|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matejl Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.64 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Nov 07, 2011 4:37 pm Naslov sporočila: Kdo prodaja ? Nieaf EASY VOLT 2- "pen" multimeter |
|
|
Zanima me, kdo je dobavitelj za to opremo v sloveniji, rad bi kupil tale ištrument
http://tester2u.com/images/Eazyvolt%20Plus.jpg
pa nikjer ne najdem prodajalca.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slavko p Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2010 22:01 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 07, 2011 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj podobnega ima Belmet.
Lep pozdrav
Slavko p
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Nov 07, 2011 7:01 pm Naslov sporočila: Pen type multimetri.. |
|
|
Ko je ravno debata o "Pen type" multimetrih, eno vprašanje. Kakih 15 let nazaj sem imel en tak zelo dober multimeter - če se prav spomnim je na njem pisalo "ZIP" ali nekaj podobnega. Po izgledu je bil podoben temu. Če kar dolgo iščem nekaj podobnega. Imel sem že ena dva različna Voltcrafta a nista niti približno taka kot zgoraj omenjen.
Važno je, da je majhen ter lepo sede v roko. Vez mora biti mehka. Konica tanka. Preklopnik obvezno rotacijski ter v dosegu kazalca. Važno je da je hiter - pred vsem zvočni indikator. Dovolj je, da ima le osnovne meritve V, , diode test. Pozna kdo kaj podobnega?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejl Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.64 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Nov 07, 2011 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšnega pa priporočate vi ?
Želel bi da ima takšne funkcije kot ta
(napetost, polariteta, prekinjenost vodnikov - diode test, smer magnetnega polja)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 7:31 am Naslov sporočila: |
|
|
@Silvo, že nekaj časa gledam tegale , mi je na videz kar OK in ko bom imel kaj viška €, ga bom kupil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
@Silvo, že nekaj časa gledam tegale , mi je na videz kar OK in ko bom imel kaj viška €, ga bom kupil. |
Nikjer nisem našel izgled konice. Sicer to drži Farnell Cena je celo nižja kot na tvoji povezavi. Po specifikacijah bi mi ustrezal. Bom verjetno kar naročil.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, takole izgleda špica.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
28.91 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 7:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Drugače pa na Farnellu ni cenejši. Prišteti moraš namreč še davek in poštnino, pa si že čez 20€. Pa tu ni posebej omenjena še torbica. Farnell je super predvsem zato, ker je jutri že pri tebi. Iz Dealextreme pa potuje vsaj 2 tedna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2011 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
Drugače pa na Farnellu ni cenejši. Prišteti moraš namreč še davek in poštnino, pa si že čez 20€. Pa tu ni posebej omenjena še torbica. Farnell je super predvsem zato, ker je jutri že pri tebi. Iz Dealextreme pa potuje vsaj 2 tedna. |
Instrument je pri meni doma. Cena 20€ pa par centov. Priložena je torbica dve merilni vezi ena z nastavkom velikega "krokodila" ter baterije. No ni ravno to kar sem pričakoval. Instrument je robusten in velik. Konica se skrije v ohišje z vrtenjem plastičnega nastavka. Merilne vezi so dolge in a ne preveč mehke. Tudi konica ni ravno to kar se potrebuje pri popravilu neke elektronike. Meritev je sorazmerno hitra. Prav tako zvočni signal, a je precej tih. Tudi preklopnik se mi ne zdi preveč siguren. Zanimiva je možnost Iskanja - posnetek You Tube instalacije pod napetostjo. Občutljivost je nastavljiva ter kar precej velika.
Zaključek - nad nakupom sicer nisem razočaran. Instrument bo šel v orodno torbo. Mislim, da bo dobro služil kje na terenu. Za rabo na delavniški mizi se mi zdi prerobusten. (še vedno iščem kaj primernega za delo v delavnici)
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.07 MB |
Pogledana: |
4 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2011 6:58 am Naslov sporočila: |
|
|
S temle si me prepričal, da si bom v bližnji prihodnosti obdaroval. Če so vezice pretrde- imam pa še kake druge doma. Ali pa jih imajo kje toliko, da jih kar prodajajo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni