|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
labsy Neznanec

Pridružen-a: Čet 26 Jan 2017 22:45 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Čet Jan 26, 2017 10:56 pm Naslov sporočila: Trigger na 1ms impulze 12V - rabim načrt |
|
|
Pozdravljeni,
tole je moj prvi post, jasno, ker nekaj rabim. Prosim, če pišem v napačno temo, me usmerite.
Rabil bi pomoč oz. nekoga, ki bi mi zrisal načrt za vezje. Načeloma je princip čisto enostaven:
Imam skrito stikalo, do katerega ne morem dostopat, vse skupaj je pa zapakirano v diodno matriko s 4 vhodi in 4 izhodi.
Na VHODE prihajajo konstantni 1ms impulzi 10-12VDC+ vsakih 10ms.
Ko je stikalo, ki ga želim zaznati, sklenjeno, pride ta isti impulz tudi na IZHOD št. 3.
Prestrežem lahko VHOD in IZHOD in sedaj rabim neko vezje, ki bo zaznalo sklenjeno stikalo. Ko bo stikalo sklenjeno, bo IZHOD imel iste impulze po 1ms vsakih 10ms, kot VHOD. Takrat mora to moje vezje sklenit recimo en RELE in ga držati sklenjenega, vse dokler bodo SINHRONIZIRANI IMPULZI na vhodu in izhodu.
FINTA? Na IZHODU se lahko pojavijo tudi drugi 1ms impulzi, vendar ne bodo sinhronizirani s tem točno določenim VHODOM. Vezje pa mora zaznati točno te iste impulze iz VHODA.
Tako nekako zgleda:
Bi bil kdo pripravljen za manjše denarno nadomestilo narediti načrt za tako vezje?
Izdelal ga bom že sam, le načrt potrebujem, ker sem predolgo iz stroke za tole.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
118.75 KB |
Pogledana: |
25 krat |
![PF_Combination_Switch[1].JPG](files/thumbs/t_pf_combination_switch_1_.jpg)
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Jan 27, 2017 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi CMOS čip.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57 Prispevkov: 774 Aktiv.: 3.26 Kraj: Topolšica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
labsy Neznanec

Pridružen-a: Čet 26 Jan 2017 22:45 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Pet Jan 27, 2017 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm...tole zgleda čisto enostavno. Se bom poigral z vrednostmi, pa da vidim, kaj pade ven. Thanx!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MOND Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05 Prispevkov: 623 Aktiv.: 2.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 27, 2017 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na izhod tranzistorskih AND vrat dodaj RC člen (za 10ms) za njim pa še en NPN (s primernim baznim uporom), ki bo krmilil rele na kolektorju in ne pozabi zaščitne diode paralelno navitju releja...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni