|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Projektor |
ACER P1270 |
|
0% |
[ 0 ] |
INFOCUS DLP IN 3106 |
|
25% |
[ 1 ] |
BENQ MP624 |
|
0% |
[ 0 ] |
Sanyo PLC-XU70 3LCD |
|
75% |
[ 3 ] |
|
Skupaj glasov : 4 |
|
Avtor |
Sporočilo |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.49 Kraj: Bloška planota
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4225 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Sep 27, 2011 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
"v ne preveč zatemnjenem prostoru" => LED projektor odpade.
- Za rabo nekajkrat na mesec je najboljše je, da kupiš kak projektor, ki ima še kake 2000-3000 ur preostale življenjske dobe in bo dovolj. Če bi recimo vsak vikend v letu gledal 2uri dolg film je to 100ur(104) se pravi okrog 20let uporabe. Tako, da cen nadomestne žarnice niti ne glej. Ko žarnica crkne, neseš projektor na predelavo in ti ga predelajo na žarnice za 20€.
- Važna je oddaljenost od platna/zidu in diagonala, in če lahko projektor na taki razdalji dovolj pomanjša/poveča, da lahko polno sliko izkoristiš. Če pa ne boš obesil na strop glej da ima tudi možnost popravljanja Trapeza. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.49 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Tor Sep 27, 2011 3:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
"v ne preveč zatemnjenem prostoru" => LED projektor odpade.
Ko žarnica crkne, neseš projektor na predelavo in ti ga predelajo na žarnice za 20€.
|
Za tole prvič slišim - bi lahko kaj več napisal ali podal kak link.
Ravno zato ker se ne morem odločiti katerega bi sem dal na glasovanje - v stilu kaj naj gledam in kaj je pomembno sem že precej predelal - tako da če že ne katerega naj bi izbral - imaš mogoče katerega v mislih, da bi mi odgovarjal - napiši - podaj link. Nisem ravno zacementiran da naj bi enega izmed teh.
Sicer predno sem gledal sem mislil Sanyo - ker je polj profi - samo me moti niska svetilnost - predvsem za ne pretemne prostore - čeprav rabi manj svetlobe za prikaz kot ostali ki so DLP tehnologije.
Namigi bi mi prav prišli |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Sep 27, 2011 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko smo mi pol leta nazaj kupovali projektor za klub, smo gledali samo ceno in diagonalo. Vzeli smo 10let star Infocus 720 z 800urami od 2000 porabljenimi.
Obešen je na strop in je vsaj 1x na vikend v pogonu. Poleti, ko je bilo več časa pa tudi med tednom.
Tisto glede predelave, sem pa mislil, da potem žarnice stanejo 20€, predelava je mislim da okrog 100€ ampak se nismo spuščali v to, ker bodo čez 5let projektorji verjetno še cenejši kot so zdaj.
Glede LED projektorjev je pa običajno problem, ker imajo svetilnost pod 100ANSI Lumnov. Kar pomeni da so precej(20x in več) temnejši od LCD(luč sveti skozi 1oz3 LCD zaslone) projektorje in od DLP(luč sveti skozi barvni krog, na mrežo mini ogledalc) Pri nas, če ne zatemnimo zadnjega okna čez dan, je moteče za gledanje(svetilnost pa ima 450ANSI še vedno 5x več kot LED projektorji) _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazadnje urejal/a Dorijan Tor Sep 27, 2011 5:10 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

|
Objavljeno: Tor Sep 27, 2011 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
večina teh LED projektorjev lahko ženeš po par ur na baterijo in še so žepnih velikosti. Tako da cel projektor rabi manj kot 30W. In kar sem videl LED projektorjev v praksi sem bil razočaran.
Res pa je, da še nisem videl LED projektorja z svetilnostjo 2000. Bi bilo pa smiselno, da zamenjajo svetlobno tehnologijo, brez da toliko pomanjšajo projektor, da postane neuporaben. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pričakoval kaj več klikov da bi se lažje odločil - tako da izmed naštetih me trenutno najbolj vleče k ACER P1270.
@lucca brassi lin, ki si ga pripel me je zainteresiral - samo, kot sem navedel, preko ebaya bi raje kupil iz trgovine kot pa od fizične osebe kot je bil link. Kot kaže si ti to že nekaj pregledoval - bi bil tako dober in mi podal kak link ali dva katera bi na mojem mestu kupil ali kje bi kupil tega, ki si mi ga izpostavil OLEY D9H - na spletu ne najdem trgovine.... Hvala _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
imaš jih na amazon.de link je zraven
http://www.mini-beamer-vergleich.de/ _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alext13 Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2014 14:42 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2014 3:08 pm Naslov sporočila: Projektor |
|
|
Pozdravljeni.
Rad bi imel projektor kot osnovno "TV". Širina stene kjer naj bi svetil projektor je 4,5 m, projektor pa bi lahko pritrdil na strop max. Le 2 metra od stene! (Naprej je galerija).
Vem da je svetloba bila problem projektorjev, kako je pa zdaj v letu 2014
Rad bi imel 3D led projektor, na hitro sem videl in pregledal Optomo HD91, kako je z njo?!
Ali so kaksni brezžični projektorji? Se pravi da preko wifija, bluetootha se poveže z računalnikom in da ima anteno za TV signal?!
Najbrž bo največja težavica majhna razdalja od projektorja do stene ... Ali obstaja kakšna rešitev oziroma projektor, ki bi raztegnil zaslon na cca. 3 m širine iz tako majhne razdalje?
Ali se mi sploh splača nekaj komplicirati in raje za 2000€ kupim dober led 3d tv diagonale 200cm?!
Hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2014 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menim, da bi bil s TV-jem bolj zadovoljen.
Drugače pa mislim, da nebi smel biti problem, da ti kakovosten projektor s primernim objektivom nebi mogel prikazati slike na želeni razdalji.
Za svetovanje pa je najbolje da pokličeš kakšno firmo, ki jih prodaja.
Ne pozabi, da ima projektor tudi hlajenje - torej se ventilatorjem ne moreš znebiti. Mene že vedno moti hrup, ki ga ventilatorji povzročajo. Pogosti vklopi škodujejo žarnicam (ne verjamem, da boš dobil LED projektor, ki bo predvajal ustrezno sliko tudi podnevi) _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni