|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Pon Okt 10, 2011 4:07 pm Naslov sporočila: Esa paneli |
|
|
Ali ima kateri kaj izkušenj z ESA paneli? Kot sem opazil se programirajo z programom POLYMATH, podpirajo pa veliko večino protokolov ki jih uporabljajo proizvajalci PLCjev. Jaz bi ga uporabil v povezavi s Siemensovim S7-300 krmilnikom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
midjko Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 7:35 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.14 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2011 6:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
omenjenih panelov še nisem imel možnosti preizkusiti.
Vem pa, da jih trži podjetje VIPASS [url]www.vipass.si [/url]
Obrni se na g. Sandij-a Šarman-a, pošljejo tudi na reverz, če želiš preizkusiti.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2011 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z gospodom Šarmanom sva že bila na vezi, tako da mi je povedal nekaj karakteristik in lastnosti o teh panelih. Če jih primerjam s Siemensovimi lahko rečem na hitro, da so v nekem podobnem rangu, kar se tiče uporabnosti in širini izbire različnih tipov. Ne vem pa kakšna je cenovna razlika |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
midjko Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 7:35 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.14 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2011 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
JOST je napisal/a: |
Z gospodom Šarmanom sva že bila na vezi, tako da mi je povedal nekaj karakteristik in lastnosti o teh panelih. Če jih primerjam s Siemensovimi lahko rečem na hitro, da so v nekem podobnem rangu, kar se tiče uporabnosti in širini izbire različnih tipov. Ne vem pa kakšna je cenovna razlika |
Tukaj je odvisno katero programsko opremo imaš na voljo.
Za programiranje SIEMENSA boš potreboval WINCC FLEX, za ESA zopet nekaj drugega, tako da....
Če se resno ukvarjaš s poslom, se odloči katere boš vgrajeval in se tega drži, "pa če pes crkne" .
Hočem povedati, da je danes na trgu toliko različnih produktov in za vsakega potrebuješ toliko različne programske opreme, da lahko samo programsko opremo kupuješ.
Sem pa imel priložnost preizkusiti Advantech-ove panele, ki imajo matriko občutljivo na dotik, pa še programska oprema je zastonj. Podpirajo pa protokol TCP-IP. Trži prav tako g. Šarman. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni