www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CAN breakoutboard

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.55

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 5:28 pm    Naslov sporočila:  CAN breakoutboard Odgovori s citatom

Ker se cedalje vec uporablja CAN in imajo razni majhni boardi (npr. Elektronik.si board) sicer uC-je z CAN podporo vendar brez potrebnega dodatnega cipovja sem si naredil en majhen board velikosti 31x34mm, kamor pase gor CAN transciever (SN65HVD1050 za 5V ali SN65HVD230 za 3.3V), upor za terminiranje bus-a (vezano preko jumperja, da se lahko uporabi ali ne) ter se primeren header da se ploscica lahko uporabi tudi z breadboardom ter DB9 konektor.

Ker gre za dvostransko vezje (samo zaradi obojestranskih konektorjev) in bom ravno narocal se eno drugo vezje me zanima ce bi koga zanimalo tole vezje, da pripnem narocilu.

Prvotna cena samega vezja znasa 8 EUR, t.j. ce jih narocim 10kom, ce bi bilo dovolj zanimanj, bi pripel narocilu (t.j. najmanj 8 narocil).

Mogoce bi lahko v pripravili tudi "KIT" izvedbo z izbiro za 5V ali 3.3V, kit bi bil po moje bolj primeren ravno zaradi vec razlicnih moznih variant...

Narocati imam namen konec naslednjega tedna (pcbcart).

Na hitro sem izracunal koliko bi prisel ves material(transciever, 2x upor, 1x kondenzator, DB9 konektor, pin header, jumperji) skupaj:
5V izvedba: 4.5EUR + board 8EUR (12.50 EUR)
3.3V izvedba: 6EUR + board 8 EUR (14.00 EUR)

Se slike mojega testnega boarda.

HPIM1422.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  348.2 KB
 Pogledana:  2 krat

HPIM1422.jpg

HPIM1424.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  572.59 KB
 Pogledana:  5 krat

HPIM1424.jpg

Nazadnje urejal/a urosg Ned Sep 04, 2011 6:48 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

+1 tudi z konektrorji in kar vse spada gor.
urosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V originalni post sem dodal se na hitro izracunane cene za komplet material.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo nasvet glede naročanja TIV: glede na dimenzije in (ne)zahtevnost lahko dobiš precej več kot 10 ploščic za ta denar. Vsaj za Lingvo vem, da je min. naročilo 120 EUR, a pri konkretnih platkah bi jih za ta denar lahko naredil vsaj ene 40 ... (ponujena cena pa bo ista, če jih boš naročil samo 10!) Malo se pozanimaj glede tega, da ne plačuješ v brezveze ..

LP, Grega

urosg
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@mucek: se strinjam, to kar sem napisal sem napisal za minimum. Nimam namena narocati neke kolicine da se mi bodo potem doma valjale. Jaz bom zase uporabil kaksne dve, da jih stestiram in za naprej... Ostalo bi tako ponudil naprej - s tem da sem pri tej ceni (8EUR) racunal tako da stroske postnine narocila iz PCBCart-a nosim jaz, ker bom tako ali tako narocil druge platice ki jih potrebujem.

Je pa res, da ce se naroci 40 ploscic je cena na kolicino enaka kot za 10 ploscic in bi tako cena ploscice padla na 2EUR za kos, vendar mora biti toliko narocil.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni