www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Čigav papir?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.79
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 11:21 am    Naslov sporočila:  Čigav papir? Odgovori s citatom

Hi!Kaj si kaj mislite o poročanju policije,da so "opravili pregled TATVINE" starega papirja iz zabojnikov za zbiranje le-tega Applause
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.19
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trapasto vprašanje, papir je od lastnika smetnjaka, to je komunalcev.

Ti imaš samo pravico in dolžnost, da jim jih pravilno krmiš in seveda, da plačuješ položnice.

Kaj potem komunalci počnejo z zbranimi stvarmi in kako iz tega naslova cuzajo razne subvencije, tebe nima kaj brigat, še manj, da bi se kaj vtikal v to. Nema! Za vsak primer pa so si še si še zakone napisali sebi v prid in bo hitro prišel kak organ, če ne bo po njihovo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.98
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hecna stvar. Samo res. Kaj če jaz odnesem recimo en paket starega papirja - recimo pisem in razglednic v kanto. Potem pa me prime nostalgija in jih grem iskat nazaj. Sem zato tat ?
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, pravno gledano v bistvu ja.
Če ti nekomu nekaj pravnoformalno podariš, potem nisi več lastnik tega in ne moreš zahtevati nazaj.

Primer:
Starši z darilno pogodbo prepišejo bajto na otroka - ko je pogodba pravnomočna, se ne morejo kar premisliti, jo zahtevati nazaj ali npr. postavljati neke pogoje. celo več: v darilni pogodbi ne morejo zahtevati, kako naj se po prenosu lastništva dela s podarjenim (npr. "dajmo napisat v pogodbo, da če ti umreš, bajto dobi tvoja sestra in ne tvoja žena").

LP, g

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70724.78

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.

09062011007.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  87.47 KB
 Pogledana:  36 krat

09062011007.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.00
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo.
Kaj pa jemanje papirja iz navadnih kant, ki so ob hišah. Te kante niso last komunale, ampak strank. ( Za svojo vem da sem jo kupil sam, oziroma sem jo plačal komunali)

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.66
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OFFTOPIC:
mucek je napisal/a:
Starši z darilno pogodbo prepišejo bajto na otroka - ko je pogodba pravnomočna, se ne morejo kar premisliti, jo zahtevati nazaj ali npr. postavljati neke pogoje.

V bistvu se darilno pogodbo da preklicati. V generalnem pod dvemi pogoji: če se prejemnik grdo obnaša do darovalca ali pa če se darovalec znajde v taki stiski da ne more normalno živeti naprej.

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
OFFTOPIC:
V bistvu se darilno pogodbo da preklicati. V generalnem pod dvemi pogoji: če se prejemnik grdo obnaša do darovalca ali pa če se darovalec znajde v taki stiski da ne more normalno živeti naprej.

OFFTOPIC2:
V teoriji je sicer res, v praksi pa naj bi bilo pogoji (vsaj kar se tiče "grdega obnašanja") tako zaostreni, da kolegici odvetnici ni znan kak tak primer - pa so že bili poskusi (in to skrajni: npr. namerna hujša fizična poškodba obdaritelja s strani obdarovanca, podprta z vsemi dokazi (policijski zapisnik, bolnica ...))

LP, Grega

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OFFTOPIC3:
Citiram:
v darilni pogodbi ne morejo zahtevati, kako naj se po prenosu lastništva dela s podarjenim

Tudi to se da. Imam tri plombe na svojem stanovanju: ne morem prodat, oddat ali vzeti hipoteke. Sem se bedak pustil nategnit d'oh!

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek, reci kolegici odvetnici, naj pride na dodatno izobrazbo k nam v sosednjo vas.
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Hecna stvar. Samo res. Kaj če jaz odnesem recimo en paket starega papirja - recimo pisem in razglednic v kanto. Potem pa me prime nostalgija in jih grem iskat nazaj. Sem zato tat ?

mucek je napisal/a:
Hmm, pravno gledano v bistvu ja.

Zanimivo. Kateri pa je tisti trenutek, ko se lastništvo spremeni. Ko si 1 m od kante, ko si stvar dal v kanto ali, ko si zapustil prostor kante in si oddaljen več kot recimo 5m.

Če hočem biti dlako cepski: V kartonasti škatli prinesem papir v kontejner. Škatlo s papirjem dam v kontejner. Potem jo prevrnem in škatlo odnesem nazaj, ker jo pač potrebujem za nov papir.
Sem škatlo ukradel ali ne ?

Hočem samo nakazati na problem definiranja kraje, ko nekdo nekaj počne okrog kontejnerjev.

In še: Je kraja, če nekdo odnese papir, ki je zaradi pomanjkanja prostora puščem zunaj kontejnerja ?

laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.79
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2011 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Ups,nisem vedel da je mucek pravnik-se ga bom v prihodnje raje izogibal.Azrael,imaš prav.VolkD,si tat-po muckovi in še čigavi definiciji.MarE69-a je to poslikala policija?Napetost,ti si pa tudi čuden če si sam plačal kanto-tako ali tako je(bo) last Komunale.Evo,nekaj odgovorov z moje strani.Če mi bo še kdo postavil kako vprašanje,bom odgovoril:"Moj odgovor je enak prejšnjemu".A vam je to kaj znano Whistle
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.73
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje pa sploh dobro plačajo za star papir? Malo se mi zdi vse skupaj neumno, komunali moraš poravnati položnico, po drugi strani pa drugi služijo na starem papirju. Spam solata v nabiralnikih se potem izgleda izplača.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Ups,nisem vedel da je mucek pravnik-se ga bom v prihodnje raje izogibal.

He he, brez panike, jaz sem normalen ... Smile
Imam pa par kolegov in kolegic - bom še malo bolj podrobno vprašal, mogoče sem si kaj preveč po laično razlagal ...

LP, g

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.19
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2011 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
In še: Je kraja, če nekdo odnese papir, ki je zaradi pomanjkanja prostora puščem zunaj kontejnerja ?

Ali je ali ni, ne vem, vem pa, da te lahko kaznujejo, če ga pustiš zraven smetnjaka (v škatli in tako zloženega, da ne frči ven). "Izgovor", da si to storil zato, ker gospodje smetjaka niso spraznili že 14 dni, pa ni opravičilo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni