|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Desso Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.41 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Sre Nov 16, 2011 11:42 pm Naslov sporočila: Karte *.img na MapSource |
|
|
Prosim za pomoč pri nalaganju kart na MapSource.
V čem je problem?
Posodobitvene karte AR, AT in CNE so eksekucijske datoteke in ko jih zaženeš odprejo MapSource, če ga ni pa ga naložijo. Do tu vse OK, to mi gre. Problem se pojavi, ko hočem naložiti karto - ki je datoteka tipa img. DL sem odklenjeno karto Vietnama in Kambodže, kjer se nameravam vozit z avtom in motorjem. Če SD kartico s tem zeljevidom.img vstavim v Nuvi 760 jo lepo vidi in vse deluje. Rad pa bi jo malo skrčil in naložil samo predele, ki jih bom rabil. Ko hočem to dat. naložiti na MapS. mi javi, da ta file ni za MapS. Nekaj sem že poiskušal s programi Gmaptool, Cgpsmapper in MapsetToolKit, pa mi ne gre. Vedno dobim odgovor, da se na novo narejene datoteke v MapS. ne da odpreti. Ima morda kdo toliko izkušenj, da bi znal "po kmečko" napisati kakšen je pravi postopek. Hvala vsakomur, ki se bo s tem mojim problemom hotel ukvarjati in odgovoriti. Lp, Desso _________________ Čas rani vse cele! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Nov 17, 2011 2:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Gmaptool, Cgpsmapper |
Po nekaterih virih naj bi tako šlo.
Če hočeš, da je izdelana karta rutabilna, bi menda moral imeti naboljšo (plačljivo) verzijo programa. Menda.
Jaz tega še nisem počel. Imam srečo, da kar sem rabil sem dobil v inštalacijski obliki za MapSource.
Poskusi z vprašanjem še na kakem tujem GPS forumu.. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Čet Nov 17, 2011 3:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj bi kompliciral. Naloži celo karto pa maš mir. Pri današnjih cenah kartic ...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Nov 17, 2011 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Desso: img datoteke narejene za Nouvi (ali katerokoli drugo napravo) ne moreš odpirati v MapSourcu brez pretvorbe!
Pomagaj si z Googlom -> convert img for mapsource.
Zadetkov je kar nekaj in že prvi na vrhu ponuja rešitev za tvoj problem. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni