www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WINDOWS XP Pro Updati
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.80
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 11:13 am    Naslov sporočila:  WINDOWS XP Pro Updati Odgovori s citatom

Včeraj sem na novo naložil računalnik , orodja, media playerje , office, elektro , gonilnike , antivirusen program in firewall. Naredil sem čez še Ghosta .

Instalirat sem moral ker sem slabo naredil integracijo XP + SP2 potem pa je med obnovitvijo v zagonu obvisel v 34 minuti nekje na sredi ( neki podpis od SP2 kao se ni ujemal in mi je vse skupaj guznilo Twisted Evil )

No zadeva teče kot urica ( spoloh pri 2Gb rama Wink ) .Skrbi mi pa nekaj da se mi je zadeva zatikala zaradi katerega od windowsovih popravkov .
npr.: Nekatere datoteke (nekateri protivirusni ali konkretno gigabytov pregledovalnik driverjev je skregan s določenimi MS updajti (objavljeno na njihovi strani)

Že pred časom sem da ne bi vlekel dol vseh tistih glomaznih in neskončnih updajtov snel dol MS Autopatcher ( ki je verjetno zlepek vse te navlake )

http://www.ryanvm.net/msfn/updatepack.html ali ta

http://www.neowin.net/forum/index.php?act=SF&s=&f=89

kaj je smiselno naložit ali kaj ne? Malo študiram da bi pogledal katere popravke imamo naloženo na firmi in sam naložil prav tako te ?

Kakšen Nasvet?

Aja pa še to če ne instaliram vseh MS popravkov mi bo svetovalec za varnost težil in hotel na vsak način potegnit vso kramo dol , če ga izklopim potem bo spet težil zakaj je izklopljen Shocked

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.65
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam 3 mašine z XP pro in imam naložene praktično vse popravke. Deluje ok.
Edini popravek, ki sem se mu izognil je WGA - windows genuine advantage Smile

Raznim 3rd-party ready-made paketom update-ov sem se vedno izogibal. Nikoli ne veš, kaj dobiš (in še viruse zraven).
V bistvu "svežemu" računalniku nastavim auto-update na "Ask before download" in ga pustim par ur priključenega na internet. Enkrat v tem času pogleda, kaj rabi in ponudi precej glomazen spisek popravkov. Tam izključim tiste, ki jih nočem in sledi potrditev, da ne želim, da mi naslednjič ponudi iste popravke.

Bi mi pa prišlo prav, če kdo ve, kako ročno forsirati ta auto-update programček da se zažene.
Update preko MS spletne strani mi ni všeč.

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.53
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 1:20 pm    Naslov sporočila:  Enostavno Odgovori s citatom

Osebno imam izključena vsa opravila, ki jih ta Billov zmazek hoče početi brez naše vednosti in med njimi je tudi opravilo Automatic updates.
Če pa vseeno želiš popravke greš na MS stran , katera je namenjena stalnemu Twisted Evil popravljanju tega kvalitetnega Shocked izdelka, ki se mu reče Windows XP.

Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.67
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Update je vsekakor nujna zadeva, še posebej, če je računalnik priključen v mrežo. Najbolje je naložiti kar vse popravke. Po updatih računalnik na videz deluje enako kot prej (ni bistvenih poslabšanj, so pa vsaj luknje zaflikane). Avtomatski update je najbolj primeren, ker ročni vedno odpove (bom raje jutri dol potegnil...).

Jur
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 1:58 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

To razumem da je najboljši avtomatski samo jaz močno sumim da so se mi nekateri gonilniki skregali s Winsi . No ne vem bom videl , drugače jih še vedno lahko vrnem v prvotno stanje.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.67
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 2:04 pm    Naslov sporočila:  Re: re Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
To razumem da je najboljši avtomatski samo jaz močno sumim da so se mi nekateri gonilniki skregali s Winsi . No ne vem bom videl , drugače jih še vedno lahko vrnem v prvotno stanje.

Možno je, da je kaj drugega. Po navadi po updatu gonilniki delajo naprej. Pogoj za uspešen update je, da ima machina normalne windowse. Brez virusov, wormov, ročno popravljenega registra (registry), navijanja in česa drugega. Za slabo delovanje takega sistema ni potreben update. Lahko pa se po updatu takega sistema opazijo težave. Ni pa za to kriv update.

Zadeva je taka: če bi WIN update res kvaril računalnike, bi zatulila ogromna količina ljudi. Pri nas se na veliko računalnikih izvaja trajno avtomatičen update, pa ni težav.

Jur
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.00
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 3:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam tudi nimam težav z popravki. Sicer imam doma Home verzijo, vendar so popravki za obe verzije isti. Nastavljeno imam tako, da me obvesti pred inštalacijo, da prej pokukam kaj je spet narobe.... Rolling Eyes
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Update je vsekakor nujna zadeva, še posebej, če je računalnik priključen v mrežo. Najbolje je naložiti kar vse popravke. Po updatih računalnik na videz deluje enako kot prej (ni bistvenih poslabšanj, so pa vsaj luknje zaflikane). Avtomatski update je najbolj primeren, ker ročni vedno odpove (bom raje jutri dol potegnil...).

Jur

Kateri popravki so res nujni Jur?
Popravki za HDW, SOFT, SYS.....

Nalaganje vseh popravkov je popolnoma mimo, kajti, če ne veš, Windowsi XP instalirajo, za običajnega uporabnika, ogromno nepotrebnih stvari in za vse te nepotrebne stvari boš nalagal popravke? Shocked

Zguba časa in diska!

Če pa kdo želi, imam pa nekaj kratkih in razumljivih napotkov v angleškem jeziku(DL z Neta), kako poTweakat Winse in kateri servisi so potrebni in kateri ne.

Lp, Jaka
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 4:26 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

tudi jaz mislim tako samo mi je zoprno iti prebirat vse update npr:

KB921028 - Change the daylight saving time for the (GMT+02:00) Cairo time zone in 2006

KB922859 - Some complex Chinese characters appear as rectangles when printing from a Microsoft Office application or Notepad

KB912461 - Cannot obtain information about specific events when you program against the DVD Nav control in Windows XP

KB885894 - Windows Installer stops responding when installing an update Twisted Evil

Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2006 8:32 pm    Naslov sporočila:  Nekaj enostavne literature Odgovori s citatom

Na rapidshare sem naložil nekaj enostavne literature v angleškem jeziku :

104 Performance Tips for Windows XP
99 Performance Tips for Windows XP
101 Tips and Tweaks for Windows XP

Najdete jih v Mojem folderju na omenjenem strežniku.

Lp, Jaka
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 6:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(nekaj let kasneje) - ko posodobitve presnameš na PC - ali ostanejo kje naložene, ali se po inštalaciji zbrišejo ?
Če bi se vse nalagale v neko mapo, bi si jih lahko presnel na DVD ali ključek in potem pri inštalaciji kakega novega računalnika ne bi bilo treba čakati, da se vse to naloži iz interneta. Pa tudi podpore za Win XP bo enkrat konec, jaz pa nimam nobene želje kupiti nov prenosnik za 500€, če lahko dobim starega za 200€, le da stari ne bi bil zadosti zmogljiv za Win 7.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro opravi svoje delo tudi Mublinder
Nazaj na vrh
R33D3M33R
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56
Aktiv.: 1.25

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj bi se nahajale v: C:\WINDOWS\SoftwareDistribution
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.65
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, res je.
Sem notri jih meče:
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download

Poleg tega je še en direktorij, ki se ga da pobrisat, da se prišpara prostor na disku:
C:\WINDOWS\ServicePackFiles

in vsi direktoriji v C:\WINDOWS na začetku, ki imajo podobno ime:
$NtUninstallKB2541763$
ampak so označeni kot Hidden.

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala, našel vse našteto, a zgleda, da to ni za navadnega uporabnika (da kar klikneš setup.exe , vse ostalo pa avtomatsko).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 14 Ur