www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Linearna vodila

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mkezmah
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Aktiv.: 1.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 8:43 am    Naslov sporočila:  Linearna vodila Odgovori s citatom

Zdravo!

Nadgradil bom CNC stroj in bi bil vesel nekaj komentarjev na vprašanja, ki se mi porajajo (mimogrede CNC je do velikosti 0,6 x 1 m):

VRETENA:
- nad krogljičnimi nisem navdušen, ker so kar precej dražja od trapeznih (ACME), poleg tega menim da ne potrebujem takšnih "pro" karakteristik
- iščem strojno obdelana, ker tukaj nimam dostopa do ustrezne strojne obdelave
- našel sem recimo tole:
http://www.ebay.com/itm/36-1-2-10-ACME-Lead-Screw-w-Delrin-Nut-CNC-Router-/110750745724?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c942447c#ht_1343wt_905
...malo me moti, da je na drugem koncu sveta, vendar pri nas bolj ugodno ne najdem (problem je strojna obdelava) - ali se motim?

VODILA:

a.) PALICE
- najraje bi imel "podprte" palice, kot je recimo tukaj:
http://www.worldofcnc.com/products.asp?recnumber=85
...spet pri nas ne najdem - ali pozna kdo kakšnega dobavitelja?
- navadnih palic ni problem dobiti, vendar okvirno skupaj z nosilci pridejo praktično toliko kot podprte - s tem da je večja možnost povesa?

b.) VODILA
- krogljična v aluminijastem ohišju se na e-bayu dobijo že za zelo ugodne cene (npr. SBR12 ali SBR16), vendar me malo skrbi kako zelo so občutljiva na umazanijo?
- puše so zanimivo, dražje - gledal sem predvsem Igus Drylin ki naj bi bil neobčutljiv na umazanijo, ki jih lahko nabavim npr. pri Da*en CNC - Igusova spletna stran pa posluje samo s pravnimi osebami?

Hvala za pomoč,
Marko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za svoje diplomsko delo sem te stvari kupoval v Hypex-u.
karkoli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Sep 2010 20:53
Aktiv.: 0.52

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ULMER D.O.O. VODOVODNA ULICA 7, 2000 MARIBOR

V mariboru je še na limbuški cesti podjetje ki prodaja nemška vodila, kolikor se spomnim od že kar nekaj časa nazaj , ja malo naprej od gasilskega doma proti limbušu.

Vodila prodajajo tudi v bivšem TAM-u. Takoj pri starem glavnem vhodu je predstavništvo radgonskega podjetja M TRADE. Oni zastopajo tudi iatalijanske proizvjalce in pri njih bi znalo biti kaj ceneje.
Nazaj na vrh
frluga
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Nov 2010 5:35
Aktiv.: 0.32
Kraj: Pragerslo

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo poceni je na kitajskem.Pa še hitro jih dobiš,odvisno kaj naročiš.če imajo kaj na zalogi.Ja pa kar kvalitetno.Če kaj rabiš me kontaktiraj na ZS da ti pošljem mail od prodajalca ki sem z njim kontaktiral.

IMG_0236.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  754.54 KB
 Pogledana:  46 krat

IMG_0236.jpg

Slika113.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  321.33 KB
 Pogledana:  16 krat

Slika113.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frluga
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Nov 2010 5:35
Aktiv.: 0.32
Kraj: Pragerslo

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še to .Stojna obdelava spet ni tako draga.Še vedno prideš dvakrat ceneje skozi ali pa celo trikrat če jih obdelaš doma,kot pa da kupiš pri nas obdelana.Vsak dober mojter ti jih bo zbrusil in vrezal navoje.
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frluga, kaj ko bi naslov prodajalca objavil kar na forumu. Najbrž bo še koga drugega zanimalo.
Nazaj na vrh
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.25
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 30, 2011 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ebay Linearmotionbearings

Za dodatnih 9$ tudi strojno obdelajo oba konca krogličnih vreten.

LP, Dejan

mkezmah
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super!

Še eno začetniško vprašanje: "end machined" opcija predstavlja kakšne mere?

Prav prodajalec linearmotionbearings2008 ima sicer lepo izrisane mere za matico, ni mi pa točno jasno kakšne so mere zaključka, da bom lažje izračunal maksimalni premik (ter ostale potrebne ležaje,...)

Predvsem se mi zdi mikaven recimo tale:
http://www.ebay.com/itm/1-backlash-ballscrew-RM1605-900mm-C7-end-machined-/250459967873?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a5093d181#ht_584wt_1163

Drugače pa najlepša hvala za zelo uporabne odgovore - je malo lažje, ko stvari slišiš iz prve roke Smile

LP
Marko
Nazaj na vrh
Modlar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59
Aktiv.: 0.95
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj takega Very Happy

machining ball screw.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  63.99 KB
 Pogledana:  34 krat

machining ball screw.jpg

Kdor visoko leta - daleč vidi.
Nazaj na vrh
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.25
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 03, 2011 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi.

Pošlji mu sporočilo preko ebaya in dodaj svoj mail, da ti bo lahko poslal
skico kako zadevo naredijo.

Če ti pa po njihovem načrtu ne odgovarja, pa bodo naredili tudi po tvoji skici.

LP, Dejan

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni