|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
taDEUS Član

Pridružen-a: Pon 24 Okt 2011 13:47 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.07 Kraj: Mars
|
Objavljeno: Pet Nov 25, 2011 11:42 pm Naslov sporočila: PLC VIPA - digitalni vhodi |
|
|
Pozdravljeni,
Pred kratkim sem nabavil nov krmilnik VIPA (CPU 313SC), priskrbel sem si tudi program za programiranje Step7 v5.3. V slednjem, v hardverski konfiguraciji nisem našel šifre za točno ta PLC, in sem tako izbral tisto, ki se mi je zdela še najbolj ustrezna.
Problem se pojavi, ko sem "ONLINE" v "variable tabel-i" in skušam prižigati in ugašati digitalne vhode in izhode na krmilniku. Če naprimer v navedeni tabeli setiram nek izhod na "true", se izhod (lučka na krmilniku ob izhodu) prižge in stvar torej deluje. Če pa obratno, na krmilnik pripeljem fizično na nek digitalni vhod napetost, se vhod (lučka na krmilniku ob vhodu) sicer prižge, vendar se mi v "variable tabel-i" ne izpiše, da se je vhod prižgal.
Je mar mogoče, da bi moral dobiti novejšo različico programa Step7, kjer bi v hardverski konfiguraciji nastavil točno ta PLC, ki ga imam. Ali je mogoče kje drugje problem?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Sre Nov 30, 2011 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Vipa je kompatibilna s Siemensom S7-300, le da CPU313 pri Vipi ni rečeno da pomeni CPU313 pri Siemensu. Jaz sem delal Z Vipo Speedy7 CPU314, kar je ekvivalentno Siemensovemu CPU318. najbolje je da preveriš datasheet od točno tega CPU-ja in tam boš videl kateri CPU moraš poiskati v naboru Siemensovih CPU-jev. Če gre za zelo novo vrsto Vipe, pa se lahko zgodi da ta verzija v Simaticu V5.3 še ni zajeta, ker je že kar nekaj časa v veljavi verzija Simatica V5.4 ter V5.5. V5.3 pa je stara že minimalno 5 let.
Ker si verjetno naložil napačno hardwarsko konfiguracijo, ti določen hardware ne deluje.
Kar se tiče vhodov pa preveri ali si gledal pravilne vhode v variable tabeli(preveri naslove vhodne kartice v hardwarski konfiguraciji), ali pa je posledica napačnega hardware-a. Najbolje je da vpišeš kar double worde vhodov v tabelo in nato preveriš spremembe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni