|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bostiano Neznanec

Pridružen-a: Tor 24 Sep 2013 20:51 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Ruse
|
Objavljeno: Tor Sep 24, 2013 9:20 pm Naslov sporočila: okvara bojlerja |
|
|
Lp...vsem...ker je ze bila ena tema o okvari bojlerja na vasi strani in sem jo bral,vendar je pri meni drugacna tezava,bojler je star ene stiri leta champion firma in je do vcerajj delal vseskozi normalno.Vceraj je najprej kar iznenada vrglo fit stikalo in mi ni bilo jasno zakaj. danes zvecer pa grem otroka skopat in ugotovim da je hladna voda,pogledam na bojler in lucka normalno gori,kazalec pa je na skali mrzlega obmocja. Ni mi jasno kaj je pol tu narobe,zakaj je vrglo fit ven in zakaj ne greje vec,ceprav lucka kljub temu gori. hvala za kakrsno koli informacijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.85 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Sep 24, 2013 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pomeni, da je včeraj ob izklopu FID-a grelec kratkotrajno prebil na ohišje bojlerja.
Danes pa ta več ne greje, ker je prekinjen in ga je potrebno zamenjati (grelec). _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostiano Neznanec

|
Objavljeno: Tor Sep 24, 2013 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Itak sem si mislil,da je sel grelec,samo nisem bil preprican ce je mozna se kaksnna druga napaka..nevem ce se sploh splaca grelec menjavat ali pride grelec isto kot nnov 80L bojler. niti nevem na koliko casa se mora vodni kamen cistit,saj ni bil nikoli ociscen v 4letih. Bojler pa je vseskozi prizgan,razenn v casu dopustov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.99
|
Objavljeno: Tor Sep 24, 2013 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Grelec je ranga 10÷15EUR, zaradi tega ne boš šel kupovat bojlerja za 200.
Bolj je vprašljivo, ali boš tapravi grelec sploh dobil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostiano Neznanec

|
Objavljeno: Tor Sep 24, 2013 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj problem je glih v tem,ker ne poznam firme champion in kje se dobijo rez.deli za naprave champion. blem je v tem,da je bbil kupljen rabljen,star je bil 1leto,kupil nama pa ga je tast in neve vec kje ima papirje...sedaj vsaj vem kaj tocno je krivo,grelca zanj itak ne bom dobil,niti se mi ne splaca iskat okoli,rajsi grem po novega in vem da nebo kmalu spet kaj zatajilo. mene je samo okvirno zanimalo kaj je tu vzrok,ker vas je dosti. tukaj ki se spoznate na elektriko...ali kako se naj drugace izrazim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.99
|
Objavljeno: Tor Sep 24, 2013 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vprašaj še na forumu podsvojostreho.
Tam je kar nekaj vodovodarjev, ni vrag, da ne bi kdo kaj vedel, če se je le zadeva prodajala v SLO. Lahko pa tam pripneš še par (kvalitetnih!) slik, da bo hitreje razvidno za kaj gre. Pa ne skopari s podatki, vsaj prepiši detajle iz tipske tablice. Morda je samo nalepka čez kako bolj znano firmo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.99 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je zgleda "American Stuff" , vprašanje je kakšen model - poglej malo po slikah etc. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostiano Neznanec

|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Men se tud zdi da je to neki ameriski produkt,nevem pa kje je to kupil prejsnji lastnik. sem klical v trgovine kot so ideo,instal,seltron pa ni tega tipa,celo mi je eden rekel iz instala da naj ga odmontiram in nesem v merkur,pa ce je podoben kateremu drugemu proizvajalcu. klical sem tudi enega instalaterja vodovoda in mi je rekel,da ce ni delov zanj je boljse novega. so dragi nasploh lezeci,katerega imam sedaj,vendaar sem nasel za 140eur od aristona,isto volumen in moc.,vendar ne poznam te firme in ce so vredu. Sem sel na forum podsvojostreho,kot je predlagal madmax,pa sem malo brskal kaj priporocajo od bojlerjev,proizvajalca mislim. eni grajajo gorenje tiki,eni ariston.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MK Član

Pridružen-a: Tor 20 Okt 2009 0:42 Prispevkov: 76 Aktiv.: 0.40 Kraj: Okolica Sežane
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem pred kratkim iskal napako na bojlerju, odpovedal je varnostni termostat. Lastnik je rekel da bo kupil novega. Ali kdo ve če se v trgovini dobi samo varnosti termostat? Pri koliko stopinjah naj bi izklopil, če glavni termostat odpove?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 5:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na vsakem termostatu PIŠE pri kateri temperaturi izklopi. Za bojler bo tam okoli 90°C.
Predvsem MENJAJ! delovni termostat! Ker 80 l vode segrete na 120°+ ti podre steno kot za šalo. Ne igraj se z bombo! Če nisi 100% kaj delaš raje plačaj popravilo. Bo dolgoročno ceneje- _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freshman Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.80 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
bojans je napisal/a: |
Na vsakem termostatu PIŠE pri kateri temperaturi izklopi. Za bojler bo tam okoli 90°C.
Predvsem MENJAJ! delovni termostat! Ker 80 l vode segrete na 120°+ ti podre steno kot za šalo. Ne igraj se z bombo! Če nisi 100% kaj delaš raje plačaj popravilo. Bo dolgoročno ceneje- |
Se v celoti strinjam z teboj in pohvala za tak komentar . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
freshman je napisal/a: |
bojans je napisal/a: |
Predvsem MENJAJ! delovni termostat! Ker 80 l vode segrete na 120°+ ti podre steno kot za šalo. Ne igraj se z bombo! Če nisi 100% kaj delaš raje plačaj popravilo. Bo dolgoročno ceneje- |
Se v celoti strinjam z teboj in pohvala za tak komentar . |
Poklicna deformacija. Varnost je PRVA!
ps. hvala za pozitivno mišljeneje. Upajva da še kdo "pristane". _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko1 Član

Pridružen-a: Sre 15 Dec 2010 17:40 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.41 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
v vsaki elektro trgovin dobiš delovni in varnostni termostat za bojler, verjetno pa tudi grelec, samo z grelcem pojdi v trgovino, pa bo, menjava ni zahtevna, če pa nisi vešč, pa res rajši plačaj, in bo narejeno kot je treba (VARNO) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 5 Ur