www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem z DDR3 pomnilnikom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cocan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 22 Sep 2011 10:30
Aktiv.: 0.03
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 2:42 pm    Naslov sporočila:  Problem z DDR3 pomnilnikom Odgovori s citatom

Problem je sledeč, pred kratkim sem dokupil še dodatne module rama ter sem pri demontaži odkril napako na ramu.

Prialgam sliko:http://www.hopsasa/f/19/Aj/46Ie68DD/fotografija0399.jpg
Sliko sem z namenom naložil na spletno stran zaradi lažje vidljinosti napake.

Upam da nisem prvi, ki se mu je pripetila takšna nezgoda.Mogoče malo optimistično vprašanje.Je možno modul popraviti ali je smo še za v kanto?

Lep pozdrav in hvala za odgovore!

Fotografija0399.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.26 MB
 Pogledana:  36 krat

Fotografija0399.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za silo bi se dalo rešiti, glede na to da so poti do vseh odtrganih kontaktov na zgornji plasti.
Kako je do tega sploh prišlo? poviti kontakti v konektorju?

V konradu se dobi samolepilno bakreno folijo. Na mesto kjer je bil kontakt jo prilepiš z kakšnim močnim lepilom. Nato na bakreno sled na vezju malo z skarpelom oluščiš in zaspajkaš.

cocan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 22 Sep 2011 10:30
Aktiv.: 0.03
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvidevam da je prišlo med menjavo modulov saj ko sem vstavil nove rame se računalnik ni in ni hotel bootat.Najprej sem pomislil da so že novi rami fuč.A sem vsseno odprl stranico ter pregledal slote.Ter v enem izmed njih našel to folijo od poškodovanega modula.Nato sem tisto reč spraskal ven ter si oddahnil da sem odkril napako.Ne znam si predstavljat kako je lahko prišlo do tega.Ker sloti modulov na matični plošči so brezhibni.Edina možna opcija je da sem med vstavljanjem modulom malo postrani ptitisnil ter poneseči zavihal kontakt kateri se je potem pri demontaži odluščil.

Bom poskusil z to folijo, drugače pa bom raje obiskal kakega majstra za fina dela.Kajti sam tudi nima tako specialnega spajkalnika da bi imel tako tanko konico.Katero bom pri tej operaciji potreboval.Saj mimo grede narediš stik med ostalimi povezava katere so komaj da vidne.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko prideš, bomo zaspajkali. Še prej pa prilepili....
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni