www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

avtomobilske žarnice
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
boyam
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 05 Feb 2010 17:38
Aktiv.: 0.04
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 5:47 pm    Naslov sporočila:  avtomobilske žarnice Odgovori s citatom

lep pozdrav. sprašujem se ali lahko v avtomobilske žaromete vgradim žarnice H4 v modri ali beli barvi...? se splača ali ne? prednosti, slabosti..

pa če se za v notranjost avtomobila da dobit kakšne žarnice v drugi barvi..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.22
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vgradiš načeloma lahko.

Prednosti?

Jih ni, razen plavoledega/čefurskega izgleda in povzročanja pozornosti pri možeh v modrem. Zraven sodi še bistveno slabše svetilnost in uničevanje parabol, saj barva na teh žarnicah rada odhlapeva.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

H4 modre/bele (verjetno misliš takšne, ki imajo modro steklo in svetijo bolj belo)?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
boyam
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Vgradiš načeloma lahko.

Prednosti?

Jih ni, razen plavoledega/čefurskega izgleda in povzročanja pozornosti pri možeh v modrem. Zraven sodi še bistveno slabše svetilnost in uničevanje parabol, saj barva na teh žarnicah rada odhlapeva.

kaj pa bela svetloba?Very Happy..
Nazaj na vrh
boyam
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ule je napisal/a:
H4 modre/bele (verjetno misliš takšne, ki imajo modro steklo in svetijo bolj belo)?

ja nekaj takega..Very Happy
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri beli svetlobi te bodo bolj bolele oči. Taka kot je v "navadnih" avtomobilih se najlepše siplje in osvetli.
boyam
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Pri beli svetlobi te bodo bolj bolele oči. Taka kot je v "navadnih" avtomobilih se najlepše siplje in osvetli.

aha ok.D
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
..... razen plavoledega/čefurskega izgleda........

hysterical

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gargamel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42
Aktiv.: 0.60
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 7:37 pm    Naslov sporočila:  h4 Odgovori s citatom

Ti odsvetujem vgradnjo, saj v slabem vremenu in ponoči s tem motiš ostale voznike v prometu. Nič nimam proti beli ali modri svetlobi pri avtomobilih ki imajo stvar vgrajeno že v originalu (vse deluje kot mora), ostalim ki pa to vgrajujejo na lastno pest pa večinoma vse sveti tja nekam v tri dni in te zelo moti če voziš v nasprotni smeri po kakšni ozki cesti, kjer je po možnosti še slabo utrjena bankina, zato ponoči ob srečanju s takim osebkom loviš svoj del ceste bolj na pamet, saj te njihova svetloba bistveno bolj moti kot "naravna" svetloba običajnih H4 žarnic.. (moje mnenje)
ule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

boyam je napisal/a:
ule je napisal/a:

ja nekaj takega..Very Happy

Vidljivost z njimi ponoči:
- če je cestišče suho, so dokaj vredu, niso pa nevem kaj
- če je cestišče mokro, so pa neuporabne, ker skoraj nič ne vidiš

Povzetek:
- uporabljaj normalne žarnice, kot si jih do sedaj
- redno čisti stekla žarometov
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam vgrajene osram žarnice, ki imajo bolj belo svetlobo in malenkost večjo svetilnost. Slabost - pregorijo enkrat prej, ali pa ne. Odvisno. Ostalih - ne opazim. Uporabljam jih že cca 5 let. So pa dražje kot iz kakšnega velecentra. Jaz ne vem, ali imate izkušnje samo s takimi po par € za 5 žarnic ali kaj. Meni je občutek vožnje z njimi boljši, sevetijo v primerjavi s h4 bolje. Sam lažje vozim z njimi, ker bolj osvetlijo cesto. Normalno, če pa luči že v osnovi svetijo vsaka po svoje, pa normalno, da vse pred seboj in nasproti zaslepi. Če boš kupil bele, pa malo boljšo kvaliteto, boš verjetno zadovoljen.
Za notranjo osvetlitev se dobijo različne barve. Poglej v avto trgovinah. Dobiš tudi ledice v ustreznih podnožjih. Samo te osvetljave ne smeš uporabljati med vožnjo. Osvetlitev kabine ipd. Kako je s števci ne vem. Sam sem svoj čas imel vse našteto na avto ''smerkci'', vendar nisem imel problemov.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, so "navadne" in boljše. Recimo Osram night breaker niso ne bele ne modre, svetijo pa kar pošteno bolje od takih, ki jih dobiš na bencinskih črpalkah. Res da so drage (cca 25-30 € par) ampak se splača dati ta denar. Preverjeno. Pa legalne so, kar ni mogoče reči za določene no-name "xenon look" in podobne, ki poleg stvari, ki so že bile omenjene (uničevanje parabol itd)znajo biti ilegalne. Ne gledat na to, kakšno barvo ima...glej na to, kako boš videl z njimi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tacer12
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45
Aktiv.: 1.18
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ule je napisal/a:

Take sem tudi jaz nekoč imel. Ponoči na mokri cesti se dosti bolje vidi kot z navadnimi H4 žarnicami. Je pa res, da je moteče za nasprotne voznike, ker so mi kar dosti mežikali. So pa tudi dražje od navadnih in tudi hitreje crknejo, tako, da me je minila uporaba teh žarnic.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tacer12 je napisal/a:
ule je napisal/a:

Take sem tudi jaz nekoč imel. Ponoči na mokri cesti se dosti bolje vidi kot z navadnimi H4 žarnicami. Je pa res, da je moteče za nasprotne voznike, ker so mi kar dosti mežikali. So pa tudi dražje od navadnih in tudi hitreje crknejo, tako, da me je minila uporaba teh žarnic.

Poznam enih par z mano vred, ki smo enakega mnenja, da se ponoči na mokri cesti slabše vidi. Res pa da niso bile 30€/par ampak polovico manj. Od takrat naprej sem kupoval "klasiko".
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo je napisal/a:
Jaz imam vgrajene osram žarnice, ki imajo bolj belo svetlobo in malenkost večjo svetilnost. Slabost - pregorijo enkrat prej, ali pa ne. Odvisno. Ostalih - ne opazim. Uporabljam jih že cca 5 let. So pa dražje kot iz kakšnega velecentra. Jaz ne vem, ali imate izkušnje samo s takimi po par € za 5 žarnic ali kaj. Meni je občutek vožnje z njimi boljši, sevetijo v primerjavi s h4 bolje. Sam lažje vozim z njimi, ker bolj osvetlijo cesto. Normalno, če pa luči že v osnovi svetijo vsaka po svoje, pa normalno, da vse pred seboj in nasproti zaslepi. Če boš kupil bele, pa malo boljšo kvaliteto, boš verjetno zadovoljen.
Za notranjo osvetlitev se dobijo različne barve. Poglej v avto trgovinah. Dobiš tudi ledice v ustreznih podnožjih. Samo te osvetljave ne smeš uporabljati med vožnjo. Osvetlitev kabine ipd. Kako je s števci ne vem. Sam sem svoj čas imel vse našteto na avto ''smerkci'', vendar nisem imel problemov.

A ti to o štirikolesniku? Rolling Eyes

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 1 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni