|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
demag Član

Pridružen-a: Sob 24 Sep 2011 8:22 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.35 Kraj: Okolica Postojne
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2011 3:56 pm Naslov sporočila: Router za optiko |
|
|
Zdravo!
Morda se čudno sliši,vendar pri nas na" VASI" imamo FTTH.Povezava omogočena do 100-100.
Sedaj pa vprašanje,kateri router omogoča prepustnost WAN-LAN 100 ali več Mb-če je brezžični pa toliko bolje...
Prosim pa da je cena sprejemljiva ,do 250Eur,ter da je to sprobano in ne le na papirju... Mogoče še tole ,povezanih bo 6 ljudi,se pravi potrebujem dober IP Qos. _________________ Ni vse zlato,kar se zlato sveti!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2011 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namenski router s tako WAN/LAN prepustnostjo bo verjetno cenovno malo višje kot 250€ - vsaj ko sem jih jaz iskal jih nisem našel. Sem pa rešil zadevo tako da sem vzel en PC in naložil gor pfSense, priklopil še eno mrežno stikalo in access point. Sistem dela še danes, sposoben je prežvečit zahtevanih 100Mbps na WAN/LAN in to je to. Cena PC-ja je bila pa ravno tam nekih 250€ (E2160, 2GB,...). _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
demag Član

Pridružen-a: Sob 24 Sep 2011 8:22 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.35 Kraj: Okolica Postojne
|
Objavljeno: Pet Okt 21, 2011 5:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor obema,vendar se nagibam bolj za ipsense,ker je bolj flexibilen,računal imam kar nekaj-kartic tudi le z brezžično povezavo bo križ...
Elson2K ali mi lahko malo bolj opišeš usmerjanje prometa po IP-jih?
Ip-ji bodo fiksni tako da vedno vem kodo je kdo... _________________ Ni vse zlato,kar se zlato sveti!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni