraj: jesenice
|
Objavljeno: Čet Jul 21, 2011 12:30 pm Naslov sporočila: podatki o izhodnih trafotih in sheme za ei niš radie |
|
|
pozdravljeni...
sem bojan iz gorenjske in sem na forumu nov. če mi lahko kdo pomaga s podatki o izhodnih transformatorjih starih radijskih sprejemnikov ei niš melodija in simfonija. potreboval bi tudi sheme za ta dva dotična sprejemnika.
upam da nisem drastično zgrešil teme.
lp
bojan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.82 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jul 21, 2011 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sheme imam, podatke o IT pa žal ne. Če želiš, pošlji mi mail na zs, pa ti pošljem omenjeni shemi.
_________________ lp
baresi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.94 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Jul 21, 2011 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
nekje je nek srbski ali bosanski forum, namenjen prav popravilom RTV aparatov (in verjetno vseh ostalih električnih naprav. Je en tak forum tudi pri nas, a moraš biti član neke obrtne zbornice, da lahko pišeš/bereš). Bil je že večkrat naveden tukaj; zadnjikrat se mi zdi, ko je nekdo iskal načrt, kako v nekem televizorju nek tiristor nadomestiš z dvema transistorjema. Več info nimam; bom tokrat dal med "priljubljene", ko bo kdo objavil naslov.
P.S.: mogoče je to bil http://fanzo.org/forum/index.php .
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.24 Kraj: Gorje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.94 Kraj: slo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Čet Jul 21, 2011 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je (mislim, da imajo tako politiko že od samega začetka), lahko bi rekli, da informacije spet dobivajo ceno.
Drugače pa da ne zaidemo preveč v off topic, shema Ei Melodija Luxus (sken strani 280 iz knjige Zoran L. Jerotić: Radio Prijemnici sa 500 shema, Zavod za uđžbenike i nastavna sredstva, Beograd 1986):
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
73.68 KB |
Pogledana: |
52 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boian Član

|
Objavljeno: Čet Jul 21, 2011 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm, imam melodijo brez UKT, simfonijo e70 in simfonijo z UKT. obe simfoniji imata enaka izhodna trafota, s tem da mi e70 lepo deluje, druga ne. zdaj bi pa iz melodije prestavil izhodni trafo, ki je na moč podoben, tako da mi ostane en lep parček za lampaša z el84. vsi trije imajo pomoje isti koncept končne stopnje, SE z el84, OT imata enako število odcepov, ne vem pa, če so dejansko kompatibilni. vsekakor pa bi rad ohranil e70-[slovenščina je zame švedska vas] delujočo.
sheme na netu so ali zaklenjene, ali pa neberljive, vsaj tisto, kar sem našel dosedaj, iz foruma pa tudi še ne morem shranit sheme, ker sem še "prezelen" ;)...bom počakal še dva dni...;)
lp
bojan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Čet Jul 21, 2011 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izhodni transformatorji so bolj kot ne isti, saj so tudi izhodne stopnje po istem kopitu.
Če je zvok slab in je problem NF del, bi prej posumil v katodni elektrolitski kondenzator od EL84 in sam zvočnik, nato v okoliške elemente (katodni upor, upor g2 rešetke, pripadajoči kondenzatorji), kot v sam izhodni transformator, saj odpove redko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boian Član

|
Objavljeno: Pet Jul 22, 2011 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
no, operacija uspela, OT iz melodije uspešno implantiran v simfonijo in dela...hvala za pomoč
lp
bojan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 489 dni