|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.19
|
Objavljeno: Ned Okt 02, 2011 4:54 pm Naslov sporočila: Iščem stojalo za kable + klešče za preplatanje več kablov ? |
|
|
Živjo,
Iščem stojalo, na katerem bi imel tulce (kot je npr. tulec za spajko) z navitimi kabli, ti tulci pa bi bili nekako blokirani oz. bi se vrteli bolj na trdo ali pa bi vsakega posebej "odpel" in bi se vrtel prosto. Preden se sam lotim take izdelave me zanima, če kdo pozna kaj takega.
Ker veliko napeljujem avtomobilskega kablovja me zanima kako se reče kleščam ali pa kje se jih dobi, na katere bi npr. nastavil 3 ali 4 kable in bi jih lahko enostavno prepletel.
Sprašujem bolj opisno, ker točnih izrazov ne poznam, je pa res skrajni čas, da si to nabavim, ker dnevno izgubljam živce
Hvala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.01 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Iščeš takšen odvijalnik ? Mogoče takega ?
Glede "prepletanja" nisem prepričan, ali si mogoče mislil "sukanje"?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4221 Aktiv.: 17.84 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.19
|
Objavljeno: Sre Okt 05, 2011 7:19 am Naslov sporočila: |
|
|
6dan8 je napisal/a: |
Iščeš takšen odvijalnik ? Mogoče takega ?
Glede "prepletanja" nisem prepričan, ali si mogoče mislil "sukanje"? |
Točno tak nosilec sem imel v mislih. Mogoče veš, kje bi se dobili poceni prazni tulci? (Manjse velikosti, fi max 10cm)
Sukanje, prepletanje.. v bistvu se mi gre da lahko 5 zic spravis cimbolj skupaj (da jih zvijes med seboj), da jih potem lahko enostavno das v kanal in da zasedejo malo prostora. Na netu sem videl, da si nekateri pomagajo kar z vrtalko in so rezultati precej dobri
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.60 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sre Okt 05, 2011 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi kolute od žične erozije (poišči nekoga, ki ima žično erozijo). Gor gre 100 m 0,75mm2 vodnika. Je pa kolut fi12cm.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
917.27 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 483 dni