|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko1 Član

Pridružen-a: Sre 15 Dec 2010 17:40 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.41 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 8:00 pm Naslov sporočila: Baterija cannon |
|
|
Lep pozdrav, imam en majhen problem, v fotoaparatu canon 5D -polprofesionalni- imam originalno baterijo:
1800 mA
7,2 V
13 Wh
dokupil pa sem še eno, ki ni original, z podatki
1800 mA
7,4 V
6,6 Wh
malo me bega voltaža, če ima kdo kaj izkušenj s tem, bi prosil nasvet, ali se lahko brez skrbi uporablja zaradi procesorja v aparatu, naj povemk še, da to baterijo aparat zazna in jo podpira (določenih ponaredkov NE ), tudi pokaže iztrošenost akumulatorčka v procentih
Prosil bi za nasvet ali mnenje
Hvala
Mare |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje si ti pobral, da piše 7,2V me pa res zanima, na mojih canon-ovih baterijskih packih piše 7,4V in tudi na vseh podatkih, kjer prodajajo nadomestne baterije, piše 7,4V tako da je to že OK.
Mimogrede, za kateri 5D body gre? in kateri ponaredek si kupil, jaz sem šel le 1x na led z ansmann ponaredkom in od takrat kupim samo še original canon, pa čeprav je 2x dražji, ampak zadeva tudi deluje, tako kot je treba.
Za primerjavo, kot zanimivost... za bliskavico sem kupil tudi baterije mignon AA velikosti, z napisom canon made in japan, dražje od GP recyko, ampak kot kaže so tudi kvalitetne, z zagotovostjo pa bom to lahko trdil šele čez nekaj let. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2011 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Reber, za flash se zelo dobro obnesejo tudi Sanyo Eneloop!
Sploh v hladnejšem okolju. Pa še samopraznjenje imajo zelo nizko!
Lp, Grega _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko1 Član

Pridružen-a: Sre 15 Dec 2010 17:40 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.41 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Avg 31, 2011 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
no , sigurno je na originalu, ki je bil priložen fotoaparatu, napisano 7,2V, ponaredek imam model CS-LPE6 original pa samo LP-E6, aja body je pa Canon 5D mark II, no danes sem opazil da na njem piše DC 8,1 V tako da bo verjetno baterija prava, je pa tako da ta ponaredek je vseeno eden boljših, aparat ga zazna kot original, medtem ko ostalih ne , ker sem imel tudi že na Canonu 50D probpleme z ponaredki
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni