|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2005 5:43 pm Naslov sporočila: Vzdrzevanje ZIF socketov (DIP) |
|
|
Omenjena podnozja so najbrz narejena za doloceno stevilo operacij (das element noter in ga zaklenes in potem odklenes). Morda kdo ve koliko priblizno naj bi socket zdrzal v praksi (navedbe proizvajalca najbrz lahko najdem na njihovih straneh, zanimajo me prakticne izkusnje) ? V kateri legi je manj obremenjen, zaklenjen ali odklenjen, ce recimo dlje casa ni v uporabi ? Domnevam da zaklenjen (ker vzmet deluje v tisto smer), a morda vpliva se kaj drugega na kar nisem pomislil  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2005 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni so kontakti nekako oksidirali (ali pa se umazali) in me po kakšnem letu uporabe programator za PIC-e že kar malo za**bava. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2005 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
To me skrbi - socket je namrec 48-pinski in ne bi rad cez nekaj casa zmetal celega kupa denarja za novega. Si uspel kako resiti to tezavo z oksidacijo pri sebi ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2005 7:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bi se ga dalo dobro ocistiti z detergentom za elektroniko (ne vem kako se temu rece v sloveniji) Ta sprej je namenjen prav ciscenju kontaktov in svoje delo opravlja resnicno dobro! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BrezC Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.39
|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2005 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na firmi kjer sem delal prej smo sprogramirali cca 5000 PIC-ov na dan pa po pol leta ni bilo nevem kake hude obrabe, sedaj če ga rabiš enkrat na mesec pa zadeva lahko medtem malo oksidira. Dandanes so v uporabi že tako dobri materiali za kontakte, da sama uporaba ni problem..Za hobi je zadeva praktično neuničljiva, seveda odvisno od proizvajalca, kitajček lahko naredi tudi kako sranje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Okt 11, 2005 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aries je ameriska firma, delajo jih pa najbrz itak kitajcki za vse No ja, sem vsaj nekoliko pomirjen  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni