www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

atmel sam-ba (aplikaicja za fast flash programming) se obesi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
71GA
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Jun 2009 18:53
Aktiv.: 2.01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2011 7:53 pm    Naslov sporočila:  atmel sam-ba (aplikaicja za fast flash programming) se obesi Odgovori s citatom

Lep pozdrav.

Pred kratkim sem si kupil Atmelov kit at91sam7s-ek. Kit omogoča nalaganje programa v FLASH preko USB za kar se uporablja atmelova aplikacija sam-ba. No težava se mi pojavi, ker se mi program obesi takoj, ko v uvodnem oknu, slika v prilogi, izberem "board" (at91sam5s256-ek) in "connection" (COM6). Je kdo že delal s to aplikacijo in mi lahko svetuje kaj narediti? Uporabljam pa OS Windows 7.

Je še nekaj. Pod "conections" je nanizana povezava COM6 a le ob prvem zagonu programa sam-ba. Ko prvič kliknem conect se program namreč obesi in ob naslednjem zagonu COM6 ni nanizan.

LP Žiga

Neimenovano.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  10.21 KB
 Pogledana:  2894 krat

Neimenovano.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.05
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš možnost, poskusi uporabiti COM1 do COM4.

LpA
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
71GA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam možnost COM5, COM6 ali COM9, sem stestiral vse in ne dela noben izmed njih. Če pogledam v device manager opazim, da je moj kit pod rubriko "ports (COM & LPT)" in ne pod rubriko "USB" kot naj bi bil, slika1, saj je navsezadnje preko USBja povezan s PCjem.

Ko sem šel preverit katere gonilniki so uporabljeni za mojo napravo mi napiše, da so to: C:\Windows\system32\drivers\usbser.sys Poiskusil sem že uninštalirati te gonilnike in namestiti tiste, ki so v podmapi aplikacije SAM-BA in namreč: C:\Program Files\ATMEL Corporation\SAM-BA v2.10\drv. Ko sem to naredil mi vseeno izpiše, da so v uporabi driverji C:\Windows\system32\drivers\usbser.sys.

1.jpg
 Opis:
slika1
 Velikost datoteke:  41.93 KB
 Pogledana:  0 krat

1.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tretjic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Aktiv.: 2.28
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, za številne naprave se ustvari virtualni COM port, saj ga le tako prepoznajo nekateri programi (velja tako za USB kot za bluetooth priklop). Tako da z zgoraj navedenim ni težav.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
watts
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59
Aktiv.: 2.37
Kraj: Knežak

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obelix je napisal/a:
Če imaš možnost, poskusi uporabiti COM1 do COM4.

če si 300% da imaš le 2, enega ali pa 0 com protov (najbolje da tudi preveriš kateri interface nuca kateri COM port), lahko "povoziš" katerega, ki ti ni na voljo. Sem imel en čip direkt na RS323, in ko sem pritaknil RS232 na drugi vtič, sem samo "povozil" tisto.

Seveda pa, previdno. če imaš še kaj na com port v rangu 1-4, pazi kaj delaš. da ne bo kaj "sredi delovanja končalo delat" Very Happy

lp&srečno, W
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
71GA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm jah ne vem no v windowsih je vse zakrito in jaz bolj malo vem kaj delam in kaj sploh lahko naredim, mi je pa uspelo usposobiti sam-ba v linuxu. Ampak zaj pa moram še YAGARTO toolchain v Linuxu usposobit, če hočem tm delat Smile Sem bil mnenja, da je Linux OS mogoče manj profesionalen ampak se mi vse bolj dozdeva, da je to REAL DEAL OS Smile

Bom videl, če mi bo uspelo...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni