|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
KRAPman Član

Pridružen-a: Sre 23 Nov 2005 14:35 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.48 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Nov 25, 2011 1:52 am Naslov sporočila: Računalnik z 2x NIC in komunikacija med njima |
|
|
Na računalniku imam 2 aplikaciji (2x .exe, oba programa sta spisana v C++ okolju), ki služita kot server-client par ter komunicirata preko TCP protokola. Sedaj želim, da bi lahko oba programa poganjal kar lokalno na istem računalniku (ki ima 2x NIC) in sicer tako, da bi na enem NIC pošiljal podatke (ti potem gredo preko enega simulatorja)in na drugem NIC sprejemal.
Pojavi se problem, ker (zaradi routinga) TCP paketi naredijo loop na loopback vmesniku (v Wiresharku mi ne pokaže prometa na NICih). Oba programa sta spisana v C++ okolju, sedaj pa me zanima naslednje:
-uspelo mi je, da mi server posluša prihajajoče povezave samo na eni network kartici z kodo:
Koda: |
server.sin_addr.s_addr = inet_addr(IPnaslov)
|
Problem nastane pri programu, ki pošilja, saj se v primeru da nastavim lasten IP kot ponorni IP le-tega PC samostojno prepozna kot svojega in ne spelje prometa iz NICa. Na internetu sem našel, da se lahko nastavi setsockopt:
Koda: |
int setsockopt(
__in SOCKET s,
__in int level,
__in int optname,
__in const char *optval,
__in int optlen
);
|
..in tale post, ki pa je za Linux: post (SO_BINDTODEVICE ni veljaven za Win32 oz. vsaj meni ne deluje v Expressu C++ 2010). Je že kdo reševal podoben problem?
Hvala za vsak info in/ali nasvet!!
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni