www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

težave s sliko,katere del odnese levo ali desno

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jahtba
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38
Aktiv.: 1.06
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 29, 2011 1:25 pm    Naslov sporočila:  težave s sliko,katere del odnese levo ali desno Odgovori s citatom

Imam instalirane windows xp s katerimi nisem imel težav. Te so se začele z igro pasijansa pajek (v xp-jih). Igro zaženem in odpre se slika čez cel ekran,ko izberem zmanjšaj pa karte (sliko s kartami) preprosto odnese poševno v levo in izgine z ekrana. Pri nekem programu pa odleti v desno. Zamenjal sem grafično in ne pomaga,v čem je težava.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.06

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 29, 2011 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odnese ti jo izven vidnega dela.

Ko izgine ti v opravilni vrstici ostane bližnjica do programa.
Klikni z desno tipko miške in klikni na premakni.
Potem s smernimi tipkami pripelji okno v sredino ekrana.
Nekje je .

jahtba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res enostavna rešitev za katero se zahvaljujem,nisem začetnik,ampak mi problema ni uspelo rešit,posebej,ker nisem vedel kako je prišlo do njega.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2011 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne se preveč sekirati.

Našim puncam v službi se je to dogajalo kar po tekočem traku, vedno enim in istim. Kako jim je uspelo nisem nikoli izvedel in še sedaj ne vem ponoviti napake.

Sem pa skoraj doktoriral, preden sem ugotovil kaj je narobe. Popraviti potem več ni bilo tako težko.

darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 2:31 pm    Naslov sporočila:  Re: težave s sliko,katere del odnese levo ali desno Odgovori s citatom

jahtba je napisal/a:
Imam instalirane windows xp s katerimi nisem imel težav. Te so se začele z igro pasijansa pajek (v xp-jih). Igro zaženem in odpre se slika čez cel ekran,ko izberem zmanjšaj pa karte (sliko s kartami) preprosto odnese poševno v levo in izgine z ekrana. Pri nekem programu pa odleti v desno. Zamenjal sem grafično in ne pomaga,v čem je težava.

SAm sem preiskušal to verzijo in sem ugotovil, da se to dogaja samo na ploščah ASrock z grafično kartico ATI. Vendar je najverjetneje plošča nekje z procesorjem okrog 1,8 Ghz.
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa bi prej rekel, da je problem v miški. Če klikneš na zgornji rob odprtega okna, ga lahko vlečeš po zaslonu.

No, če je kabel od miške načet (ali brezžična povezava motena), miška med premikanjem "klika" in se vozi naključno okrog predvidene poti kar sama od sebe.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Krampus
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 03, 2011 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z miško ne moreš odnesti okna popolnoma izven ekrana, vsaj rob ostane
jahtba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2011 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
Jaz pa bi prej rekel, da je problem v miški. Če klikneš na zgornji rob odprtega okna, ga lahko vlečeš po zaslonu.

No, če je kabel od miške načet (ali brezžična povezava motena), miška med premikanjem "klika" in se vozi naključno okrog predvidene poti kar sama od sebe.

Zanimivo,pri mojem primeru je uporabljena brezžična miška (komplet z tipkovnico-hudo poceni varianta),ki pa tako mimogrede kar dobro dela. Ne bi se čudil,če zgornja trditev drži,posebej,ker se za ta premik sigerno nihče ni namerno trudil.
Nazaj na vrh
darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2011 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V konkretnem primeru ne verjamem, da je kriva miška. Pred enkaj časa sem testiral prenosnik, ki je imel MAX resolucijo 1024X 600.

Program za video nadzor je zahteval minimalno 1024X768. Obstoja ena nastavitev, da lahko na manjšem displayu nastaviš višjo resolucijo in potem premikaš namizje tako, da vidiš v sveh kotih.

Te nastavitve so v konfiguraciji grafične kartice, katero nastavljaš z klikom nastavitev v odpravni vrstici. Je pa res, da vsak proizvajalec grafičnih kartic ima svoje finte.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 Ur