|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boyam Neznanec

Pridružen-a: Pet 05 Feb 2010 17:38 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 5:47 pm Naslov sporočila: avtomobilske žarnice |
|
|
lep pozdrav. sprašujem se ali lahko v avtomobilske žaromete vgradim žarnice H4 v modri ali beli barvi...? se splača ali ne? prednosti, slabosti..
pa če se za v notranjost avtomobila da dobit kakšne žarnice v drugi barvi.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vgradiš načeloma lahko.
Prednosti?
Jih ni, razen plavoledega/čefurskega izgleda in povzročanja pozornosti pri možeh v modrem. Zraven sodi še bistveno slabše svetilnost in uničevanje parabol, saj barva na teh žarnicah rada odhlapeva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
H4 modre/bele (verjetno misliš takšne, ki imajo modro steklo in svetijo bolj belo)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boyam Neznanec

|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Vgradiš načeloma lahko.
Prednosti?
Jih ni, razen plavoledega/čefurskega izgleda in povzročanja pozornosti pri možeh v modrem. Zraven sodi še bistveno slabše svetilnost in uničevanje parabol, saj barva na teh žarnicah rada odhlapeva. |
kaj pa bela svetloba? .. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boyam Neznanec

|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
ule je napisal/a: |
H4 modre/bele (verjetno misliš takšne, ki imajo modro steklo in svetijo bolj belo)? |
ja nekaj takega.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri beli svetlobi te bodo bolj bolele oči. Taka kot je v "navadnih" avtomobilih se najlepše siplje in osvetli. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boyam Neznanec

|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Pri beli svetlobi te bodo bolj bolele oči. Taka kot je v "navadnih" avtomobilih se najlepše siplje in osvetli. |
aha ok.D |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
..... razen plavoledega/čefurskega izgleda........ |
 _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gargamel Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 11:42 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.60 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 7:37 pm Naslov sporočila: h4 |
|
|
Ti odsvetujem vgradnjo, saj v slabem vremenu in ponoči s tem motiš ostale voznike v prometu. Nič nimam proti beli ali modri svetlobi pri avtomobilih ki imajo stvar vgrajeno že v originalu (vse deluje kot mora), ostalim ki pa to vgrajujejo na lastno pest pa večinoma vse sveti tja nekam v tri dni in te zelo moti če voziš v nasprotni smeri po kakšni ozki cesti, kjer je po možnosti še slabo utrjena bankina, zato ponoči ob srečanju s takim osebkom loviš svoj del ceste bolj na pamet, saj te njihova svetloba bistveno bolj moti kot "naravna" svetloba običajnih H4 žarnic.. (moje mnenje) _________________ LP Luka S53LM |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
boyam je napisal/a: |
ja nekaj takega.. |
Vidljivost z njimi ponoči:
- če je cestišče suho, so dokaj vredu, niso pa nevem kaj
- če je cestišče mokro, so pa neuporabne, ker skoraj nič ne vidiš
Povzetek:
- uporabljaj normalne žarnice, kot si jih do sedaj
- redno čisti stekla žarometov |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam vgrajene osram žarnice, ki imajo bolj belo svetlobo in malenkost večjo svetilnost. Slabost - pregorijo enkrat prej, ali pa ne. Odvisno. Ostalih - ne opazim. Uporabljam jih že cca 5 let. So pa dražje kot iz kakšnega velecentra. Jaz ne vem, ali imate izkušnje samo s takimi po par € za 5 žarnic ali kaj. Meni je občutek vožnje z njimi boljši, sevetijo v primerjavi s h4 bolje. Sam lažje vozim z njimi, ker bolj osvetlijo cesto. Normalno, če pa luči že v osnovi svetijo vsaka po svoje, pa normalno, da vse pred seboj in nasproti zaslepi. Če boš kupil bele, pa malo boljšo kvaliteto, boš verjetno zadovoljen.
Za notranjo osvetlitev se dobijo različne barve. Poglej v avto trgovinah. Dobiš tudi ledice v ustreznih podnožjih. Samo te osvetljave ne smeš uporabljati med vožnjo. Osvetlitev kabine ipd. Kako je s števci ne vem. Sam sem svoj čas imel vse našteto na avto ''smerkci'', vendar nisem imel problemov. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, so "navadne" in boljše. Recimo Osram night breaker niso ne bele ne modre, svetijo pa kar pošteno bolje od takih, ki jih dobiš na bencinskih črpalkah. Res da so drage (cca 25-30 € par) ampak se splača dati ta denar. Preverjeno. Pa legalne so, kar ni mogoče reči za določene no-name "xenon look" in podobne, ki poleg stvari, ki so že bile omenjene (uničevanje parabol itd)znajo biti ilegalne. Ne gledat na to, kakšno barvo ima...glej na to, kako boš videl z njimi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tacer12 Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.18 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Take sem tudi jaz nekoč imel. Ponoči na mokri cesti se dosti bolje vidi kot z navadnimi H4 žarnicami. Je pa res, da je moteče za nasprotne voznike, ker so mi kar dosti mežikali. So pa tudi dražje od navadnih in tudi hitreje crknejo, tako, da me je minila uporaba teh žarnic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
tacer12 je napisal/a: |
Take sem tudi jaz nekoč imel. Ponoči na mokri cesti se dosti bolje vidi kot z navadnimi H4 žarnicami. Je pa res, da je moteče za nasprotne voznike, ker so mi kar dosti mežikali. So pa tudi dražje od navadnih in tudi hitreje crknejo, tako, da me je minila uporaba teh žarnic. |
Poznam enih par z mano vred, ki smo enakega mnenja, da se ponoči na mokri cesti slabše vidi. Res pa da niso bile 30€/par ampak polovico manj. Od takrat naprej sem kupoval "klasiko". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vajdo je napisal/a: |
Jaz imam vgrajene osram žarnice, ki imajo bolj belo svetlobo in malenkost večjo svetilnost. Slabost - pregorijo enkrat prej, ali pa ne. Odvisno. Ostalih - ne opazim. Uporabljam jih že cca 5 let. So pa dražje kot iz kakšnega velecentra. Jaz ne vem, ali imate izkušnje samo s takimi po par € za 5 žarnic ali kaj. Meni je občutek vožnje z njimi boljši, sevetijo v primerjavi s h4 bolje. Sam lažje vozim z njimi, ker bolj osvetlijo cesto. Normalno, če pa luči že v osnovi svetijo vsaka po svoje, pa normalno, da vse pred seboj in nasproti zaslepi. Če boš kupil bele, pa malo boljšo kvaliteto, boš verjetno zadovoljen.
Za notranjo osvetlitev se dobijo različne barve. Poglej v avto trgovinah. Dobiš tudi ledice v ustreznih podnožjih. Samo te osvetljave ne smeš uporabljati med vožnjo. Osvetlitev kabine ipd. Kako je s števci ne vem. Sam sem svoj čas imel vse našteto na avto ''smerkci'', vendar nisem imel problemov. |
A ti to o štirikolesniku?  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni