|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
71GA Član

Pridružen-a: Tor 16 Jun 2009 18:53 Prispevkov: 391 Aktiv.: 2.01 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2011 7:53 pm Naslov sporočila: atmel sam-ba (aplikaicja za fast flash programming) se obesi |
|
|
Lep pozdrav.
Pred kratkim sem si kupil Atmelov kit at91sam7s-ek. Kit omogoča nalaganje programa v FLASH preko USB za kar se uporablja atmelova aplikacija sam-ba. No težava se mi pojavi, ker se mi program obesi takoj, ko v uvodnem oknu, slika v prilogi, izberem "board" (at91sam5s256-ek) in "connection" (COM6). Je kdo že delal s to aplikacijo in mi lahko svetuje kaj narediti? Uporabljam pa OS Windows 7.
Je še nekaj. Pod "conections" je nanizana povezava COM6 a le ob prvem zagonu programa sam-ba. Ko prvič kliknem conect se program namreč obesi in ob naslednjem zagonu COM6 ni nanizan.
LP Žiga
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
10.21 KB |
Pogledana: |
2894 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.05 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Sep 21, 2011 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš možnost, poskusi uporabiti COM1 do COM4.
LpA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

|
Objavljeno: Sre Sep 21, 2011 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam možnost COM5, COM6 ali COM9, sem stestiral vse in ne dela noben izmed njih. Če pogledam v device manager opazim, da je moj kit pod rubriko "ports (COM & LPT)" in ne pod rubriko "USB" kot naj bi bil, slika1, saj je navsezadnje preko USBja povezan s PCjem.
Ko sem šel preverit katere gonilniki so uporabljeni za mojo napravo mi napiše, da so to: C:\Windows\system32\drivers\usbser.sys Poiskusil sem že uninštalirati te gonilnike in namestiti tiste, ki so v podmapi aplikacije SAM-BA in namreč: C:\Program Files\ATMEL Corporation\SAM-BA v2.10\drv. Ko sem to naredil mi vseeno izpiše, da so v uporabi driverji C:\Windows\system32\drivers\usbser.sys.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
41.93 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Sep 21, 2011 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, za številne naprave se ustvari virtualni COM port, saj ga le tako prepoznajo nekateri programi (velja tako za USB kot za bluetooth priklop). Tako da z zgoraj navedenim ni težav.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Sre Sep 21, 2011 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obelix je napisal/a: |
Če imaš možnost, poskusi uporabiti COM1 do COM4. |
če si 300% da imaš le 2, enega ali pa 0 com protov (najbolje da tudi preveriš kateri interface nuca kateri COM port), lahko "povoziš" katerega, ki ti ni na voljo. Sem imel en čip direkt na RS323, in ko sem pritaknil RS232 na drugi vtič, sem samo "povozil" tisto.
Seveda pa, previdno. če imaš še kaj na com port v rangu 1-4, pazi kaj delaš. da ne bo kaj "sredi delovanja končalo delat"
lp&srečno, W
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
71GA Član

|
Objavljeno: Sre Sep 21, 2011 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm jah ne vem no v windowsih je vse zakrito in jaz bolj malo vem kaj delam in kaj sploh lahko naredim, mi je pa uspelo usposobiti sam-ba v linuxu. Ampak zaj pa moram še YAGARTO toolchain v Linuxu usposobit, če hočem tm delat Sem bil mnenja, da je Linux OS mogoče manj profesionalen ampak se mi vse bolj dozdeva, da je to REAL DEAL OS
Bom videl, če mi bo uspelo...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni