|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jocojur Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 18:14 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.18 Kraj: Tamo negdje daleko
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 11:27 am Naslov sporočila: Sinope 568 wireless problem |
|
|
Imam nov modem Sinope568+R2,včeraj sem omogočil wireless in brez problema po uvodnih nastavitvah skonektal 2 laptopa.
Ponoči sem modem ugasnil, zjutraj pa je bil wireless spet v stanju disabled.
A obstaja kakšna finta, da wi fi zalaufa tudi po ponovnem vklopu, torej, da ni potrebno stalno zadevo ročno enablad, če recimo zmanjka toka ali se ročno izklopi iz omrežja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.58 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 11:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Si shranil konfiguracijo in restartal modem? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Poisci na web vmesniku (tam kjer modem konfiguriras) nekje gumb 'commit'. Nekje zraven gumba 'reboot' mora biti. Poglej kaj vse je tam in ti bo jasno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.72 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 1:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponudniki načeloma niso preveč navdušeni če prevečkrat ugašaš modem...
Drugače je po mojih izkušnjah to zelo slab wifi. Bolje nabavit ločen router in je mir. Škoda živcev za tale sinope. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Drugače je po mojih izkušnjah to zelo slab wifi. Bolje nabavit ločen router in je mir. Škoda živcev za tale sinope. |
Se strinjam. Sinope v vlogi WLAN routerja je (večkrat) preverjeno recept za slabe živce. Celo sami fantje s Telekoma Slovenije ki jih poznam odsvetujejo uporabo le tega kot routerja sploh, ne samo WLAN dela.
Drugače pa, če nastavitve shraniš bi jih tudi po izklopu moral ohranit. Torej je ali nekaj narobe s Sinope-om ali pa ti ne shraniš nastavitev. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat.
Nazadnje urejal/a elson2k Ned Okt 09, 2011 2:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri sinope modemu moraš kot je že rečeno narediti commit, da ti nastavitve shrani. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
V zadnjih 14 dneh sem dvema kolegoma izklopil sinope wifi in montiral wrt54gl. Wifi je, če pozabimo da slabo vleče, milo rečeno čuden. Wifi zaščita je tako čudna, da je polovica naprav niti ne vidi, kaj šele da bi se lahko povezalo nanj. Routerski del pa - kje pa sploh je? Tisto malo, kar je je bolj " ruterčiček" kot pa pravi router... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jocojur Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 18:14 Prispevkov: 38 Aktiv.: 0.18 Kraj: Tamo negdje daleko
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
O.K. hvala za odgovore. Sicer kot kabelski router koristim 3com, če pa mi je Siol že "podaril" wireless na Sinope modemu (namesto crknjenega Calista), ga probam izkoristit kar se da. Res sem se malo zafrkaval z nastavitvijo enega od laptopov, potem sem ugotovil, da moram posodobit gonilnik za wireless kartico, pa je zadeva zalaufala, drugače pa mi po bajti in dvorišču oba dobro vlečeta signal s Sinope-ja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, saj enim dela...če ti dela, potem OK, si lahko vesel. Nenazadnje si lahko misliš, zakaj siol ZASTONJ daje wifi....toliko plačaš, kolikor je vreden  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.18 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še za info, ko so bili problemi že takoj na začetku.
Če se ti bo zgodilo, da boš lahko kar normalno surfal po netu, e-pošte, kjer bo več kot nekaj 10 znakov ali vsaj toliko dolgo sporočilo na forum, pa ne boš mogel poslati, je zaribal router. Izklop in vklop routerja nazaj, bo problem rešil za nekaj ur, potem pa spet: že videno.
Takrat greš lahko na spletno stran Speedtest, kjer bo delal download kar normalno, upload pa bo javil napako.
Ti modemi imajo router bolj za okras in niso primerni za malo več prometa ali za domačo mrežo z več računalniki. Žal.
Rešitev, ki deluje: modem konfigurirati nazaj v modem in kupiti namenski router. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.72 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Tega ne razumem najbolje, zato bi rabil utemeljitev. Pač ko ni nobenega doma se iz preventive zadevo izklopi tako kot v primeru neviht. To pa zna včasih biti kar pogosto, včasih pa te celo preseneti z osmojeno elektroniko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niti jaz ne. Samo tako je. Vprašaj na podporo, pa ti bodo povsod rekli da je najbolje da je modem VEDNO vključen zato da je sinhroniziran v sistem...
Nenazadnje - recimo da imaš ti izključen modem, sosed pa se na siol pritoži da ima težave - kockanje TV-ja. Oni pregledajo stanje, vidijo da je nekaj banda še na razpolago in sosedu malce "odprejo pipco". Ko boš ti vključil modem, boš kar naenkrat imel pol manjšo povezavo kot si jo imel prej. Na podpori bodo pa rekli samo "saj je v pogodbi napisano DO xy megabitov"...magična beseda: DO...pa se izgovarjajo na slab kabel (ja, teden nazaj je bil pa še dober...) itd... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.18 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vćasih pravijo to tudi zaradi posodobitev firmwarea modema, takat res ni dobro, če se modem ugasne.
Pri klicanju na help-desk pa se osebje lahko poveže s tvojim modemom in dobijo še nekaj dodatnih informacij. Verjetno pa modem redno pošija tudi nekaj statistike in tako lahko vidijo kaj se z linijo dogajalo v zadnjem času. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sundancer Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Niti jaz ne. Samo tako je. Vprašaj na podporo, pa ti bodo povsod rekli da je najbolje da je modem VEDNO vključen zato da je sinhroniziran v sistem...
Nenazadnje - recimo da imaš ti izključen modem, sosed pa se na siol pritoži da ima težave - kockanje TV-ja. Oni pregledajo stanje, vidijo da je nekaj banda še na razpolago in sosedu malce "odprejo pipco". Ko boš ti vključil modem, boš kar naenkrat imel pol manjšo povezavo kot si jo imel prej. Na podpori bodo pa rekli samo "saj je v pogodbi napisano DO xy megabitov"...magična beseda: DO...pa se izgovarjajo na slab kabel (ja, teden nazaj je bil pa še dober...) itd... |
Ti si troll.
Drzi kvecjemu to, da je modem dobro imeti vkljucen zaradi nadgradenj.
Ce pa ti modem ugasnes pa sosed ne dobi nic vec bandwidtha. To je isto kot bi rekel, da bo moj avto pokuril vec bencina, ker se ti zdaj ne vozis saj beres tale post. Pustimo detajle ce med voznjo beres forum. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, itak. Samo nekaj podobnega se je zgodilo sodelavcu. Sicer ne zaradi tega ker je imel izklopljen modem, ampak ker je bil očitno problem zapolnjenosti. Ko je naročil internet je bil (takrat) pri siolu poleg TV-ja obvezno 10 Mbit. In je to vzel. Kake pol leta je to delalo normalno, nato pa čez noč (s sobote zvečer na nedeljo zjutraj) ne več kot 4Mbite (opazil je ker je dol vlekel torrente). Ko je prijavil napako, so rekli da je kabel slab. Ja, čez noč je kabel slab. In jaz imam vijolične oči (ne, NI bilo nevihte in NISO kopali v bližini, tudi NI bilo dežja). Tako da ne mi s tem da ne ožajo širine pasu. dejstvo je da je band v centrali omejen - na recimo nekaj sto giga, kaj vem... in ko je uporabnikov toliko in toliko, ter vsak hoče čim več, se zabaše. In potem začnejo manjšati vsakemu posebej. To v tujini delajo že nekaj časa, kar pa je žalostno je to da jim ne moreš nič, ker v pogodbi napišejo hitrost DO!!!! 10Mbitov...če smo hudobni, tudi 56kbitov (stari modem) pade v ta pogoj... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni