|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 6.00 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
sebastjan.kamensek je napisal/a: |
... ne vem kako je lahko do tega prišlo... Vse bolj se nagibam k misli, da je bila tovarniška napaka... |
Verjetno fabriško defekten PCI slot konektor nabavljen od podproizvajalca...no glavno da ti zdej funkcionira  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebastjan.kamensek je napisal/a: |
No končno mi je uspelo usposobit tole wifi kartico. Očitno je bil problem v PCI vodilu, saj ko sem dodobra pregledal kontakte (črtice na kontaktih na kartici, kjer se vidi kam kontakti nalegajo) sta bila 2 kontakta brez črtic -> očitno odmaknjena. Po manjšem posegu z iglo (prekrivil pine na PCI vodilu) in ponovnem nalaganju gonilnikov se je zadeva pobrala in deluje B.P.
Me pa zelo zanima, kako so lahko pokrivljeni pini na NOVI matični plošči. V ta PCI slot ni bila nikoli vstavljena nobena komponenta in sem bil jaz prvi, ki sem vstaljal komponento na to mesto plus pokrivljena pina sta bila nekje na sredini od odmaknjena vsak sebi kake 4 pine (nista bila skupaj), tako da resno ne vem kako je lahko do tega prišlo... Vse bolj se nagibam k misli, da je bila tovarniška napaka. .. Matična plošča je od ASRock N68-GS3 UCC.
Hvala vam za pomoč.
l.p. |
Je bila. V tovarni vstavljajo kartice da preizkusijo delovanje.
Poglej če ima plata vse znakce za preverjanje kvalitete. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Je bila. V tovarni vstavljajo kartice da preizkusijo delovanje. |
Zanimivo ... kje si pa tole videl? Pred leti sem gledal proizvodnjo v Fujitsu Siemensovi tovarni v Augsburgu. Proces je startal s polaganjem komponent na matično ploščo, končal pa s sestavljeno škatlo. Ampak nikjer nisem uspel zaslediti, da bi vstavljali kakršne koli kartice z namenom testiranja slotov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz malce dvomim v to...bi bilo predrago. Je ceneje če riskirajo ter pač zamenjajo tistih par procentov defektnih plat. Po moje vsako deseto, stoto....nikakor pa ne prav vsako. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je videt, da testirajo tudi PCI / PCI express itd. slote: http://www.youtube.com/watch?v=3SCt1omfCKc
Verjetno res ne vsako, imajo verjetno enak princip kot za testiranje cipov - nek vnaprej dolocen vzorec iz vsake serije.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Sre Nov 02, 2011 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gotove plošče se v tovarnah testirajo avtomatsko in sicer tako da se plošča pritisne na pozlačene teleskopske "igle" ki pritisnejo od spodaj na vnaprej določena spajkaln mesta ali namensko narejene merilne točke. Človek pa mogoče stestira dve ali tri plošče dnevno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 03, 2011 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Tudi jaz malce dvomim v to...bi bilo predrago. Je ceneje če riskirajo ter pač zamenjajo tistih par procentov defektnih plat. Po moje vsako deseto, stoto....nikakor pa ne prav vsako. |
V takšnih primerih, da si zanesljivo natančen samo o lokaciji napake je najbolje, da ploščo vrneš prodajalcu in dobil boš novo ploščo. NAmreč cenovno se neizplača popravljati takšnih plošč, kjer so mehanski defekti.
Tudi sam menim, da ni proizvajalca, da bi testiral matične plošče ampak jih samo porine na tržišče. Zraven pa še da nekja plošč za rezervo.
Poznan je primer napake na IBM strojni opremi, ko so pred nekaj leti izločili iz prodaje za več kot2 mil dolarjev opreme, ker je bila neka okvara. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni