|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 5:00 pm Naslov sporočila: PayPal |
|
|
Pozdravljeni
Danes sem dobil izpisek iz banke. Presenečen ugotovim, da mi bremenijo račun na paypalu za 12,87€. Kao, da sem kupil nek softvare "Filesonic"
Na googlu sem našel http://www.filesonic.com/
Prvič slišim zanj?
Mi zna kdo povedat, kaj naj storim?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.42
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek zamenjaj geslo za paypal... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 5:41 pm Naslov sporočila: Re: PayPal |
|
|
tiger je napisal/a: |
Pozdravljeni
Danes sem dobil izpisek iz banke. Presenečen ugotovim, da mi bremenijo račun na paypalu za 12,87€. Kao, da sem kupil nek softvare "Filesonic"
Na googlu sem našel http://www.filesonic.com/
Prvič slišim zanj?
Mi zna kdo povedat, kaj naj storim?
LP |
pod transakcijo je napisano to:
Citiram: |
Have a problem with this transaction? We strongly recommend that you get in touch directly with your seller to resolve this.
Otherwise, you can file a report in the Resolution Centre within 45 days of the transaction. |
Ampak definitivno prva stvar je da spremeniš geslo in preveri, da je prvi del naslova https://www.paypal.com/ _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če si nehote kupil premium dostop za download na filesonicu? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
Filesonic ? A niso tam samo filmi dvomljivih vsebin ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
Tudi to je možnost. Preveri malo zgodovino brskalnika, mogoče si želel prenesti kako datoteko in ko te je vprašalo za email in geslo si samo napisal.
p.s. To bi moralo biti samoumevno apak za vsak slučaj vprašam.
Saj nimaš slučajno istega gesla za email za paypal in za "vse ostalo", ker ta tri morajo biti vedno različna, če niso si tistih slabih 13€ piši kot zelo poceni šola za početje neumnosti. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3358 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
In vendar se mi zdi čudno, da si šele na bančnem računu opazil izdatek. Kadarkoli plačam z paypal-om, dobim praktično tisti hip email, kjer me obvešča, da plačujem temu in temu toliko in toliko soldov.
Si tak email spregledal? Imaš v paypal profilu pravi email naslov? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi
Nikdar prej nisem bil na filesonicu, nisem dobil nobene pošte od paypala, da bi kaj kupil. Sem preveril braskalnik-zgodovino, email-nič na to temo. Nekateri delujete prav nesramno. Skratka, nekaj je hudo narobe, in bom moral prekinit na paypalu.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je nekdo dobil dostop do tvojega paypal računa in ima enako geslo kot tvoj email je lahko zbrisal prejeto opozorilo brez problema. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
tiger, si prepričan, da tvoj računalnik uporabljaš zgolj ti ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
S paypal še nikoli nobenih problemov, vedno je treba vpisat geslo in potem še 2x ročno potrdit plačilo, takoj zatom dobim mail in takoj se tudi vidi v elektronski banki...
Ko karkoli plačujem preko interneta, se poslužujem predvsem paypal, ker je plačilo opravljeno le, če to ročno potrdim. Plačilo direktno s kartico uporabljam le redko, če je le možno, plačam raje preko paypal. Ko plačujem, to počnem VEDNO samo iz mojega računalnika, ki ga uporabljam samo jaz, drugi družinski člani na mojem računalniku niso zaželjeni in so gor le izjemoma ob moji prisotnosti za neko nujno stvar, ki se na drugih računalnikih v hiši ne more storiti iz nekega vzroka. Takih primerov je skoraj nič, tako da je varnost dovolj visoka. Gesel NIKOLI nimam shranjenih v računalniku, za vsak dostop je geslo drugačno in dolgo preko 20 znakov. Redno pregledujem bančni izpisek, vsaj 1x tedensko in primerjam z zabeleženimi nakupi, ki jih seveda shranjujem zaradi evidence. VEDNO, ko kliknem pay now, se prepričam, kaj plačujem in komu. Do sedaj ni bilo problemov, če se je zataknilo, sem dobil refund, tako da je vse urejeno, le 1x mi ni bilo jasno, ker refund ni bil nakazilo ampak negativen izdatek (2x minus je potem plus), ki je seveda predstavljal nakazilo oziroma vračilo...
Večinoma je za sumljive izdatke kriv uporabnik, zaradi nepazljivosti, zaradi šibkih ali butastih gesel, zaradi več uporabnikov ali pa kakšnega trojanca in podobno ali pa če si plačal na javnem računalniku... tega ni varno početi  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2011 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo za info... Meni so med operacijo!!! odtrgali 5€ z računa. Sicer ni šlo preko PayPal-a (jap, bil sem tako neumen da nisem kupil preko PayPal-a...) ampak me je rešilo to, da sem takoj dobil SMS na telefon, da mi je nekdo odtrgal takšno in takšno vsoto denarja z računa. Imam namreč 2 kartici (študentska + master card) pri NLB, na obeh plačujem po 1€/mesec za neomejeno količino opozoril - beri: SMS sporočil.
Ko sem v trgovini, kupim kruh in banane, NE dvignem kruha s pulta, mi že telefon piska
Mogoče pride komu prav. _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3358 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 6:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Dexboy je napisal/a: |
Samo za info... Meni so med operacijo!!! odtrgali 5€ z računa. Sicer ni šlo preko PayPal-a (jap, bil sem tako neumen da nisem kupil preko PayPal-a...) ampak me je rešilo to, da sem takoj dobil SMS na telefon, da mi je nekdo odtrgal takšno in takšno vsoto denarja z računa. Imam namreč 2 kartici (študentska + master card) pri NLB, na obeh plačujem po 1€/mesec za neomejeno količino opozoril - beri: SMS sporočil.
Ko sem v trgovini, kupim kruh in banane, NE dvignem kruha s pulta, mi že telefon piska
Mogoče pride komu prav. |
Nisem vedel za ta servis! Bom moral na svojo banko, da uredim, da bom tudi jaz dobilval SMS obvestila o transakcijah... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Še moja izkušnja.
Pred nekaj časa sem hotel iz neta potegnit nek program. Bil bi naj samo na nekem plačljivem serverju, se prijavim in plačam preko pay pala tiste 4 €.. tistega programa pa vse eno niso imeli ,pa čeprav so imeli vse kar ti srce poželi. Tudi če si v izkalni niz za program napisal SRANJE, so ti ga ponudili kot SRANJE ful version. Sicer sem to ugotovil šele kasneje.
No za tiste 4€ se nisem sekiral.
Ker pa moje znanje angleščine ni najbolje je sledilo presenečenje, kajti čez nekaj časa mi neka CLICK BANK vzame še 64 €
Pol se je pa začelo moje pisanje skrbniku ali lastniku te starani, malo vljudno, pa malo grožnje, pa da tega sploh nimajo, pa da jih prijavim na pay pall, da ne prodajao tega kar ponujajo.....
Skratka po nekaj mailih so mi tistih 64€ lepo vrnili na pay pall račun, kjer je bil denar deponiran za druge nakupe. _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
To je pa težava iskanja piratskih programov. Oni ti ponudijo kar ti hočeš, čeprav tega nimajo. Vse kar je resno, se da dobiti zastonj, plačljivi file serverji pa generirajo točno tako ime kot ga želiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni