www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pointerji

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kavelj22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56
Aktiv.: 2.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 05, 2011 3:52 pm    Naslov sporočila:  Pointerji Odgovori s citatom

A mi lahko kdo malo bolj podrobno razlozi tole kodo:

Koda:
OPN   "COMMON_HW_IN_Diag_DB"      // Open analog input diagnostic memory area
      L     P##IN_PIW_Address           // Load input card address
      L     2                                         // Get analog input diagnostic bit address
      /I   
      SRD   3
      LAR1                                        // Point to analog input diagnostic bit
      A     DBX [AR1,P#0.0]               //
      =     #OUT_AI_CH_Fault            // Analog input channel fault

OPN odpre DB130 v mojem primeru kjer so adrese analognih kart:

0.0 --> IN_BS_Card_PIW0
0.1 --> IN_BS_Card_PIW2
0.2 --> IN_BS_Card_PIW4
.
.
.
255.7--> IN_BS_Card_PIW4094

A mi lahko kdo razlozi kako funkcionira tale funkcija z pointerji. Predvsem me zanima zakaj delima naslov z 2 in potem kaj se dogaja naprej z ukazom SRD 3 itd...

Hvala, lp

kavelj22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 21, 2011 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem resen!

Hvala za vse oglede Very Happy

lp

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 21, 2011 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kavelj22 je napisal/a:
Hvala za vse oglede Very Happy
Ni zakaj!
kavelj22 je napisal/a:
Živleje ni potica, življeje je črn kruh.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Maj 2011 11:32
Aktiv.: 0.54
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 21, 2011 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sreča! Kaj to je?

Sreča je stanje duha, povzročeno z razliko med dejanskim in pričakovanim.

Kavelj22, zmanjšaj pričakovanja in bodi srečen !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 21, 2011 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Applause

Don't Worry Be Happy

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.77
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 21, 2011 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vran je napisal/a:
Sreča! Kaj to je?

Sreča je stanje duha, povzročeno z razliko med dejanskim in pričakovanim.

Kavelj22, zmanjšaj pričakovanja in bodi srečen !

Da sem lahko zmanjšal pričakovanja sem padel že tako nizko, da se bom en dan nažru uspavalnih tablet. Ko bi me lahko drugi pustil pri miru, bi dan ali dva kar prespal, ker so včasih tako bedni. Itak smo off topic pa nak bo še ta zgornji.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kavelj22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 21, 2011 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na vprasanje nisem dobil nobenega odgovora na svoj odgovor pa kar nekaj ... zanimiv pristop foruma

Very Happy

lp

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 21, 2011 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisi podal niti proizvajalca niti modela hardvera, kaj šele besede o strojni konfiguraciji in softveru.
Torej, kolikor podatkov si ponudil, toliko si jih prejel nazaj:
kavelj22 je napisal/a:
Na vprasanje nisem dobil nobenega odgovora

Če bi želel tudi sam kaj koristnega dodati k forumu, bi lahko napisal, kaj je problem sploh bil in kako ste ga rešili. a ne... Whistle

kavelj22
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 21, 2011 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slo je predvsem za moje razumevanje kode ki sem jo podal in drugace ni bilo nobenega problema!

Stvar sem prestudiral in sem jo objasnil spodaj! Koda je v prvem postu!

Citiram:
IN_BS_Card_PIW0
IN_BS_Card_PIW2
IN_BS_Card_PIW4 v DB130 v mojem primeru.....so dejanske vrednosti, ki se vpisejo v pointer P##IN_PIW_Address!

Se pravi ukaz L P##IN_PIW_Address vpise v accu1 vrednost pointerja dodeljene adrese.
Ce je dejanska vrednost za trenutni klic FC-ja za IN_PIW_Address vrednost PIW4, bomo v accu dobili vrednost #81000020!
Popolnoma enako bi dobili ce bi naredili direktno L P#I4.0.
Vrednost #81000020 delimo z dva ker se na ta nacin znebimo dela #81 ki je za nas nepomemben in nam tako ostane le #20. Ker smo delili z dva smo s tem da smo se znebili dela #81 tudi #20 delili z dva in dobimo #10!

Nato z ukazom SRD (shift to the right) premaknemo bite za tri mesta v desno!
Z ukazom LAR1, prenesemo vrednost accu1 v AR1 in ce poznamo zgradbo AR1 dobimo bit 0.2 ki ustreza addressi 0.2 --> IN_BS_Card_PIW4 v DB130!

In seveda ce je ta bit aktiven sledijo nadaljne akcije v programu kot razvidno iz kode!

Dont worry be happy

lp[/url]

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni