|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
edita Neznanec

Pridružen-a: Čet 01 Sep 2011 16:03 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 4:42 pm Naslov sporočila: Okvarjen Pomivalni stroj WHIRPOOL |
|
|
Pozdravljeni!
A mi zna kdo svetovat, za pomivalni stroj Whirlpool model ADG 6330/3. Namreč dve leti ni bil uporabljen, danes pa sem ga poskusila zalaufat. Vklopil se je, samo vode ne potegne. Nekje sem zasledila, da je treba ščistit vodne šobe, pa nevem kako. Je vgradni aparat.
Vnaprej hvala za odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Sep 01, 2011 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Osebno bi sumil zaribano vodno črpalko. Če se črpalko sliši, pa preveri, če ni morda samo voda zaprta oz aktivirana aqua stop zaščita. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
edita Neznanec

Pridružen-a: Čet 01 Sep 2011 16:03 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2011 12:30 pm Naslov sporočila: Hvala za posredovan odgovor. |
|
|
Pozdravljen mojster Gašer!
res hvala za nasvet, ampak nimam pojma, kako naj se lotim čiščenja vodne črpalke. Očitno bo treba zopet plačat in poklicat serviserja. Smo pač ženske. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Sep 02, 2011 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez da bi pomivalni stroj odstranila iz mesta, kjer je vgrajen ne gre.
Sama verjetno lahko preveriš če voda pride do stroja - ponavadi je na mestu priklopa na steno en ventil je odprt? V priključku na koncu cevi je običajno tudi kakšna mrežica za grobo umazanijo. Je čista? Ostalo se lahko približno vidi ko stroj izvlečeš ven. Plastični deli so saj pri mojem relativno prosojni, da se vidi, kje teče voda. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 03, 2011 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam tudi Whirpool ADG 9540 in pred par tedni se je nekaj okvarilo na mehanizmu vrat tako, da so vrata (ko si jih malo priprl) kar sama padla do konca in se do konca odprla.
No to me toliko ni motilo a sedaj se je nekaj zataknilo in vrata se odpretj tja do ene 70% naprej navzdol v vodoravni položaj pa več ne gredo.
Ima kdo idejo kje naj se lotim te težave? Stroj je vgradni in verjetno ga bom moral potegniti iz omar saj drugače ne pridem zraven mehanizma z vzmetmi.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Tor Okt 04, 2011 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Očitno so se ti polomile vzmeti ali pa snele na pantu od vrat. Pomivalni stroj razdri na boku, če se da in boš takoj videl kje je težava.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo stroj izvlekel izpod pulta in odprl ob stranici. Našel zdrobljene plastične dele, ki so neke vrsta vodila za jeklene trakove na katerih je na koncu napeta vzmet. Kot kaže te vzmeti blažijo vrata, da ne padajo ko odpreš pokrov.
Sedaj sem te zdrobljene dele odstranil in vrata se odprejo do konca a seveda kar padejo navzdol če niso zaprta.
Torej potrebujem te plastične dele. Ve kdo kje bi lahko to naročil?
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Ned Okt 09, 2011 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Plastične dele vsekakor potrebuješ zamenjati. Pozanimaj se pri ETIS-u iz Ljubljane ali pri kakšnem lokalnem pooblaščenem serviserju za Whirpool.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

|
Objavljeno: Sob Okt 22, 2011 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Plastični deli nabavljeni v Etis-u, zamenjani in stroj deluje spet tako kot prej. Vrata se normalno dopirajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni