www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

podatki o izhodnih trafotih in sheme za ei niš radie

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
boian
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Jul 2011 22:08
Aktiv.: 0.07
Kraj: jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2011 12:30 pm    Naslov sporočila:  podatki o izhodnih trafotih in sheme za ei niš radie Odgovori s citatom

pozdravljeni...

sem bojan iz gorenjske in sem na forumu nov. če mi lahko kdo pomaga s podatki o izhodnih transformatorjih starih radijskih sprejemnikov ei niš melodija in simfonija. potreboval bi tudi sheme za ta dva dotična sprejemnika.
upam da nisem drastično zgrešil teme.

lp

bojan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.82
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2011 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sheme imam, podatke o IT pa žal ne. Če želiš, pošlji mi mail na zs, pa ti pošljem omenjeni shemi.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.94
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2011 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nekje je nek srbski ali bosanski forum, namenjen prav popravilom RTV aparatov (in verjetno vseh ostalih električnih naprav. Je en tak forum tudi pri nas, a moraš biti član neke obrtne zbornice, da lahko pišeš/bereš). Bil je že večkrat naveden tukaj; zadnjikrat se mi zdi, ko je nekdo iskal načrt, kako v nekem televizorju nek tiristor nadomestiš z dvema transistorjema. Več info nimam; bom tokrat dal med "priljubljene", ko bo kdo objavil naslov.
P.S.: mogoče je to bil http://fanzo.org/forum/index.php .
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.24
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2011 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@psevdonim

Zdi se mi, da misliš na naslednjo temo:

http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=4099&st=0&sk=t&sd=a

@boian

Imata ta dva sprejemnika poleg imena še katero drugo oznako (npr UKT)?

Namreč obstaja več izvedb teh dveh sprejemnikov (imam naslednje sheme):
- Melodija
- Melodija Luxus
- Simfonija
- Simfonija AF UKT
- Simfonija UKT

Na tem forumu so že sheme za naštete izvedbe sprejemnika Simfonija:

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=24752

Melodija:

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=22143&highlight=simfonija

(oboje proti koncu obeh tem)

Če rabiš shemo za Melodija Luxus, bom pripel.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.94
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2011 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha, zgleda da ima tudi "fanzo" zaprti in plačljivi del foruma, ne samo http://www.elektroniki.si/novi/forum/index.php , kot sem najprej mislil.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2011 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je (mislim, da imajo tako politiko že od samega začetka), lahko bi rekli, da informacije spet dobivajo ceno.

Drugače pa da ne zaidemo preveč v off topic, shema Ei Melodija Luxus (sken strani 280 iz knjige Zoran L. Jerotić: Radio Prijemnici sa 500 shema, Zavod za uđžbenike i nastavna sredstva, Beograd 1986):

Melodija_Luxus.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  73.68 KB
 Pogledana:  52 krat

Melodija_Luxus.png

Nazaj na vrh
boian
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2011 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm, imam melodijo brez UKT, simfonijo e70 in simfonijo z UKT. obe simfoniji imata enaka izhodna trafota, s tem da mi e70 lepo deluje, druga ne. zdaj bi pa iz melodije prestavil izhodni trafo, ki je na moč podoben, tako da mi ostane en lep parček za lampaša z el84. vsi trije imajo pomoje isti koncept končne stopnje, SE z el84, OT imata enako število odcepov, ne vem pa, če so dejansko kompatibilni. vsekakor pa bi rad ohranil e70-[slovenščina je zame švedska vas] delujočo.
sheme na netu so ali zaklenjene, ali pa neberljive, vsaj tisto, kar sem našel dosedaj, iz foruma pa tudi še ne morem shranit sheme, ker sem še "prezelen" ;)...bom počakal še dva dni...;)

lp

bojan
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 21, 2011 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izhodni transformatorji so bolj kot ne isti, saj so tudi izhodne stopnje po istem kopitu.

Če je zvok slab in je problem NF del, bi prej posumil v katodni elektrolitski kondenzator od EL84 in sam zvočnik, nato v okoliške elemente (katodni upor, upor g2 rešetke, pripadajoči kondenzatorji), kot v sam izhodni transformator, saj odpove redko.
Nazaj na vrh
boian
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 22, 2011 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, operacija uspela, OT iz melodije uspešno implantiran v simfonijo in dela...hvala za pomoč

lp

bojan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 489 dni