|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Elesandra82 Neznanec

Pridružen-a: Sre 16 Nov 2011 18:45 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Nov 16, 2011 6:56 pm Naslov sporočila: Digitalni reciever |
|
|
Pozdravljeni,
pred nekaj dnevi sem v Avstriji kupila digitalni reciever, s katerim lahko gledam samo okrog 10 nemških programov in me zanima, če bi mi ga uspelo zamenjati, bi potem lahko gledala več nemških programov, ki sem jih z analognim recieverjem lahko gledala do pred kratkem (npr. RTL, SAT 1, VOX, ZDF, MTV, VIVA...)?
Vnapraj hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Nov 16, 2011 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako misliš zamenjati??? In predvidevam, da si mislila sprejemnik za zemeljske kanale (DVB-T) ali satelitske (DVB-S)?? _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S53DZ Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27 Prispevkov: 951 Aktiv.: 5.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 16, 2011 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
V načelu so lahko trije različni digitalni sprejemi:
DVB-C = digitalni kabelski sprejem
DVB-T = digitalni zemeljski sprejem
DVB-S = digitalni saatelitski sprejem.
Če govoriš o kabelskem sprejemniku, je sprejem števila kanalov odvisen od paketa, ki ga plačuješ operaterju. Poleg digitalnih so na kablu še vedno analogni kanali, ki jih TV lahko direktno sprejema.
Če gre za zemeljski sprejem MPEG2!, potem sprejemaš 10 avstrijskih programov. Za naše potrebuješ MPEG4 sprejemnik.
Če je satelitski sprejem, je pa treba vsaj pravo frekvenco in polarizacijo nastaviti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Pet Sep 28, 2012 11:21 am Naslov sporočila: Strong 8110 |
|
|
Da si malo sposodim temo.
Gre za dvbt Strong 8110 kot večini je tudi temu odpovedal tuner. Vse kar sem našel na forumih je da gre za napako, ji jo je možno odpravit v 10 minutah kje točno je pa problem pa ne.
Edina rešitev je zgleda pooblaščen servis. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3479 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 12:39 pm Naslov sporočila: Re: Strong 8110 |
|
|
carli je napisal/a: |
Gre za dvbt Strong 8110 kot večini je tudi temu odpovedal tuner. Vse kar sem našel na forumih je da gre za napako, ji jo je možno odpravit v 10 minutah kje točno je pa problem pa ne. |
Če veš, da je odpovedal tuner, imam enega odveč (iz pokvarjenega STB-ja). Pri enem, ki sem ga jaz videl je odpovedal MPEG demodulator. Čip sem vzel iz prej omenjenega STB-ja.
Kar se tiče majhne napake: Pri nekaterih STB-jih (nimam v mislih Strong) so slabi elkoti na sekundarju SMPS, zaradi česar izhodne napetosti niso v svojih tolerancah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
haki Član

Pridružen-a: Ned 23 Sep 2012 12:58 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.58 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 3:04 pm Naslov sporočila: Re: Digitalni reciever |
|
|
Elesandra82 je napisal/a: |
Pozdravljeni,
pred nekaj dnevi sem v Avstriji kupila digitalni reciever, s katerim lahko gledam samo okrog 10 nemških programov in me zanima, če bi mi ga uspelo zamenjati, bi potem lahko gledala več nemških programov, ki sem jih z analognim recieverjem lahko gledala do pred kratkem (npr. RTL, SAT 1, VOX, ZDF, MTV, VIVA...)?
Vnapraj hvala! |
Če je to receiver za kabelsko-DVB c,potem bo potrebno verjetno dodati še kartico operaterja,s katero se bo odklenil naročeni paket in se bo tudi število programov povečalo.
Ker tisti analogni programi ki praviš da jih sedaj ni več so verjetno prej šli direktno v tv preko antenskega kabla.Sedaj pa gre vse preko tega receiverja.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 3:24 pm Naslov sporočila: bostjang |
|
|
Hvala boštjan za odgovor, za digija nisem prepričan, da je tuner izpisuje pa da ni signala. Se pa te okvare dogajajo po dobrem letu uporabe. Enostavno začne izgubljat sliko ga potem izklopiš in potem še kak dan dela in tema. Sem mislil, da je slab stik pa zgleda ni. Sem bolj v analogni tehniki doma kot tu tam vsaj lahko kaj zmeriš.
Bom ga poslal na Vrhniko pa bom videl kaj bojo rekli (če bi bil moj nebi, ker novi stane manj od servisa). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni