www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

virus ?!
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
barbalina
Članica
Članica

Pridružen-a: Tor 22 Nov 2011 10:13
Aktiv.: 0.01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 11:31 am    Naslov sporočila:  virus ?! Odgovori s citatom

Po pravici povedano nimam pojma kako naj se zadeve še lotim .. ko zaženem internet in vpišem naslov spletne strani, ki bi jo želela odpreti, se mi namesto zaželjene spletne strani odprejo reklamne strani. Ko sem spremljala vnosno vrstico sem opazila, da sem mi pojavi going on earth ... ker sem predvidevala, da gre za virus, sem zagnala še anti virusni program ... nič, uporablila sem še druge variante, spet nič ... a mi lahko kdo pove kaj naj uporabim oz. naredim, da bom zadevo odstranila.

LP

B.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ad-aware ali spyboot.

LP, g

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.70
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih je dovolj če samo počistiš cache (začasne datoteke) od brskalnika.

navodila, kako se to naredi; http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser%27s-Cache

Če še to ne pomaga, poskusi s programčkoma ki ti ju je predlagal mucek, je pa precej dober tudi Malwarebytes - www.malwarebytes.org.

LP

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.38
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Formatiraj. Onemogoči windows update in do vseh znanih antivirusnih update serverjev.
- Jaz sem obupal in sformatiral.
Razen če si poizkusiš spybot naložiti na usb ključek na kakem drugem PCju. http://portableapps.com/apps

Je bila pred kratkim novica da so ujeli te ljudi. Namen virusa pa je bil, da je simuliral, da so ti uporabniki klikali na oglase na njihovih spletnih straneh. Preko 10M€ so dobili iz tega spletnmega "oglaševanja".

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2011 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Posodobi vse definicije.
Ponovno zaženi računalnik in pritiskaj tipko F8, da prideš v zagonski menu.
Izberi "Safe Mode", ali "Varni zagon".
Tam preskeniraj računalnik in še zlasti mape "System Volume Information" in "System Restore" .
Računalnik med skeniranjem ne sme biti priklopljen na internet.
Če veš, kdaj si dobila virus in imaš kako zgodnejšo Obnovitveno točko (Start-> Pomoč in podpora -> Obnovitev sistema), jo po skeniranju uporabi.

Drugače pa daj disk ven, ga nastavi na "Slave" in vloži v čist računalnik. Tam pa navališ z vso protivirusno in antimalware artilerijo po njem.

Če nimaš varnostnih kopij vseh dokumentov, slik, podatkov, certifikatov, ... oziroma se le-ti ne nahajajo na nesistemski particiji (D:/, ...) je formatiranje zadnja stvar.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje da res vzameš disk ven, ga daš v drug računalnik da prekopiraš podatke, potem pa formatiraš in sistem postaviš na novo.
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne morem verjet, da je polovica rešitev formatiranje in to na tem forumu.

barbalina ne vem koliko obvladaš računalnik. Če si koliko toliko 'doma', si lahko pomagaš s programom Hijackthis, ki se ga prosto sname z neta. Zraven si preberi kako pomoč pri uporabi tega programa.

Mogoče tudi, če se obrneš na kakšen namenski forum. Recimo forum od programa 'Spybot search and destroy'. Tam dobiš navodila kako in kakšne podatke posredovat na forum, da ti bodo lahko pomagali.

Karkoli ti bo sumnjivo vpiši v google. Nisi prva s to težavo. Samo, ne obupat na prvo pa takoj formatirat. Rešil sem kar nekaj trdovratnih zadev in sem prepričan, da se tudi ta da rešit brez formatiranja.

audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za začetek preizkusi srečo Tukaj
darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš kakšne podatke v zvezi tekstovnih sporočil ali zaključne izdelke boš ob njih če ne boš pravočasno zaščitil podatkov.

NAmreč virus nisi odkril in nisi našel vzoka. Jaz bi naredil enako kot ti predlagajo ostali.
ZAščiti podatke, certifikate, elektronske naslove, pošto in vsebino Mape, kjer shranjuješ stvari. NAto pa se loti temeljitega čiščenja računalnika.
Zbrišeš vse particije in disk ponovno razdeliš po želji.

Ko si to naredil pa vrneš na isto mesto vse arhivirane datoteke. Tako nebi smel izgubiti nobene datoteke in računalnik bi bil kot nov.
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

darko32 je napisal/a:
Če imaš kakšne podatke v zvezi tekstovnih sporočil ali zaključne izdelke boš ob njih če ne boš pravočasno zaščitil podatkov.

NAmreč virus nisi odkril in nisi našel vzoka. Jaz bi naredil enako kot ti predlagajo ostali.
ZAščiti podatke, certifikate, elektronske naslove, pošto in vsebino Mape, kjer shranjuješ stvari. NAto pa se loti temeljitega čiščenja računalnika.
Zbrišeš vse particije in disk ponovno razdeliš po želji.

Ko si to naredil pa vrneš na isto mesto vse arhivirane datoteke. Tako nebi smel izgubiti nobene datoteke in računalnik bi bil kot nov.

Barbalina je deklica. Wink
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.53
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ste pa hitri, ni kaj, osnovnih podatkov nimate:
Kateri operacijski sistem uporablja?
Kateri brskalnik uporablja?
Ali ne bi tukaj začeli, potem se pa najde rešitev preusmeritve.
Google bo dal ogromno zadetkov za problem "homepage redirect virus".
Nazadnje je formatiranje!

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.85
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Leta nazaj sem imel enak primer. Ne spomnim se več kako točno je potekalo, sem pa preko procesov lociral mape in datoteke virusa in ga fizično pobrisal. Vem, da sem se kar nekaj časa s tem ukvarjal kajti pobrisane datoteke so se ponovno pojavile ob odprtju IE oz. zagonu rač. Zadeva je malo globja, se pa da rešiti brez formatiranja.

Da bo preprosto, bi se najprej odločila za obnovitveno točko na datum preden se je to pričelo dogajati.

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.18
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko ni več najti sumljivih procesov ali zlobne kode, strani pa so še vedno preusmerjene, je potrebno pogledati še kaj se nahaja v hosts datoteki.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.59
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo ne uporabiti Hijack This, če se ne spoznaš dovolj, ker se lahko z njim spravi tudi kaj v nedelovanje, kar je meni nekoč celo uspelo. Lahko narediš prtsc iz njega pa bomo pogledali kaj obkljukati.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.38
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2011 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Ste pa hitri, ni kaj, osnovnih podatkov nimate:
Kateri operacijski sistem uporablja?
Kateri brskalnik uporablja?
Ali ne bi tukaj začeli, potem se pa najde rešitev preusmeritve.
Google bo dal ogromno zadetkov za problem "homepage redirect virus".
Nazadnje je formatiranje!

Imam originalne Win7, MSE, redno posodabljam programsko in antivirus opremo, redno posodabljam firewall, ne obiskujem sumljivih strani, imam blokiran autorun usb ključkov, redno poganjam SpyBot in CCleaner => Načeloma se mi ne zgodi, da bi sploh dobil virus, ko sem dobil tega sem se 3dni zafrkaval, da bi se ga znebil. Na koncu je bil to prvi virus, ki me je pripravil do tega, da sem sformatiral PC.
Tako, da ne misliti, da sem kar to brez podlage napisal. Onemogočilo mi windows update, antivirus update, zbrisalo restore pointe... Mogoče se da brez formatiranja to rešit ampak vzame precej več časa.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 17 Ur