|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 4:41 pm Naslov sporočila: Windows Server 2003 problem |
|
|
Pozdravljeni!
Imam težavo ki je sledeča.. v službi smo imeli računalnik z Win XP nastavljen kot server (v bistvu je imel samo deljen disk preko mreže). Ker imajo Win XP omejitev na 15 povezav preko mreže (in je bilo to premalo), smo zadevo nadgradili na Win Server 2003 R2. Sedaj pa imam problem.. nikakor mi ne uspe pravilno nastaviti serverja, da bi lahko dostopal do "šeranega" diska brez gesla. Druga alternativa rešitve bi bila, da bi imeli vsi zaposleni enako geslo.. pa tudi to ne dovoli - javlja namreč, da ni dovoljeno več povezav preko enega uporabniškega imena. Dejansko se prvič ukvarjam z Win Server Edition tako da sem še zelen pr teh zadevah
_________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi takole (nevem je dejansko mogoče, a bom poskusil v VBoxu):
Naredi skupino uporabnikov (Disk_share) ter noter dodaj uporabnike ki lahko dostopajo
Share-aj mapo, pojdi na podrobnosti zaščite, odkljukaj drugim vse pravice, dovoli le uporabnikom skupine Disk_Share
Moli da deluje.
Poročam takoj!
EDIT: dodal sem slike. Pazi da dodaš skupino med ostale skupine, uporabnika pa med uporabnike. če boš malce raziskoval, lahko opaziš, da dodaš tudi skupino POD neko skupino. torej da imajo uporabniki te skupine npr. privilegije Power Userja + dostop do te mape. (teoretično. moram še sprobat)
Srečno!
Opis: |
Dodaš novo skupino. Start->programi->administrator tools -> active directory users and blablabla... |
|
Velikost datoteke: |
115.37 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
Dodaš novega uporabnika. oz. uporabiš prejšnjega. |
|
117.67 KB |
5 krat |

|
dodaš uporabnika v skupino |
|
124.53 KB |
4 krat |

|
dodeliš skupino mapi, ki si jo delil |
|
76.48 KB |
2 krat |

|
Shraniš, dodeliš pravice, pokljukaš, moliš da deluje... |
|
61.74 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, dejansko nimam možnosti "active directory users".. čudno. Za 1x bi najbolj simpl rešitev, če to sploh je.. se pravi najprej to, da se izklopi login za dostop preko mreže -> greš na mrežo, najdeš PC ki ima deljeno mapo, dvakrat klikneš in vidiš mapo.. brez vpisovanja gesla itd..
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregoral Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42 Prispevkov: 688 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
1. možnost => postavitev domene (active direcoty) če je še nimate (samo zaradi enega diska ne piporočam)
2. možnost za vsakkega uporabnika ki bi share uporabljal naredi uporabika z enakim imenom in geslom kot se prijavlja na svoj računalnik
3. verjetno so še druge možnosti (stric google ve vse )
LP, Gregor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stromarwanabe Član

Pridružen-a: Tor 16 Avg 2011 22:40 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.08 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali bi delovalo, če "dodaš" kot uporabnika "sherane" mape, userja "Everyone",
in pa pod permissions "Full controll"?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne. Tudi anonymus ne deluje.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
če si siguren da si le ti na omrežju (kar ni ravno vedno, spada namreč med "idealne" oz. "perfektne pogoje), potem lahko pustiš tudi na EVERYONE... ampak pazi. jaz imam za folder sharing lepo samo za svojega uporabnika ("svojega", ker je 1 uporabnik na računalnik) - in drugi na hotspotu lahko imajo samo dolge nosove .
Verjetno bi isti trik deloval brez domene. torej že v "osnovi" - na navadnem XPju.
sam še moment torej. a torej ti ko nimaš domene nimaš active directory? morda pa je to sam pri meni ko imam "domeno" (pa nobenga ni not )
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregoral Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42 Prispevkov: 688 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
v konkretnem kontekstu je govora o windows domeni, za katero skrbi primary domain controller
to ni nujno povezano z internetnimi domenami, če pa imaš registrirano domeno potem pa je lahko pdc tudi dns za domeno, ni pa nujno
windows domena in internet domena sta dve popolnoma razlicni stvari
lp, gregor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gregoral, z "domeno" sem mislil namreč lokalno windows domeno.
Da ne bo nesporazumov. torej:
Citiram: |
sam še moment torej. a torej ti ko nimaš domene nimaš active directory? morda pa je to sam pri meni ko imam "domeno" (pa nobenga ni not ) |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2011 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda da sem nekaj zatelebajskal že na začetku.. danes sem vse ponastavil na "tovarniške" nastavitve in vsakemu uporabniku naredil račun, tako da vsak dostopa s svojim geslom.. za 1x dela. Hvala vsem za trud
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni