www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

GSM / GPRS modem
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
morph
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 08 Nov 2011 18:03
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2011 6:17 pm    Naslov sporočila:  GSM / GPRS modem Odgovori s citatom

Mi lahko nekdo priporoči kak GSM + GPRS modem z RS232 in podporo za SMS TEXT mode?

Sem naročil na ebayu nek SIM300 kit in stvar ne dela sploh zato me zanima, če mi lahko svetujete nekaj z ugodno ceno in ki preverjeno deluje (v bistvu se mi mudi, tako da če se da dobiti v SLO je še boljše).

Če se komu kaj valja na mizi je tudi v redu... samo da dela.

Vnaprej hvala za odgovore!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xfce
Član
Član



Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06
Prispevkov: 521
Aktiv.: 6.06

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2011 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj ne dela, more delat Smile Prodaj mi ga!


Sam sem uporabljal star mobitel. V Sloveniji je bolj malo tega. Priporočal bi ti kakšen star telefon, ki podpira GSM AT ukaze. Seveda, da ima text mode. Čeprav tudi PDU format ni kompliciran.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član



Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Prispevkov: 1455
Aktiv.: 9.46
Kraj: Edinburgh

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SIM300 mora delat,

povej konkretno kje je problem da ti lahko pomagamo

AT kommando za text mode si poslal a ne
Mr. Green

_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
LinkedIn @DavidLednik @redzmijo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
morph
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 08 Nov 2011 18:03
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mah, nikakor ne morem naprave prižgat. Sem povezal stvar na 9600 8N1 in če napišem "AT" mi vrne "OK", "ATE1" tudi prime, pa tiste komande, ki povejo ime naprave in podatke o njej, vse ostale komande povezane z GSM pa vračajo "ERROR" vste ostale komande pa vračajo "ERROR". Sem pomeril na sim sploh ne pride napetost.

Sem že rahlo obupal, ne vem kaj je narobe. Če ima kdo izkušnje s tem, vam lahko dostavim, pa pogledate? Častim pivo!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Prispevkov: 544
Aktiv.: 3.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče imaš enako težavo, poglej zadnji post na tem linku:
http://www.edaboard.com/thread217030.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Prispevkov: 3975
Aktiv.: 25.85
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce imas prenosnik z vgrajenim modemom je lahko napaka, da si falil COM port in ti odgovarja PC modem. Tako sem se jaz enkrat cudil...
_________________
Lep dan
Simon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
morph
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 08 Nov 2011 18:03
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ne, ker se predstavi kot simcom.

Glede kontaktov... jaz sem pogledal pa nic nasel... nisem nek ekspert.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član



Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Prispevkov: 1455
Aktiv.: 9.46
Kraj: Edinburgh

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

preveri ce moras modem "pognati" z externo tipko -> navodila za plato
poslati moras AT komande da se registrira na omrezje
ce ima sim nastavlen pin moras tudi tega poslati

saj datasheet od SIM300 si prebral a ne?

_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
LinkedIn @DavidLednik @redzmijo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
morph
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 08 Nov 2011 18:03
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2011 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ima gum vezan na PWRKEY in mosticek, za avtomatski vklop ma nic od tega ne vpliva, je vedno isto.

Komande za omrezje vracajo "ERROR".

Glede pina za sim pa ne vem kaj mislis?

Sem prebral datasheet ampak sploh ne vem kaj naj bi pomenil tale "ERROR".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član



Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Prispevkov: 1455
Aktiv.: 9.46
Kraj: Edinburgh

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

napisi AT komande ki jih posljes po vrsti,

ko se preko PWRKEY-a vkljuci modul mora ledica utripniti na kratko enkrat na vsake 3 sekunde ce se ne motim. potem je povezan v omrezje in pripravljen za delo

bom pobrskal svoje AT komande ki so sicer za SIM900 modul ampak bi moralo biti pri tebi podobno ce ne kar isto

_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
LinkedIn @DavidLednik @redzmijo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član



Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Prispevkov: 1455
Aktiv.: 9.46
Kraj: Edinburgh

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer je python ampak se da videt ukaze Mr. Green

Koda:


    def init(self):
        ret = True
        ret &= self.writeDevice('AT&F')
        if (ret==False):
            return ret
        ret &= self.writeDevice('ATE0')
        if (ret==False):
            return ret
        if (self.__pin != None):
            if (self.checkPIN()!=True):
                ret &= self.sendPIN()
          if (ret==False):
               return ret
        ret &= self.writeDevice('AT+CMGF=1')
        if (ret==False):
            return ret
        ret &= self.writeDevice('AT+CNMI=2,1,0,1,0')
        if (ret==False):
            return ret
        #ret &= self.writeDevice('AT+CSCS="GSM"')
        #if (ret==False):
        #    return ret
        ret &= self.writeDevice('AT&W')
        return ret

    def setup(self, smstip, encoding):
        ret = True
        ret &= self.writeDevice('AT+CMGF='+smstip)
        if (ret==False):
            return ret
        if (ret==False):
            return ret
        if encoding == 'UCS2':
           ret &= self.writeDevice('AT+CSMP=49,167,0,25')
        else:
            ret &= self.writeDevice('AT+CSMP=49,167,0,241')
        ret &= self.writeDevice('AT+CSCS="'+encoding+'"')
        if (ret==False):
            return ret
        ret &= self.writeDevice('AT&W')
        return ret

_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
LinkedIn @DavidLednik @redzmijo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
morph
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 08 Nov 2011 18:03
Prispevkov: 6
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2011 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je imel prav, komuniciral sem z notranjim modem laptopa in ne s tem modulom, se posipam s pepelom.

Na pravem portu stvar sploh ne dela, ni nikakršnega odgovora, vse kar dela je to, da pri 8N1 9600 mi lepo echo-ja črke nazaj, pri drugih hitrostih pa so te popačene.
V bistvu sem s tem problemom tudi začel, potem sem pa prešaltal na ta laptop kjer sem imel lažni občutek napredka, ker sem zgrešil COM port...

Lučka nikoli ne utripa, ima dve ledici, ena gori takoj ko priklopim zunanje napajanje, druga pa se ni še nikoli vklopila. Na simu ni napetosti.

Sem poskusi večino komand iz datasheeta in vse priporočene komande na edaboards za ta modul.

V bistvu imam samo še vprašanje preden stvar zabrišem v steno, če obstaja program, ki sam najde protokol in hitrost komunikacije?



In če se vrnem nazaj na prvotno vprašanje: kje lahko hitro dobim nek ekvivaletni kit (serijski port, sms text mode, gprs) ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Prispevkov: 544
Aktiv.: 3.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2011 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj popravi kraj bivanja mogoče li lahko kdo pomaga.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član



Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Prispevkov: 1455
Aktiv.: 9.46
Kraj: Edinburgh

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2011 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

morph je napisal/a:
SimonS je imel prav, komuniciral sem z notranjim modem laptopa in ne s tem modulom, se posipam s pepelom.

Na pravem portu stvar sploh ne dela, ni nikakršnega odgovora, vse kar dela je to, da pri 8N1 9600 mi lepo echo-ja črke nazaj, pri drugih hitrostih pa so te popačene.
V bistvu sem s tem problemom tudi začel, potem sem pa prešaltal na ta laptop kjer sem imel lažni občutek napredka, ker sem zgrešil COM port...

Lučka nikoli ne utripa, ima dve ledici, ena gori takoj ko priklopim zunanje napajanje, druga pa se ni še nikoli vklopila. Na simu ni napetosti.

Sem poskusi večino komand iz datasheeta in vse priporočene komande na edaboards za ta modul.

V bistvu imam samo še vprašanje preden stvar zabrišem v steno, če obstaja program, ki sam najde protokol in hitrost komunikacije?



In če se vrnem nazaj na prvotno vprašanje: kje lahko hitro dobim nek ekvivaletni kit (serijski port, sms text mode, gprs) ?


Jaz imam izdelan modul za SIM900, ampak ga ne mores dobit ker me ni v SLO Mr. Green

Mislim da je default komunikacija pri teh modulih kar 115200 baudov!
Naj me kdo popravi ce se motim, vsaj pri 900ki vem da nisem tega rabil spreminjat na visjo.

A lahko pripnes datasheet od razvojne plate. Status led mora utripat na vsake 3 sec kadar je v omrezje prikljucen in pwrkey ga vkljuci. Ampak preberi v navodilih postopek za vkljucit ker ni samo da tipko pritiskas ali drzis. Moras drzati doloceno stevilo sekund za on ali off!
sicer ti vse to v navodilih za modul pise Wink

_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
LinkedIn @DavidLednik @redzmijo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član



Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Prispevkov: 3975
Aktiv.: 25.85
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2011 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SIM900 ima autobaud in se nastavi, ko prvič stisneš A. Prav zato je priporočlivo da je prvi ukaz A(počakaj par ms)T.
Sicer v praksi deluje tudi brez pauze med črkoma.

p.s. če prideš do mene lahko probaš kar rabiš na razvojni plošči. Ne morem pa ti jo posoditi, ker jo rabim.
Sicer pa imam doma tudi telitove GM862 ali enforine enabler če so ti kaj bolj prijetni...

_________________
Lep dan
Simon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 1 od 10

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2237 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group