|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Avg 12, 2011 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Škoda je, ker se slike ne pripenjajo na forum. Sebastiant tvoj prispevek pri meni izgleda takole:
Nazadnje urejal/a frenki Pet Avg 12, 2011 10:14 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Avg 12, 2011 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Frenki sam si si kriv. Meni se slike v FireFoxu naložijo normalno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Avg 12, 2011 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se tudi ne naložijo. In ja imam firefox 5.0
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Avg 12, 2011 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Borber drži. Tudi jaz uporabljam Firefox z majhnim dodatkom, ki sliši na ime ABP . Brez tega že lep čas ne shajam več. Sčasoma sem si uspel izdelati listo nadležnih strani, katerih vsebina me ne zanima. Večina teh diši na ...advertising..., ...statcounter..., ... Nekako nisem pristaš posiljenega reklamiranja, bliskajočih spletnih strani, zbiranja informacij za raznorazne "statistike", ... Omenjena zadeva pa zaslon učinkovito očisti vse moteče navlake.
Žal se občasno zgodi tudi kak temu podoben primer. Na tem forumu smo že večkrat obdelali temo pripenjanja slik na razne "free" strežnike in posledice, ki jih to prinaša.
Sebastijana sem poskušal opozoriti bolj zaradi tega, ker mi je resnično škoda, da bi bili njegovi prispevki čez pol leta brez pomena, ker bodo slike na takšnem strežniku izginile.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Avg 12, 2011 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi slučajno tak seznam lepo prosim lahko zaupal še nam, morda bi meni in komu drugemu prav prišel.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.00 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Sob Avg 13, 2011 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
@frenki: preden je sebastiant pripel slike na forum, sem pogledal njegov prispevek, pa mi je slike normalno pokazalo - in ja, uporabljam FF5 in ABP (res pa je , da pri ABP-ju nimam vklopljene naročnine na filtre).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.01 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sob Avg 13, 2011 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni na IE5.01sp2 tudi delajo slike BP ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Avg 13, 2011 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
6dan8 je napisal/a: |
@frenki: preden je sebastiant pripel slike na forum, sem pogledal njegov prispevek, pa mi je slike normalno pokazalo - in ja, uporabljam FF5 in ABP (res pa je , da pri ABP-ju nimam vklopljene naročnine na filtre). |
Misilim, da niste dojeli namen frenkijevega sporočila. Tako bo spročilo izgledalo čez čas tudi za uporabnike, ki sporočilo sedaj vidijo. Na raznih free strežniki, ki omogočajo pripenjanje datotek, le čez čas izbrišejo.
Sam forum pa omogoča pripenjanje dototek na različne načine - v sporočilo, javni oz osebni album. S prostorom za enkrat ni težav. Pripone pa bodo ostale oz se bodo arhivirale sigurno dokler bo forum v pogonu.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Avg 13, 2011 2:47 pm Naslov sporočila: dodati v pravila |
|
|
Tole bi bilo mogoče pametno dodati v pravila, ki jih slabo čitajo (-mo).
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.00 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Pon Avg 15, 2011 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Misilim, da niste dojeli namen frenkijevega sporočila. Tako bo spročilo izgledalo čez čas tudi za uporabnike, ki sporočilo sedaj vidijo. Na raznih free strežniki, ki omogočajo pripenjanje datotek, le čez čas izbrišejo. |
Razen prvega stavka se popolnoma strinjam s citiranim; zato pa sem v prejšnjem postu napisal: "...preden je sebastiant pripel slike na forum..." - s tem sem le želel povedati, da mi je kombinacija "FF5&ABP" takrat prikazala slike, ki jih frenkiju ni.
Žal sem tudi sam med brskanjem po forumu večkrat naletel na navedene težave, povezane z nepripenjanjem slik na forum. Primer: starejše sporočilo (post) z linkom na sliko v spletni shrambi. Post opisuje sliko, a je slika čez čas "izpuhtela" (ali pa je "izpuhtela" shramba in slika z njo vred). Ko slike ni več, takšno sporočilo izgubi... rep ali glavo?
Predlog (poleg tistega, ki ga je podal Branez): če kdo (po pomoti, ?) kdaj bere "Pomoč", ali bi v poglavju "Oblikovanje foruma in vrste tem" morda ustrezno spremenili besedilo točke Ali lahko sporočilu dodam sliko, da bo razvidno, naj se slike pripenja na forum?
Sporočilo je napisano v pozitivnem smislu in ne z namenom provociranja, kritiziranja ali celo žaljenja kogarkoli ali česarkoli.
Citiram: |
Pripone pa bodo ostale oz se bodo arhivirale sigurno dokler bo forum v pogonu. |
Srčno upam, da bo forum v pogonu še mnooooogo obratovalnih ur, saj - navsezadnje - tako koristnega foruma nimamo za vsakim vogalom...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 15, 2011 11:33 am Naslov sporočila: slike |
|
|
Hvala, se pa oproščam, da sem dal nepotrebno delo moderatorjem.
No ta debata je koristna za nove člane, pa za stare sklerozne tudi/mene/.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
10.14 KB |
Pogledana: |
3849 krat |

|
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni