www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Je reklama ali moderatorjeva samovolja?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2005 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi vprašaj na www.xyxyxyxy.com

/* Preberi pravilo št. 3! Frenki */
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2005 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A to ni "prostovoljna izmenjava informacij" ? Kako naj clovek sploh odgovori na tako vprasanje tako, da bi odgovor videl tudi se kdo drug, ki ga stvar mogoce zanima (dejsto je, da je obdelavo manjsih kolicin za razumno ceno ni tako enostavno najti), ob tem pa se ne bo zaletel v protislovno napisano pravilo ? (nic "reklam" in hkrati "prostovoljna izmenjava informacij") Confused

Z brilijantnimi floskulami tipa "Za take stvari je najbolje uporabiti telefonski imenik" ? Rolling Eyes Laughing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2005 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Think Think Lahko si pogledaš po forumu, koliko linkov v sporočilih je cenzuriranih. Če pa nekdo navede povezavo na komercialni forum z nasvetom "Vprašaj tukaj" je to po mojem pojmovanju reklama za spletno stran in ne odgovor na vprašanje!

Sokrat je napisal/a:
Z brilijantnimi floskulami tipa "Za take stvari je najbolje uporabiti telefonski imenik" ?

Kdo mi je to odpredaval? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2005 12:41 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

-vprašal sem v OGLASIH

-NE PONUJAM ampak sprašujem za odgovor sem dal moj mail

-ne boste verjeli ampak zadeva je totalno nekomercialno naravnana

-ne vem zakaj tak kraval ?

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2005 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lucca brassi prav v ničemer se tole ne nanaša na tvoje vprašanje. Tvoje sporočilo sem pustil v celoti in nedotaknjeno, ker s tem ni prav popolnoma nič narobe. Spotaknil sem se v reklamiranje komercialnega spletnega foruma v andrejj-evem odgovoru, ki z odgovorom na tvoje vprašanje kilometre daleč nima nobene povezave.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
b0j3
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Apr 2004 19:52
Aktiv.: 0.49

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2005 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, kaj je zate "komercijalni spletni forum"?
Če prav razumem, potem ne bi smeli omenjati foruma sveta elektronike, da o forumu elektronikov pri obrtni zbornici sploh ne govorim.
Konec koncev je tudi ta forum komercijalen - dela reklamo za Maximarket.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2005 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

b0j3 je napisal/a:

Zame tole! In mimogrede, predno filozofiraš naprej si preberi diskusijo v celoti in povej, kakšno zvezo ima andrejj-ev odgovor s postavljenim vprašanjem? Sam sem njegov odgovor razumel na enak način, kot če bi napisal "Poišči na googlu!" ali pa kot mi je eden očital "Za take stvari je najbolje uporabiti telefonski imenik". Če pa ti ali kdor koli misli, da so smisel foruma oziroma izmenjave znanja in informacij odgovori tipa:

- Vprašaj na tistem forumu ...
- Poišči na googlu ...
- Uporabi telefonski imenik ...
- Svetovali ti bodo tukaj ...

ti moram reči, da je moj pogled nekoliko drugačen. Misliš, da forum v tem primeru sploh ima kak namen - oziroma, kakšna korist bo pravzaprav od njega? Še glede reklamiranja - poglej si število plačanih oglasov na zgoraj navedeni strani (navedel jo je andrejj) in primerjaj s stranmi, ki si jih navedel.

Še glede pravil: bila so v obravnavi, pripombe - kolikor jih je bilo pa so bile upoštevane. Povej ti ali pa kdor koli drugi, kaj te moti, pa bomo o tem diskutirali. Zakaj je potrebno takšno usajanje ob diskusijah? Odprite temo, napišite, kje vas čevelj žuli in bomo diskutirali o tem. Res me motijo taki vložki, ki se v zadnjem času pojavljajo kar pogosto.

Lp, Frenki

p.s. Tole debato, ki nima zveze z odprto temo bom prestavil.
Nazaj na vrh
b0j3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2005 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej se moram opravičiti, če je debata potekala v forumu, ki nima zveze s temo debate. No sedaj je (vsaj po moje na pravem mestu).
Torej, kaj me motei:
1. Odgovori v obliki "poglej v tel. imeniku" me niti ne motijo.
2. Moti me težavno določanje kaj je komercijalno in kaj ni. Primeri:

Forumaš vpraša o mnenju o točno določenem izdelku, ki ga reklamira trgovina XY?
Je to reklama?

Forumaš želi kupiti določeno orodje in sprašuje po nasvetih. Drugi mu odgovarjajo z
imeni izdelkov in podjetji, ki jih izdelujejo. Je to reklama?

Forum ponuja cenik določene trgovine. Je to reklama?

Če se še kaj spomnim bom z veseljem napisal.
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2005 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki res je vse kar si povedal glede reklamiranja, ampak kakšen odgovor pa naj da človek tistemu, ki sprašuje (v tem primeru o struženju), če na tem forumu nismo v takšnih vodah. Sigurno se je že kdo ukvarjal s takšnimi rečmi, ampak nimamo toliko znanja o tem kot tisti, ki se s tem redno ukvarjajo. Sicer mu je pa s tem pomagal in dal nasvet, kjer mu bodo znali sigurno kaj več povedati o tem, kot tukaj. Isti primer je glede trgovin, ki pa jih nikoli nisi smatral kot reklama. Ko nekdo vpraša kje lahko kupi to in ono, smo jim pridno naštevali vse sorte trgovin. Ali to ni reklamiranje??
Res mi to ni povsem jasno, zakaj takšen odziv na "reklamne linke"?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2005 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Sam sem njegov odgovor razumel na enak način, kot če bi napisal "Poišči na googlu!" ali pa kot mi je eden očital "Za take stvari je najbolje uporabiti telefonski imenik"...

Applause Eden je s telefonskim imenikom samo parafraziral tisto butasto floskulo z Googlom iz neke druge teme z izkljucnim namenom ilustrirati njen nesmisel. Skoda, da nisi utegnil pravocasno cenzurirat tistega genialnega predloga Very Happy

Na zalost je kar soliden del virov (tudi Google) komercialno usmerjenih; tezko je vira ne-omeniti in kljub temu dati zadovoljiv (= uporaben) odgovor. Kje je smajli za 2 centa ko ga clovek potrebuje ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2005 6:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

b0j3 je napisal/a:
Če prav razumem, potem ne bi smeli omenjati foruma sveta elektronike, da o forumu elektronikov pri obrtni zbornici sploh ne govorim.
Konec koncev je tudi ta forum komercijalen - dela reklamo za Maximarket.

Vprašanje je bilo sicer namenjeno Frenkiju, vseeno bom še napisal svoje mnenje.

Komercialni forumi so tisti, od katerih lastniki živijo od reklam sponzorjev, oglaševanja itd.
Linki na firme, trgovine pa tudi neposredne povezave na debate na sorodnih forumih niso bile nikoli cenzurirane. Izmenjava tem debat tukaj nap. poteka neposredno s forumom SE.
Na forumu je do sedaj napisanih blizu 19 000 spročil. Od tega jih je nekaj deset v smeteh. Tudi obrisanega je bilo vrjetno izredno malo - sam razen kakega podvojenega sporočila nisem brisal nič. Vse to priča, da smo obiskovalci tukaj izredno disciplinirani.

b0j3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2005 6:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:

Vprašanje je bilo sicer namenjeno Frenkiju, vseeno bom še napisal svoje mnenje.

Komercialni forumi so tisti, od katerih lastniki živijo od reklam sponzorjev, oglaševanja itd.
Linki na firme, trgovine pa tudi neposredne povezave na debate na sorodnih forumih niso bile nikoli cenzurirane. Izmenjava tem debat tukaj nap. poteka neposredno s forumom SE.
Na forumu je do sedaj napisanih blizu 19 000 spročil. Od tega jih je nekaj deset v smeteh. Tudi obrisanega je bilo vrjetno izredno malo - sam razen kakega podvojenega sporočila nisem brisal nič. Vse to priča, da smo obiskovalci tukaj izredno disciplinirani.

1. Če sem malce sarkastičen, Google živi od reklam in oglaševanja, torej ....
2. Vem da linki na firme niso bile (skoraj) nikoli cenzurirani, vendar pa je to lahko neposredna reklama, torej je cenzura s tako politiko, kot je sedaj potrebna.
[/b]
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2005 7:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej, čisto preprost odgovor.
Forum je bil ustvarjen z namenom druženja ljubiteljev elektronike. Registracija in sodelovanje na forumu je prostovoljna ter brezplačna. Vse kar se zahteva od članov je, da se držijo napisanih pravil. Naloga moderatorjev na forumih pa je, da skušajo držati red in s tem vplivati na kvaliteto foruma. Če se vrnem k konkretnem problemu.
Osebno mi je zelo moteča povezava na nek spletni forum, ki ne kaže na konkretno temo o kateri je govora. Kako naj recimo med nakaj tisoč odgovori najdeš tisto kar te zanima? Prepričan si lahko, da link od tukaj, ki bo kazal na konkretno temo o kateri je govora, in kaže recimo na strojništvo.com. ne bo nikoli cenzuriran.
Vrjami mi, Frenki-lastnik foruma od "linkanja" oz. prepovedi linkanja nekam nima nič.

b0j3
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2005 7:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Glej, čisto preprost odgovor.
Forum je bil ustvarjen z namenom druženja ljubiteljev elektronike. Registracija in sodelovanje na forumu je prostovoljna ter brezplačna. Vse kar se zahteva od članov je, da se držijo napisanih pravil. Naloga moderatorjev na forumih pa je, da skušajo držati red in s tem vplivati na kvaliteto foruma. Če se vrnem k konkretnem problemu.
Osebno mi je zelo moteča povezava na nek spletni forum, ki ne kaže na konkretno temo o kateri je govora. Kako naj recimo med nakaj tisoč odgovori najdeš tisto kar te zanima? Prepričan si lahko, da link od tukaj, ki bo kazal na konkretno temo o kateri je govora, in kaže recimo na strojništvo.com. ne bo nikoli cenzuriran.
Vrjami mi, Frenki-lastnik foruma od "linkanja" oz. prepovedi linkanja nekam nima nič.

<SARKAZEM>Razen osebnega zadovoljstva z izživljanjem nad ljudmi</SARKAZEM>
Sicer pa me ne motijo pravila - hej, jaz sem prvi, ki se bo držal pravil. Moti pa me nedoslednost pri določanju pravil.
Kot sem rekel, uporabnika zanima kje dobiti določen vrtalnik in poteka debata, da je v Merkurju cena toliko in toliko.
Ali ni to reklama za Merkur?
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2005 7:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

b0j3 je napisal/a:
<SARKAZEM>Razen osebnega zadovoljstva z izživljanjem nad ljudmi</SARKAZEM>

Tole je pa že postalo nekoliko osebno. Bova nadaljevala preko zasebnih sporočil!

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni