www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup LCD TV
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Hoden
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00
Aktiv.: 1.03
Kraj: Postojna/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 02, 2011 3:13 pm    Naslov sporočila:  Nakup LCD TV Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

ravnokar sem pred nakupom novega LCD TV. Omejitve imam predvsem glede velikosti, saj se bo uporabljal v kuhinji. Optimalna velikost je 24 inch. Ravno teh TV-jev pa je najmanj v ponudbi. Ko gledam tehnične podatke so več ali manj pri vseh podobni. Na kaj moram biti pozoren pri nakupu takšnega tv-ja?

Kaj menite o AOC televizorjih? Prijatelj mi lahko namreč dobi tak tv http://www.hdtvreview.com/AOC-LE24K097-hdtv.html z nekaj popusta, tako da pride končna cena okrog 250€. Ima full hd in led osvetlitev.

Malce sem gledal tudi takšnega: http://www.mimovrste.com/artikel/1350168226/lcd-tv-sprejemnik-telefunken-t22857

Velikost pa je omejena na maksimalno 26 palcev.

Malce sem si ogledal tudi sony-eve izdelke. Takšnega - http://www.lorex.si/sony/tv-in-projektorji/klasicni-lcd-tv/bx-320-serija/sony-kdl-26bx320.html lahko kupim za okrog 300€

Kaj mi vi priporočate?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.57
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 27, 2011 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

si sposojam temo,

namreč padla je odločitev da si nabavimo novo LCD TV kajti stara CRT nekaj peša...

tako smo se odločili da kupimo 32'' LCD TV ( ne LED zaradi cene in ni bistvene razlike v porabi glede na to koliko moji starši gledajo)

moji pogoji so
FULL HD
HDMI
VGA

ja vem, to vse televizije ponujajo
a ker LCD TV še nikoli nisme kupoval me zanima na kaj morma biti posebno pozoren... ter kakšne so vaše izkušnje z njimi, mogoče kateri proizvajalec...? garancije?...

moja izbira na internetu
LCD TV 1
LCD TV 2
LCD TV 3

Folc
Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.00
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Idea Npr. SD format slike na 72cm CRT je po velikosti slike primerljiv prikaz z 37˝ LCD TV (pri formatu 4:3 slike = brez slike na desnem/levem robu = nepopačena razmerja). Zato glej, da ne boš imel npr. na npr.analog kabelski ipd. v resnici manjše slike kot jo imaš sedaj na CRT-ju, raje večjo, če se da ...
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kako pa je z opcijo da bi to TV uporabljal kot extended monitor?.... tu igra tudi kakšno vlogo? kajti poleg tega bi TV povezal z računalnikom ( zato full hd pogoj) da bi lahko filme gledal v dnevni sobi preko računalnika... prav tako Siol...

Folc
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.35
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

folc je napisal/a:
kako pa je z opcijo da bi to TV uporabljal kot extended monitor?.... tu igra tudi kakšno vlogo? kajti poleg tega bi TV povezal z računalnikom ( zato full hd pogoj) da bi lahko filme gledal v dnevni sobi preko računalnika... prav tako Siol...

To gre brez težav preko hdmi. Slika je zelo dobra. Sam imam 37 col TV kar za primarni monitor na PC-ju v sobi, kjer gledam filme.
Za delo z računalnikom ni najboljše, sta boljša dva ločena monitorja. Za brskanje po internetu s kavča je pa super.

Nazadnje urejal/a MarkoM Pet Okt 28, 2011 12:55 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

markoM hvala ti si me odrešil vseh dvomov, sedaj me pa samo še zanima ( neumno uprašanje mogoče)

full hd in high resolution... kaka je razlika

Folc
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.35
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Full HD ima resolucijo 1920x1080p (progresive scan)
Verjetno hočejo povedati, da je 1080 visoka resolucija. Trgovci pišejo razno razne neumnosti, enkrat sem v bigbangu videl, da so imeli na tv-ju napisano ločljivost posebej in resolucijo posebej. Mr. Green
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe ja ravno to sem danes opazil v eni trgovini ko sem šel malo firbcat Very Happy

no še zadnje... ma kdo izmed vas izkušnje z adapterjem z Display Porta na HDMI? ter kje bi se to dalo najugodnjeje dobiti... ( baje so cirka 25 eur)

kajti moj prenosnik ( Lenovo T520) ima Display Port in ne HDMI... preko VGA pa nebi rad priklapljal Full HD ker slika načeloma ni dobra ( po podatkih prodajalcev in svetovalcev )

Folc
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.19
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako imenovan Full HD za VGA ni nič posebnega. Vertikalna ločljivost Full HD je v rangu povprečnih 15 in 17" CRT monitorjev (1280 x 1024).

Zato poskusi in boš videl. Dodatke boš že nabavil, če ne bo v redu (tudi ti lahko poslabšajo sliko!). Štacunarji pa itak radi prodajajo vse kar se jim valja po policah.

Vem za primer, ko je ponosni (in zelo zahteven ) lastnik resnično kvalitetnega LCD monitorja (slika jasno boljša kot priveliki večini LCD TV), na koncu ugotovil, da ne opazi razlike med DVI in VGA priklopom...

Torej, če je narejeno tako kot je treba, nekih izjemnih razlik ne bo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmm no bomo stestiral.. samo vseeno se tu pojavi neprijetnost kot je dodatni kabel za zvok Sad

no da zaključimo... katera izmed 3 TV katere sem zgoraj podal se vam zdi najbolj primerna

Folc
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 28, 2011 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

da ima DVB-T in DVB-C in čimveč garancije in da je v katalogu za nemški trg
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 29, 2011 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

folc je napisal/a:
hmm no bomo stestiral.. samo vseeno se tu pojavi neprijetnost kot je dodatni kabel za zvok Sad

Nekateri hdmi izhodi na pcjih peljejo tudi zvok preko tega, ne samo sliko, medtem ko bo preko adapterja definitivno samo slika.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 12:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no TV je doma, a se je pojavil problem...
ko imam sliko prek VGA je slika odlična in vse v robovih 1920x1080

ko pa sliko peljem preko stacionarnega PC-ja kateri nima HDMI ampak ima DVI na grafični uporabim adapter iz DVI na HDMI... pa mi slika pri 1920x1080 gre cez robove ekrana... tako da naprimer ne vidim orodne vrstice v windowsih, ter na levi in desni za 1 ikono zmanjka ( se jih ne vidi)

mogoče kakšni nasveti? kako to rešiti?

Folc
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.61

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej v nastavitvah TV-ja da bi se slika samodejno prilagajala velikosti zaslona. Mislim da bi mogel imeti to funkcijo.
Nazaj na vrh
folc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 04, 2011 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala Ziga, stvar deluje a problem je ko je slika zelo manj kakovostna kot preko VGA, kar me preseneča

Folc
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 503 dni