|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Sre Nov 09, 2011 11:49 pm Naslov sporočila: FT232R v resetu |
|
|
Živijo,
Ena stvar mi ne gre v račun pri FT232R. V PDFju (DS_FT232R.pdf, stran 24) piše:
When the FT232R is in reset, the UART interface I/O pins are tri-stated. Input pins have internal 200kΩ pull-up resistors to VCCIO, so they will gently pull high unless driven by some external logic.
Ko priključim USB, gre čip iz reset stanja in deluje vse normalno. Ko odključim USB, gre čip v reset (imam vezavo za napajanje logike iz USB in IO s 3.3V, slika 6.4 na strani 26) in izhod TXD je res v visokem stanju. A glej ga zlomka. Ko vzamem napajanje in ga zopet priključim (USB je odklopljen), je TXD pin spet v nizkem stanju kljub temu, da je reset aktiven. To se zgodi ne glede na to, ali je TXD v zraku ali pa ima pull-up 4k7 na 3.3V.
Ima kdo kakšno izkušnjo s tem?
LP Primož.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Ned Nov 13, 2011 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živijo,
Pa se je le premaknilo.
Na FTDI spletni strani sem našel, da napajanje pol-pol ni priporočljivo. Ker nimam 5V napajanja na vezju, le-to pa je potrebno, če nimaš zunanjega oscilatorja ali kristala, sem predelal napajanje, da je "bus powered". Da bi šel izhod v Hi-Z, sem dodal še MOSFET.
Da ne bi nenapajan čip motil TXD iz uC, sem dodal še 2K2 v to povezavo.
No, zunanji kristal je sicer poceni rešitev, a moraš njegovo delovanje omogočit s FTDI programom.
LP Primož.
Opis: |
Popravek napajanja FT232R |
|
Velikost datoteke: |
70.01 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni